O O O Robot Er zijn dagen dat Aart Timmer alleen maar kreeft eet MARGOT 17 boter bij. Met de zalm van buuf is totaal niks mis, de spartelverse vissoep is echter amore a prima vista. De garing van vis, schaal- en schelpdieren is optimaal. En de bouillon bezit een mooie vissmaak, met precies genoeg krui derij. Dit is gewoon omrijsoep. Daar kom je voor terug. Twee keer pasta. Ravioli Napolitana voor mijn bloggende gezellin. Vegetariërs let op: pasta met aubergine, ricotta, tomaten en basilicum voor mij. Of de ricotta bij vlees- en vismij- dende gasten door de vegetarische ballotage komt (wel of geen dierlijk stremsel), moeten eters even aan de cheffin vragen. Beide borden zien er appetijtelijk vers uit. De dikke kussens ravioli zijn gevuld met gehakt. Er ligt een ro yale hand kaas op. In de saus zwemmen stuk ken romatomaat. Een heerlijke, ongecompli ceerde pasta, al mag er een snuf minder zout in. Want mijn spaghetti is volmaakt in balans. En eindelijk weet een chef een aubergine uit stekend te bereiden. Geen theesmaak of een bittere kauwgombal in je mond, deze groente is perfect al dente en sappig. Zo bereid je au bergine. Mamma Mia, alweer een omrijbordje. Exact. De huisgemaakte tiramisu is een enorme hap, die ik niet opkrijg, maar kent een volle smaak zonder een overdaad aan marsala in de volgezogen biscuit. Een kledder minder room mag wel (de zwembandjes weet u). Zuidelijke flair, een glimlach en tegelijk attent. Goed tempo in het menu. Mooi bestek. Tutto va bene a MineraV. Voorgerecht Hoofdgerecht Nagerecht Bediening Ambiance Prijs kwaliteit Margot Verhaagen schrijft op deze plaats elke week overeten en drinken in Zeeland Ik praat tegenwoordig tegen mijn computer. Dat komt zo; met twee handen typen lukt me nog steeds niet zo goed en zeker niet lang. Ge lukkig heb ik de dicteerfunctie van mijn compu ter ontdekt. Niet dat dit vlekkeloos gaat. Soms le vert het hilarische zinnen op omdat er een ver schil zit in wat ik tegen de computer zeg en wat de computer denkt te horen. Het is heel gek om jezelf iets te horen vertellen wat je normaliter zo op papier zet. Wel erg leuk om uit te zoeken hoe dit allemaal werkt, al had ik natuurlijk liever gewoon dit stukje getypt. Maar gemak dient de mens. Zo zou het eigenlijk met meer dingen in het le ven moeten gaan. Bijvoorbeeld automatisch aan kleden of even thee zetten met een hulprobot in de keuken. Dat je roept: 'Ik heb zin in appeltaart of een gebakken ei', en dat de robot dan meteen aan de slag gaat. Ben wel benieuwd wat eruit zou komen aan smaken. Toch blijf ik het, geloof ik, liever zelf doen. En al kan ik gelukkig steeds meer, voorlopig kookt Man. Of de jongste Man. Die maakt graag van de gelegenheid gebruik en bakte een bananencake. Meng drie rijpe bananen, tien dadels, wat ka neel en kardemom tot een glad mengsel. Klop drie eieren met wat zout luchtig en meng dit door het bananenmengsel. Spatel er 150 gram amandelmeel en een zakje baking soda doorheen en giet alles in een cakevorm. Bak vijftig minuten af op 175 graden. De jongste Man maakt koken en bakken altijd gezellig met een muziekje erbij én hij geniet van het resultaat. Dat zal een robot vast ook niet doen. Soms levert het hilarische zinnen op, omdat er een verschil zit in wat ik tegen de computer zeg en wat de computer denkt te horen BRUINISSE Aart Timmer is al zijn hele leven visser in Brui- nisse. Als kind al voer hij mee om kreeften binnen te halen. Al waren het er toen nog lang niet zoveel als de laatste jaren het ge val is en ving hij ze vaak per toe val. „Vorig jaar was een heel goed kreeftenjaar", zegt hij. Al wil hij niet precies vertellen hoeveel kreeften hij dan vangt, in ver band met de concurrentie. „Wat we vangen verkopen we in de winkel en gaat naar restaurants in Zierikzee en Kats. Wat er overblijft, brengen we naar een groothandel in Yerseke." Timmer is blij dat het Ooster- scheldekreeftseizoen weer be gonnen is. „De temperatuur loopt de laatste week op en dat is goed voor de vangst", vertelt hij. „Dan komen de kreeften uit hun holen en gaan ze op zoek naar aas dat in de korven hangt waarmee we kreeft vangen. Maar soms zijn ze zo slim, dan kruipen ze er ook weer uit", lacht hij. Timmer drijft ook een vishan del in Bruinisse. Zijn zoon Len- nard is donderdag voor het eerst eindscore BEOORDELING dit jaar uitgevaren om Ooster- scheldekreeft te vangen. Vissen op deze kreeft, die bijzonder van smaak is, mag nog tot 15 juli. Dus is het zaak binnenkort kreeft te gaan eten, of zelf klaar te maken natuurlijk. Timmer eet vaak kreeften die beschadigd zijn. „Ik wok deze kreeft in rijstolie op een hoog vuur tot het schild zwart wordt. Er zijn dagen dat we alleen maar kreeft eten. Gelukkig krijg ik daar nooit genoeg van." zaterdag 1 april 2017 GO Oké, en de hoofdgerechten dan? Dan kan het dessert ook geen zeperd zijn? Ook nog een lofzang op de bediening? (Prijs/kwaliteit telt dubbel) James en Ivan zijn hard aan het werk in de keuken. BMS&hAI man m» m s >r«ss» tjf ..ïïw v W' |»r-i Mé Aart Timmer, foto marieke mandemaker

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 53