GELUKT! Nieuw begin Slot Oostende ©NDERNEMER deondernemer.nl Onder leiding van Anita Maas en Yamina Abdoun werd wat over was van Slot Oostende in Goes nieuw leven ingeblazen. De vroegere ruïne is nu een restaurant, bierbrouwerij, winkel en meer. WAT IS ER MET SLOT OOSTENDE GEBEURD? tekst RACHEL VAN WESTEN foto's FELICE BUONADONNA Hoe maakten Yamina en Anita van een ruïne een horecasucces. LANDELIJKE REDACTIE Hoofdredactie Quinty Danko Eindredactie Kelly van Alphen Joni Hendrix Anita de Jager Eric de Jager Helga Warmels Vormgeving Johanna Baptist (sr.) Paulien Jansen Mariska Schotman Corné van Os REDACTIE EDITIE PZC Coördinator Timo van de Kasteele zeeland@deondernemer.nl Coördinator Henk van den Einden redactie@deondernemer.nl CONTACT Postbus 37040 1030 AA Amsterdam redactie@deondernemer.nl Anita en Yamina wilden samen een horecabedrijf beginnen. Een plek waar eten en drinken een beleving is. „We kwamen al snel op het idee om een restaurant te combineren met een bierbrouwerij. Tijdens onze zoektocht naar een geschikt pand wees de gemeente ons op Slot Oostende. Toen we de eerste keer gingen kijken, schrokken we van de toestand waarin het zich bevond. Maar tegelijkertijd zagen we ook dat we hier iets van konden maken met een speciale sfeer. We hebben veel te danken aan de goede ondersteuning van de gemeente. Die hulp heeft ons geholpen dit project te laten slagen." WAT IS HET GEHEIM VAN DE GOEDE START? „Sociale media en mensen betrek ken bij het project", antwoordt Anita Maas. „We hebben zelf de publiciteit gezocht op Facebook. Maanden voordat we open gingen, organiseerden we activiteiten zoals een bierproeverij en rondleidingen door het gebouw. In de eerste week hielden we een try-out, zodat bezoekers konden meebeslissen en meedenken. Wat gaat goed en wat kan beter? We hebben gemerkt dat mensen zich daardoor heel betrok ken voelen bij het slot. Wanneer we op Facebook kijken, zien we dat de mensen praten over 'ons slot'. Die betrokkenheid is echt leuk." HOE KAN DIT EEN SUCCES BLIJVEN? „Inmiddels weten de mensen ons te vinden. Dat vinden we fijn, want we willen ook graag dat bezoekers het prettig vinden om hiernaartoe te komen. Het moet voor iedereen voelen als een plek waar ze welkom zijn. Gasten kunnen hier een kopje soep met een broodje eten, maar ook kreeft of oesters. We organiseren zelf allerlei leuke dingen, zoals de bierproeverijen en daarnaast zijn we blij met de samenwerking met de Stichting Historisch Slot Oostende. Zij organiseren het hele jaar leuke activiteiten op deze locatie, zoals een middeleeuwse dag, een jazzcafé of lezing." ADVERTEREN Regio PZC Frank Dekker 06-19297994 De Persgroep Nederland 020-5626200 advertising@persgroep.nl De Ondernemer is een semi-commercieel platform met een magazine, een wekelijkse pagina in de regionale dagbladen, een website en events. Content wordt gemaakt door de redactie en deels samengesteld in samenwerking met betalende partners. Als dat laatste het geval is, vindt u daarover meer informatie onder het symbool J bij de artikelen. DRUK Eco Print Center, Lokeren Magazine De Ondernemer is een uitgave van de Persgroep Nederland BV en verschijnt zesmaal per jaar bij de regiodagbladen, Het Parool en alle dagbladen van het AD. de Persgroep Nederland BV 46 I DE ONDERNEMER I ZATERDAG 25 MAART 2017 PZ

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 166