16 WEE De neus van onze bella macchina gaat zuidwaarts om de smaken van Zuid-Europa te proeven. In Sluis gaat de handrem erop om ons bij Mineral te spijzen en te laven. ETEN RESTAURANT MINERAL IN SLUIS Sluis, in het zuidwestelijkste puntje van Zeeland, telt zo'n 45 eetgelegenheden. Van simpele snackbars tot exquise restaurants. Royale keuze dus voor de argeloze dagjesmens. Sinds de sluiting van de driester renzaak Oud Sluis eind 2013 houdt La Trinité er met één ster de eer van Michelin hoog. Een prachtig etablissement, maar aangestoken door het stralende lenteweer kiezen we voor mediterraans. In het diepe zuiden van de pro vincie huist namelijk Mineral. Dat beweert de beste smaken uit de Franse en Italiaanse keu ken op je bord te toveren. We vorsen het pand aan de Nieuwstraat, op nog geen steenworp afstand van waar topchef Sergio Herman zich ooit naar drie sterren kookte. Een Zuid-Euro pees gevoel maakt zich nog niet van ons mees ter, al helpen de zonnestralen waar de terras- zitters van Mineral in baden een beetje. De ge- HETMENU vel is gemetseld van IJsselsteentjes, de kozij nen zijn van kunststof. Nergens wappert de tricolore of de bleu-blanc-rouge. De glazen zijschermen van het terras bevatten het logo van Mineral: een M op een zwart fond dat om lijst is met een gouden rand. Het doet ons denken aan het beeldmerk van een fastfood keten. Oh jee, als dat maar geen snacken wordt, lispelen we. Mineral heeft een diffuus imago, want bin nen is het evenmin La Dolce Vita. Het is wel een keurig, schoon restaurant met houten ta fels en zakelijke grijsstoffen stoelen. Meer Ikea dan Cassina. We zien een wand met groene gewolkte tegels. Dezelfde versiering is op de bar aangebracht. Op de tafels staan vaasjes met verse bloemen. Maar kijk eens op de menu kaart: escalope Milanese, ossobucco, scampi fritta, tientallen pasta's en pizza's. Zelfs een pizza Sophia Loren, al spelt Mineral haar voor naam met een f. De Franse keuken is niet te ontwaren op de WAAR kaart, of het moet de ribeye zijn, maar die is van het Simmentaler rund, een Zwitsers ras. Er zit ook rucola en parmezaan bij. Dat Mine ral de Italianen meer liefheeft dan de Fransen, is wel duidelijk. De goedlachse exploitante Nasim Scholtes- Abrishamchi brengt ons eerst twee glazen, nee, twee zware, tot de helft gevulde flessen water. Dat is mode. Ze zet er een schaaltje na- chos bij. Maar na de Mexicaanse snack wordt het iets Italiaanser. Goed, de gerookte zalm op toast van mijn tafeldame, een beginnende foodblogger, wekt het Italia-gevoel nog niet op, mijn vissoep wel. Een matzwart bord ligt boordevol zalm, kabeljauw, inktvis, garnalen, mosseltjes, kokkels en spisula's (vongole). Een serveerster giet er - want dat is trendy - vanuit een bol wit kannetje oranjekleurige visbouil lon over. Ze zet er ook grof bruin brood met REKENING zaterdag 1 april 2017 Eigenaresse Nasim Scholtes-Abrishamchi schenkt de vissoep in. fotos peter nicolai Voor de vissoep rijden we Frank Balkenende De kaart vermeldt vooral Italiaanse gerechten. Het goedkoopste voor gerecht zijn huisbe- reide garnalenkro ketten (10,45), het duurste mozzarella burrata (16,45). Bij de hoofdge rechten is de gast het voordeligst uit met kogelbiefstuk (17,00), het duurste met de ribeye tagli- ata (26,95). De pasta's beginnen bij 11,95 en lopen op tot 19,95. De pizza's zitten ook in die prijsklasse. De in- stappizza - de Margherita - begint bij 10,95. Mineral Nieuwstraat 1 Dan hebben de voorgerechten zeker ook een Italiaanse touch? 2 mineraalwater 5,90 1 thee 2,75 1 espresso 2,30 1 zalm op toast 13,00 1 vissoep 12,95 1 ravioli 16,95 1 pasta aubergine 13,95 1 tiramisu 7,50 Totaal 75,30

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 52