'We hopen dat iedereen zich hier thuis voelt' 13 zaterdag 8 april 2017 GO FOTO LEX DE MEESTER toesemhonng Naam: Rixt Scheffer (46) en Aarnoud Martijn (36) Zaak: Kust in Vlissingen Sinds: mei 2016 De dag beginnen met shakshuka, een gerecht uit het Midden-Oosten, met pittige groenten en gepocheerde ei tjes. Dat kan bij Kust in Vlissingen. Rixt en Aarnoud, beiden niet afkomstig uit Vlissingen, begonnen een zaak aan de Nieuwendijk, omdat ze 'vrolijk werden van de stad'. Ze ver anderden een voormalige bruine kroeg in een lichte lunchroom met vintage meubels en vro lijke accessoires. Het ondernemersduo springt naar eigen zeggen in op de trend om buiten de deur te ontbijten. „Toeristen uit het buitenland zijn dat al gewend", weet Rixt. „Ze logeren op een Airbnb-adres en komen hier ontbijten. Maar je ziet hier ook steeds meer vriendinnen die het heel leuk vinden om samen te ontbijten. Dat kon in Vlissingen nog niet." Op de menukaart staan ook huisgemaakte soepen, versgeperste appelsap uit de slow juicer, en bijvoorbeeld Zeeuwse thee van een wilgentuin in de buurt. Juist die gezonde, bio logische producten slaan aan. Rixt: „Mensen gaan bewuster om met eten. Ze vinden het fijn dat we transparant zijn. Kant-en-klaar pro ducten vind je hier niet. We maken alles zelf." M FOTO MARIEKE MANDEMAKER l .„uÏRV Naam: Sander Kloet (34) en Eline Praet (31) Zaak: Roekoekoe in Zierikzee Sinds: november 2016 We hadden al jaren het idee om een eigen zaak te begin nen. We houden ervan om dinertjes voor vrienden te be reiden. We hebben een passie voor eten en voor nieuwe producten. Als we op reis gaan, besteden we veel tijd aan het ont dekken van de lokale eetcultuur", zegt Sander. Eline en hij willen dat graag delen met hun klanten. Het stel woonde jarenlang in Rotterdam, maar keerde terug naar hun roots. Ze brengen met hun 'deli-zaak' een vleugje Randstad mee naar Schouwen-Duive- land. Drie dagen per week verwennen ze hun klanten met onder meer gebakjes, quiches en soepen. „We maken alles zelf", vertelt Sander. Met een vernuftig koffie-apparaat, de modbar, maken ze koffies die afgestemd zijn op de wensen van de klant. Eline: „Als je gezond en goed wilt eten, dan kun je hier terecht. We bieden alles de hele dag aan. We zijn om acht uur 's ochtends al open, maar je kunt ook om zes uur 's avonds nog een ontbijt bestellen. En je kunt alle gerechten ook meenemen. We hopen dat iedereen zich hier thuis voelt: de oudere dames die een taartje komen eten, maar ook de mensen die hier hun laptop inprikken om te werken."

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 49