INDE
HORECA
HANGEN
LEVERT
VRIENDEN
OP'
Harm van Ballegooy (29)
j;4AAL>-f;
Ondernemer
Woont in: Den Bosch,
alleen.
Geeft uit: circa 240
euro per week.
„Normaal gesproken heb
ik alleen noten, chips,
whisky, wijn en pils in huis.
Ik woon midden in de bin
nenstad en ga veel met
ondernemers om die alle
maal een aardig besteed
baar inkomen hebben. Dan
doe je niet snel zelf bood
schappen. Als ik wakker
word, kan ik niet een bo
terham smeren, want dat
heb ik niet in huis. De dag
begint met ontbijt halen,
rond half 1 ga ik naar
buiten om een belegd
broodje te halen en als
we de laptops aan het
eind van de dag dichtklap
pen, is het alweer tijd voor
een borrel of maken we
eetplannen.
„In de horeca rondhangen,
daar heb ik echt talent
voor. Welke capaciteiten
je daarvoor nodig hebt?
Gemakkelijk écht contact
maken, open zijn, andere
mensen bevragen met
oprechte vragen en snel
alcohol kunnen afbreken.
„Mijn ouders zijn van een
andere generatie, die vin
den het belangrijker om
reserves op te bouwen.
Als de wasmachine, koel
kast en auto op wonder
baarlijke wijze in een week
tijd allemaal kapotgaan, wil
mijn vader die direct kun
nen vervangen. Ik eet lie
ver alles op. Soms sta
ik er wel bij stil hoeveel
geld er naar eten en drin
ken buiten de deur gaat.
Als ik dit nu eens vier
weken niet doe, zou ik
zomaar een nieuwe race
fiets kunnen kopen.
„De vele uren in de horeca
is geen verloren tijd, ze
leveren me ook vrienden
op. Ik heb bijvoorbeeld een
backgammonclub opge
richt met kroeggenoten
en ik heb een sportmaatje
opgedaan in de kroeg.
Afgelopen zomer had ik
zo'n goede klik met twee
mannen die ik in de kroeg
ontmoette dat we uitein
delijk supervaak samen
aten. Op een dag bedach
ten we: wat als we die
tientjes eens niet aan wijn,
bier en eten uitgeven,
maar aan sporten? We
waren razendsnel van
onze pens af."
221 zaterdag 18 maart 2017