16 WEE Een hapje eten in hotels is soms slikken. Vaak hangt het restaurant er een beetje bij. We proeven of @Eef, het culinaire hart van Golden Tulip Strandhotel Westduin, met dat (voor)oordeel afrekent. ETEN @EEF VAN STRANDHOTEL WESTDUIN, VLISSINGEN WAAR Als je op het strand vlak bij Vlis- singen wilt uitwaaien, passeer je het vanzelf. Het in witte breuk steen opgetrokken hotel ligt pontificaal aan een strandover- gang. Eef Izeboud - de voornaam komt in ver schillende generaties terug - begon in 1984 hier het luxe Westduin. Tegenwoordig drijven zijn zonen Eef en Jules het uit de kluiten gewassen strandhotel. De etenslucht volgend eindigen we in een rechthoekig restaurant met een pronte pui die uitzicht biedt op de tuin. De vloerbedekking sluit aan bij het wintergroen: vaalgroene, bruine en lichtbruine vloertegels. Het kan, maar het oogt een tikje gedateerd. Om de na tuur naar binnen te halen, zijn in twee king size kroonluchters takken gevlochten en ken- HETMENU nen de tafeltjes een blad van houten plankjes. De chique stoelen met blauwzwarte bekle ding zijn in een verkeerde film beland. De menukaart van @Eef dweept met duur zame Zeeuwse specialiteiten, lokale leveran ciers en biologische kwaliteitsproducten: 'vers van 't land'. Waar andere restaurants hun le veranciers vaak op een voetstuk zetten, lezen we nergens wie hier die producenten zijn. Een gemiste kans, lijkt ons. Maar goed, het menu biedt wel mosselen, oesters en vis. Het verbaast ons dat er geen vis- of kreeftensoep te krijgen is. Dat lijkt ons een kansrijk product. @Eef biedt een driegangenmenu voor 26,50 euro. „Maar voor u is het drie euro goedkoper, want die 26,50 euro zit in het arrangement van hotelgasten", zegt onze serveerster. Dus de hotelgast betaalt te veel? „Ik kan dat nu niet uitleggen, het is een erg lang verhaal." Laat maar zitten, straks moeten we nog een hotel kamer boeken. We eten a la carte, maar veel gasten kiezen het driegangenmenu. Een flink aantal zwaait met een internet-voordeelbon. Geen schande, want zo komen veel etablisse menten de luwe wintermaanden door. Het tomatensoepje van overbuurvrouw is zu rig, ondanks een scheut room. Ook een beetje flauw, recenseert ze, terwijl ze de zoutmolen een paar rondjes laat draaien. Mijn aardperen- soep is romig. Er zitten spekjes in en wat truf fel (olie, denken we). Een heerlijk soepje, zacht en notig met een hint van paddenstoe len. Het schijfje stokbrood is niet..., herstel, wel van gisteren. Knapperig is anders. De liefde voor het vak spettert er niet vanaf. Daarvoor laat de keuken wat te veel steekjes REKENING zaterdag 18 maart 2017 Restaurant @Eef Westduin 1a Liefde spettert er niet van Frank Balkenende @Eef biedt een driegangenmenu voor 23,50 euro. Het restaurant is ook actief met aan biedingen op inter net. Het goedkoopste voorgerecht is de tomatensoep (6 euro), het duurste drie Zeeuwse oes ters (13.25 euro). Bij de hoofdge rechten is de gast spekkoper met de schnitzel (19.50 euro) en het duurst uit met mosselen (24 euro). Het kindermenu met twee keuzes per gang kost 14,75 euro. Vertel, hoe zijn de voorgerechten? En de hoofdgerechten? 1 verse jus 4,00 1 bruiswater 2,50 1 aardperensoep 6,75 1 tomatensoep 6,00 1 kabeljauwfilet 19,75 1 sliptongetjes 23,75 1 koffie 2,25 1 Eef's Special 8,75 Totaal 73,75 Een aperitiefje aan de bar. fotos RUBEN OREEL Mede door internetacties is het ook doordeweeks druk in het res taurant. Op de kaart staat onder meer geitenkaassalade.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 53