Als in de oertijd Kikkererwtenpuree PROOST DOEN HEBBEN Aan de slag 3 hotspots met hummus (■las gezond wg magazine 41 ÏWSS^" Koken op open vuur, in de wildernis, dat kunnen de Scandinaviërs wel. Hout -y vuur en rook geven gerechten een smaak die ontbreekt bij i"'-kokkerellen op een gasfornuis. De Zweedse chef Niklas Ekstedt kookt in zijn sterrenrestaurant in Stockholm uitsluitend op vuur. Hij deelt zijn kennis over technieken en tientallen van zijn recepten in Koken met Vuur. Je ruikt de kooltjes bijna. Spectrum, €25 Op de expositie Slow Food - Stillevens uit de Gouden Eeuw in het Mauritshuis: 22 schilderijen van etenswaren uit Holland en Vlaanderen. Waarom zou je een weegschaal achter keukendeurtjes verstoppen als het een blikvanger op het aanrecht kan zijn? Omdat retro in is, verkoopt Xenos dit 'zoete' exemplaar. €20 Ingrediënten 3 appels, geschild, zon der klokhuis 6 eieren 4 el melk 2 el suiker 2 el calvados sap van een halve citroen 2 tl rasp van een citroen boter poedersuiker vers fruit als garnering Snijd de appels in blokjes. Bak ze in boter op laag vuur. Voeg het sap en de rasp toe. Giet ook de calvados erbij. Haal van het vuur. Klop in een kom eieren, melk en sui ker op. Verhit boter in de tweede koe kenpan en giet een vierde van het ei mengsel erbij. Schep als de ome let aan de onder kant begint te bruinen een vierde van de gebakken appels op de ome let. Bak het ome letje nog 30 seconden door en klap hem dubbel. Maak nog drie omeletten. Ga na de maaltijd een extra potje voetballen. ]Veel ingrediënten zijn voor hummus niet nodig. Met de bestanddelen die erin gaan, probeert het drietal van Sir Hummus per fecte puree te maken. Je kunt ze er kopen of ter plaatse opeten, met lekker brood. Van der Helstplein 2, Amsterdam 2 Meer dan vier soorten kikkererwtenpuree staan bij Hummus op de menukaart. Gaat goed met frietjes van zoete aardappel of een frisse tabouleh. Opgediend tussen kamerplanten in macramé hangers. Molslaan 39, Delft Israëli Yuval en Palestijn Muawi runnen een vegetarisch eettentje in retrosfeer. Met op de kaart tal van gerechten met kikkererwten, een belangrijk ingedriënt in hun 'keukens van herkomst'. En wat een leuke naam. Love Peas, Weimarstraat 37A, Den Haag Niet iedereen vindt zo'n glas vol vezels en vitaminen even lekker, maar de Londense foodie Deliciously Ella weet wel hoe ze smoothies aantrekkelijk kan verkopen. Na twee kookboeken brengt ze nu een boekje uit, Smoot hies Juicesmet dertig recepten voor de begin nende en meer ervaren smoothie- drinker. Kosmos, €10

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 99