16 WEE
Een hapje eten in
hotels is soms
slikken. Vaak
hangt het
restaurant er
een beetje bij.
We proeven of
@Eef, het culinaire
hart van Golden
Tulip Strandhotel
Westduin, met dat
(voor)oordeel
afrekent.
ETEN @EEF VAN STRANDHOTEL WESTDUIN, VLISSINGEN
WAAR
Als je op het strand vlak bij Vlis-
singen wilt uitwaaien, passeer je
het vanzelf. Het in witte breuk
steen opgetrokken hotel ligt
pontificaal aan een strandover-
gang. Eef Izeboud - de voornaam komt in ver
schillende generaties terug - begon in 1984
hier het luxe Westduin. Tegenwoordig drijven
zijn zonen Eef en Jules het uit de kluiten
gewassen strandhotel.
De etenslucht volgend eindigen we in een
rechthoekig restaurant met een pronte pui die
uitzicht biedt op de tuin. De vloerbedekking
sluit aan bij het wintergroen: vaalgroene,
bruine en lichtbruine vloertegels. Het kan,
maar het oogt een tikje gedateerd. Om de na
tuur naar binnen te halen, zijn in twee king
size kroonluchters takken gevlochten en ken-
HETMENU
nen de tafeltjes een blad van houten plankjes.
De chique stoelen met blauwzwarte bekle
ding zijn in een verkeerde film beland.
De menukaart van @Eef dweept met duur
zame Zeeuwse specialiteiten, lokale leveran
ciers en biologische kwaliteitsproducten: 'vers
van 't land'. Waar andere restaurants hun le
veranciers vaak op een voetstuk zetten, lezen
we nergens wie hier die producenten zijn.
Een gemiste kans, lijkt ons. Maar goed, het
menu biedt wel mosselen, oesters en vis. Het
verbaast ons dat er geen vis- of kreeftensoep te
krijgen is. Dat lijkt ons een kansrijk product.
@Eef biedt een driegangenmenu voor 26,50
euro. „Maar voor u is het drie euro goedkoper,
want die 26,50 euro zit in het arrangement van
hotelgasten", zegt onze serveerster. Dus de
hotelgast betaalt te veel? „Ik kan dat nu niet
uitleggen, het is een erg lang verhaal." Laat
maar zitten, straks moeten we nog een hotel
kamer boeken. We eten a la carte, maar veel
gasten kiezen het driegangenmenu. Een flink
aantal zwaait met een internet-voordeelbon.
Geen schande, want zo komen veel etablisse
menten de luwe wintermaanden door.
Het tomatensoepje van overbuurvrouw is zu
rig, ondanks een scheut room. Ook een beetje
flauw, recenseert ze, terwijl ze de zoutmolen
een paar rondjes laat draaien. Mijn aardperen-
soep is romig. Er zitten spekjes in en wat truf
fel (olie, denken we). Een heerlijk soepje,
zacht en notig met een hint van paddenstoe
len. Het schijfje stokbrood is niet..., herstel,
wel van gisteren. Knapperig is anders.
De liefde voor het vak spettert er niet vanaf.
Daarvoor laat de keuken wat te veel steekjes
REKENING
zaterdag 18 maart 2017
Restaurant @Eef
Westduin 1a
Liefde spettert
er niet van
Frank Balkenende
@Eef biedt een
driegangenmenu
voor 23,50 euro.
Het restaurant is
ook actief met aan
biedingen op inter
net.
Het goedkoopste
voorgerecht is de
tomatensoep (6
euro), het duurste
drie Zeeuwse oes
ters (13.25 euro).
Bij de hoofdge
rechten is de gast
spekkoper met de
schnitzel (19.50
euro) en het duurst
uit met mosselen
(24 euro).
Het kindermenu
met twee keuzes
per gang kost 14,75
euro.
Vertel, hoe zijn de voorgerechten?
En de hoofdgerechten?
1 verse jus
4,00
1 bruiswater
2,50
1 aardperensoep
6,75
1 tomatensoep
6,00
1 kabeljauwfilet
19,75
1 sliptongetjes
23,75
1 koffie
2,25
1 Eef's Special
8,75
Totaal
73,75
Een aperitiefje aan de bar. fotos
RUBEN OREEL
Mede door internetacties is het
ook doordeweeks druk in het res
taurant.
Op de kaart staat onder
meer geitenkaassalade.