Eten en drinken onder glas Aan het spit PROOST DOEN HEBBEN - Aan de slag 30 g roomboter 600 ml visbouillon 3 plekken om al snel van de zon te kunnen genieten Rondje van de kerk magazine 43 Meer dan 25 foodtrucks staan dit weekend in Almelo op de tweede editie van het Foodfestival Twente. Genieten van street- en fingerfood op het Indië- terrein. foodfestival-twente.nl Het is niet erg als de cake of een ander langwerpige lekkernij op is: dan komt dit zonnig gedecoreerde serveerbord (34 cm) tevoorschijn. Spring to Life, Pip Studio, €19,95 J- Ingrediënten 1 kreeft van 750 g 2 sjalotjes, gesnipperd 50 ml Noilly Prat 75 ml slagroom 1 tl mosterd 2 el verse kruiden (dragon, peterselie, kervel) 1 tl citroensap zout en vers gemalen peper 4 el geraspte Parmezaan Leg de (levende) kreeft een uur in de vriezer. Zo wordt hij verdoofd. Kook 12 minuten. Laat afkoelen. Snijd over de lengte doormidden. Verwijder darmkanaal, maagzak en spijsverte- ringsklier. Haal staart- vlees uit de schaal. Breek scharen af, ver zamel het vlees. Maak schalen schoon met water. Snijd vlees in stukjes en verdeel (met eventueel kuit) over de lege schalen. Leg op bakplaat. Smoor sjalot jes in boter. Voeg bouil lon, Noilly Prat, 40 ml slagroom toe. Kook tot de helft in. Doe rest van room erbij, met mos terd, kruiden en ci troensap. Schep de saus over de twee schaalhelften, bestrooi met Parmezaan. Gril de helften goudbruin. Wie het vervelend vindt om de kreeft levend te koken kan een al gekookte kreeft aanschaffen. Of vegetariër worden. In de kas van de voormalige Kweektuin in Haarlem Noord kun je taartjes eten of lun chen. De gerechten zijn zoveel mogelijk ge maakt van lokale producten, bijvoorbeeld met groente van de achtergelegen akker. Het Kweekcafé, Kleverlaan 9 Haarlem. In Bistronoom wordt ook gekookt met pro ducten uit de regio, de eigen moestuin en de inpandige kas. Op de kaart fantasievolle ge rechten als kalfswang met pompoencrème en rozemarijncrumble. Per 1 april ook voor de lunch open. Kruittorenweg 13 Woerden. Vanavond wordt restaurant De Kas louter verlicht met kaarsen, in het kader van Earth Hour. In het kassencomplex van de oude Stadskwekerij staan sinds vorige week twee nieuwe chef-koks: Jos Timmer en Wim de Beer. Kamerlingh Onneslaan 3 Amsterdam. Vermijd de plof kip en gebruik I/1 n ^et keest van kop tot kont. H IT Dat weten we. Maar hoe her- J ken je een kwaliteitskip? En F wat doe je dan met de hanen kam en de klauwen? Culinair journalist Marcus Polman, tevens jurylid van MasterChef Holland, volgt het beest van boer tot bord in het Handboek voor de perfecte kip. Naast recepten voor 25 kip- klassiekers zoals coq au vin en boterkip uit de oven, veel informatie over ras, berei ding en kooktechniek. (Fontaine, €16,95) Whisky wordt steeds populairder, niet alleen als mix drankje, maar ook voor bij de maaltijd. Dit weekend vindt in de Der Aa-kerk in Groningen het Whisky Festival Noord Nederland plaats. Voor begin nende en geoe fende drinkers met stands van impor teurs, masterclass- es en signeer sessies van schrij vers over whisky. En: voor iedere bezoeker een glas om te proeven. Voor info: wfnn.nl. Nog meer tips over whiskyfestivals: whiskywise.nl.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 99