GELUKT!
Nieuw begin Slot Oostende
©NDERNEMER
deondernemer.nl
Onder leiding van Anita Maas en Yamina Abdoun werd wat over was van
Slot Oostende in Goes nieuw leven ingeblazen. De vroegere ruïne is
nu een restaurant, bierbrouwerij, winkel en meer.
WAT IS ER MET SLOT
OOSTENDE GEBEURD?
tekst RACHEL VAN WESTEN foto's FELICE BUONADONNA
Hoe maakten Yamina en
Anita van een ruïne een
horecasucces.
LANDELIJKE REDACTIE
Hoofdredactie
Quinty Danko
Eindredactie
Kelly van Alphen
Joni Hendrix
Anita de Jager
Eric de Jager
Helga Warmels
Vormgeving
Johanna Baptist (sr.)
Paulien Jansen
Mariska Schotman
Corné van Os
REDACTIE EDITIE PZC
Coördinator
Timo van de Kasteele
zeeland@deondernemer.nl
Coördinator
Henk van den Einden
redactie@deondernemer.nl
CONTACT Postbus 37040
1030 AA Amsterdam
redactie@deondernemer.nl
Anita en Yamina wilden samen een
horecabedrijf beginnen. Een plek
waar eten en drinken een beleving
is. „We kwamen al snel op het idee
om een restaurant te combineren
met een bierbrouwerij. Tijdens
onze zoektocht naar een geschikt
pand wees de gemeente ons op
Slot Oostende. Toen we de eerste
keer gingen kijken, schrokken we
van de toestand waarin het zich
bevond. Maar tegelijkertijd zagen
we ook dat we hier iets van konden
maken met een speciale sfeer.
We hebben veel te danken aan
de goede ondersteuning van
de gemeente. Die hulp heeft ons
geholpen dit project te laten slagen."
WAT IS HET GEHEIM VAN
DE GOEDE START?
„Sociale media en mensen betrek
ken bij het project", antwoordt
Anita Maas. „We hebben zelf de
publiciteit gezocht op Facebook.
Maanden voordat we open gingen,
organiseerden we activiteiten zoals
een bierproeverij en rondleidingen
door het gebouw. In de eerste
week hielden we een try-out, zodat
bezoekers konden meebeslissen en
meedenken. Wat gaat goed en wat
kan beter? We hebben gemerkt dat
mensen zich daardoor heel betrok
ken voelen bij het slot. Wanneer
we op Facebook kijken, zien we dat
de mensen praten over 'ons slot'.
Die betrokkenheid is echt leuk."
HOE KAN DIT EEN SUCCES
BLIJVEN?
„Inmiddels weten de mensen ons
te vinden. Dat vinden we fijn, want
we willen ook graag dat bezoekers
het prettig vinden om hiernaartoe
te komen. Het moet voor iedereen
voelen als een plek waar ze welkom
zijn. Gasten kunnen hier een kopje
soep met een broodje eten, maar
ook kreeft of oesters.
We organiseren zelf allerlei leuke
dingen, zoals de bierproeverijen
en daarnaast zijn we blij met
de samenwerking met de Stichting
Historisch Slot Oostende.
Zij organiseren het hele jaar
leuke activiteiten op deze locatie,
zoals een middeleeuwse dag, een
jazzcafé of lezing."
ADVERTEREN Regio PZC
Frank Dekker 06-19297994
De Persgroep Nederland
020-5626200 advertising@persgroep.nl
De Ondernemer is een semi-commercieel
platform met een magazine, een wekelijkse
pagina in de regionale dagbladen, een
website en events. Content wordt gemaakt
door de redactie en deels samengesteld in
samenwerking met betalende partners. Als
dat laatste het geval is, vindt u daarover
meer informatie onder het symbool J bij
de artikelen.
DRUK Eco Print Center, Lokeren
Magazine De Ondernemer is een uitgave
van de Persgroep Nederland BV en verschijnt
zesmaal per jaar bij de regiodagbladen,
Het Parool en alle dagbladen van het AD.
de Persgroep Nederland BV
46 I DE ONDERNEMER I ZATERDAG 25 MAART 2017
PZ