Welkom
IN DIT NUMMER
DOEN
DE WERELD
STAAT IN BLOEI
l)e sfeer van dronkaards, hoeren
en artiesten in een kale studio
DANSEN
Even een hapje eten met die
vriend, met een kop koffie
werken in dat leuke tentje.
En o ja, nog een borrel na afloop met
die oude bekende. We consumeren
steeds meer buiten de deur, bleek
onlangs uit cijfers van het Centraal
Bureau voor de Statistiek.
We vroegen journalist Julia Cone-
mans, wiens Instagram-account vol
staat met foto's van lekkere koffies
en luxe broodjes, voor dit magazine
enkele 'grootverbruikers' te portret
teren. Julia vertelde me dat het arti
kel haar aan het denken had gezet.
Ze is met haar vrienden gaan tellen
hoeveel ze ongeveer uitgeven in een
week. Ze vonden het stiekem best
confronterend. Elke dag één koffie
to go van ongeveer 3,50 euro. Elke
dag lunch van ongeveer 5 euro.
En dan had ze het nog niet over het
uit eten gaan, soms wel drie keer per
week. En de drankjes in het week
end. 'Ik denk dat ik de 120 euro per
week makkelijk haal. Of 150 mis
schien wel?'
Julia schrok zo dat ze haar gedrag
gaat veranderen. Dat betekent niet
dat ze nu nooit meer buiten de deur
wil eten ('want het is ook gezellig,
lekker, genieten, ontspannen, enzo
voorts'). Maar ze gaat er bewuster
mee om. Zo drinkt ze nu koffie uit
de automaat op het werk. En sinds
kort heeft ze weer brood in huis en
lekker beleg, zodat ze haar lunch
mee kan nemen. Sommige mensen
zullen nu denken: dat doe ik altijd.
Maar ik herken dit luxe gedrag (en
vele anderen gezien de CBS-cijfers).
Met het geld dat Julia overhoudt,
spaart ze voor een reis naar
Zuid-Amerika. De eerste
stappen zijn al gezet,
mailt ze na een week.
Mmm, toch iets om over
na te denken.
HEEL VEEL KOFFIE
04 Uitgeslapen
06 Monica
07 Zeven
08 Interview
15 Die van mij
18 Geld geluk
19 Mijn ma
20 Koffiedrinkers
28 Animaties maken
31 David Arjan
32 Scapino Ballet
46 Overal voorjaar
62 Oldskool
16 Lezen
26 Kijken luisteren
39 Weten
40 Eten drinken
43 Reizen
45 Wandelen
51 Puzzelen en tv-kijken
Op zoek naar
lentebloesems
garag»
Een kijkje achter
de schermen van
het Scapino Ballet
Ingrid Sikking,
Chef Magazine
DJ Reageren?
magazine@
persgroep.nl
Luxe
20
Millennials geven met
gemak 100 euro per
week uit in de horeca
&magazine is een uitgave van de Persgroep Chef Ingrid Sikking Coördinatie Carin Smolders Art direction Karin Goedhart, Natasja de Vries Redactie Ellen den Hollander, Florien van Rees,
Ruud Roodhorst Vormgeving Cher van den Ende, Sasja Ligtenbarg Beeldredactie Joost Hoving Aan dit nummer werkten mee Anniek van den Brand, Charlotte van Genderen, I W
Annemarie Kleywegt, Joyce Kraanen, Jolanda van der Ploeg Sales salessupport@persgroep.nl, 088 5722888 Marketing consumentenverkoop@persgroep.nl
COVERFOTO CASPER RILA
magazine 3