Aspergeseizoen geopend Familierecept PROOST DOEN HEBBEN recept Vanaf 11 april zijn ze er weer! Hier kun je ze proeven. Aan de limo magazine 43 Zin in iets lekkers? Op de Good Food Fair in De Lier staan zaterdag dertig kraampjes en trucks voor je klaar. in de categorie mooi: deze grijze gietijzeren theepot van Madam Stoltz. Hij is er ook in 't rood én er zijn bijpassende gietijzeren mokjes verkrijgbaar. €55 rj v r Ingrediënten 1 kilo uien, in ringen 1 el poeder suiker 1 el wijnazijn 4 karbonades 3 el 'short ening' (Ameri kaans watervrij bakvet, te koop bij de Jumbo. 6 el boter vol staan ook zout en peper Voor dit recept zijn twee grote koeken pannen nodig. In de eerste gaan 2 el shortening (of 4 el boter). Laat op zacht vuur smelten. Roer de uien door het vet. Voeg suiker en wijnazijn toe, en laat op zacht vuur 40 minuten stoven met deksel op de pan. Voeg zout en peper toe. Laat in de andere pan 1 el shortening of 2 el boter smelten en bak de karbonades tot ze gaar zijn. Wederom goed zouten en peperen. Laat het eventuele vocht uit de uien lopen en serveer de karbonades op de gesmolten uien. Maak een koprol bij het uitserveren of doe iets anders geks. De mystery-proevers van het Brabants Asperge Genootschap zijn eruit: restaurant De Waard in Heesch is uitgeroepen tot het beste aspergerestaurant van 2017. Wie al leen het lekkerste goed genoeg vindt, reser veert dus een tafeltje. Kerkstraat 3, Heesch Nergens in het land worden zo veel asperges geteeld als in Noord-Limburg. Bij Hostellerie De Hamert in Wellerlooi organiseren ze aller lei asperge-activiteiten en kun je aanschuiven voor een speciaal menu met uitzicht op de Maasduinen. Hamert 2, Wellerlooi Ook boven de rivieren zijn we wild van het witte goud. In het eeuwenoude pand van het Leidse restaurant Het Prentenkabinet eet je tijdens de Aspergedagen van 13 april tot en met 7 mei met korting een driegangen diner. Kloksteeg 25, Leiden M Wie bij de Spaanse provincie Galicië niet verder komt dan barre pelgrimstochten naar Santiago de Compostella, mist een hoop. In het bijzon der de lokale eetcultuur, die zich kenmerkt door de verser dan verse pulpo en kokkels en goedgevulde empanada's. De Spaanse Isabel Meniho leerde van haar vader de geheimen van de Galicische keu ken en deelt ze nu met ons in Mijn keuken van Galicië. (Uitgeverij Terra, €30) Inmiddels haast niet meer weg te denken van de gemiddelde dran kenkaart: limonade. En nee, niet van die mierzoete, met water aangelengde siroop, maar frisse drankjes, en dan het liefst zelf gemaakt. Veel geziene ingrediën ten: gember, ci troen en aardbeien. Wat ijsblokjes en een takje munt erin en het glaasje limo kan met gemak door voor een hippe cocktail. Perfect voor wie zijn dorst wil les sen, maar geen zin heeft in frisdrank of alcohol.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 98