INDE HORECA HANGEN LEVERT VRIENDEN OP' Harm van Ballegooy (29) j;4AAL>-f; Ondernemer Woont in: Den Bosch, alleen. Geeft uit: circa 240 euro per week. „Normaal gesproken heb ik alleen noten, chips, whisky, wijn en pils in huis. Ik woon midden in de bin nenstad en ga veel met ondernemers om die alle maal een aardig besteed baar inkomen hebben. Dan doe je niet snel zelf bood schappen. Als ik wakker word, kan ik niet een bo terham smeren, want dat heb ik niet in huis. De dag begint met ontbijt halen, rond half 1 ga ik naar buiten om een belegd broodje te halen en als we de laptops aan het eind van de dag dichtklap pen, is het alweer tijd voor een borrel of maken we eetplannen. „In de horeca rondhangen, daar heb ik echt talent voor. Welke capaciteiten je daarvoor nodig hebt? Gemakkelijk écht contact maken, open zijn, andere mensen bevragen met oprechte vragen en snel alcohol kunnen afbreken. „Mijn ouders zijn van een andere generatie, die vin den het belangrijker om reserves op te bouwen. Als de wasmachine, koel kast en auto op wonder baarlijke wijze in een week tijd allemaal kapotgaan, wil mijn vader die direct kun nen vervangen. Ik eet lie ver alles op. Soms sta ik er wel bij stil hoeveel geld er naar eten en drin ken buiten de deur gaat. Als ik dit nu eens vier weken niet doe, zou ik zomaar een nieuwe race fiets kunnen kopen. „De vele uren in de horeca is geen verloren tijd, ze leveren me ook vrienden op. Ik heb bijvoorbeeld een backgammonclub opge richt met kroeggenoten en ik heb een sportmaatje opgedaan in de kroeg. Afgelopen zomer had ik zo'n goede klik met twee mannen die ik in de kroeg ontmoette dat we uitein delijk supervaak samen aten. Op een dag bedach ten we: wat als we die tientjes eens niet aan wijn, bier en eten uitgeven, maar aan sporten? We waren razendsnel van onze pens af." 221 zaterdag 18 maart 2017

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 80