r.O k Knapperig en hartig Meer dan beleg PROOST DOEN Aan de slag 3 plekken waar je heerlijke flammkuchen kunt eten Je eigen ijsthee HEBBEN magazine 43 Dit weekend in Utrecht: VeggieWorld, een internationale beurs voor wie meer wil weten over een vegan levensstijl. Ingrediënten blok verse tofu 100 ml sojasaus 100 g bloem 1 tl ras el hanout 1 tl sambal badjak 2 tenen knof look, geperst 1 tl koriander- poeder 1 tl komijn 1 tl gember poeder 1 el fijngehakt citroengras 1 tl citroenrasp sap van een halve citroen 100 ml water Omdat we een keuze moeten maken, koos ik voor Jesse Klaver. Hij heeft een Ma rokkaanse vader en een Indische moeder, vandaar dit eclectische ge recht. Snijd de tofu in plakken van 1 cm. Leg ze in een kom. Giet er sojasaus over en laat mari neren. Doe bloem in een kom, met ras el hanout, sambal badjak, knoflook, komijn, koriander, citroengras en -rasp, gemberpoe der en citroensap. Leng aan met water. Roer tot een dik beslag. Doe er zout bij. Verhit olie tot 180 graden. Laat tofu uitlekken, haal de plakken door het beslag en frituur tot ze brons bruin zijn. Laten uit lekken - en hopen dat je het goede hebt gekozen. De Frans-Duitse variant van de pizza maken ze bij Ziza helemaal zelf. Dunne, knapperige bodems met toppings als prei, courgette en spekjes op een laagje Schmand. Met het all-you-can-eatmenu kun je van alles wat nemen. De Guascostraat 14, Valkenburg. Verorber je versgebakken flammkuchen onder het genot van allerlei biertjes in Tap- zuid. Onder de noemer tarte flambee staan verrassende combinaties, zoals gerookte eendenborst met rode ui, oude kaas, venkel en balsamico. Maasstraat 70, Amsterdam. Ook bij Charlie's heeft de lekkernij uit de Elzas een plek op de kaart veroverd. Wat dacht je van een flammkuchen met zalm, to maat en spinazie? Of met nutella en banaan? Daarna kun je uitbuiken in de naastgelegen bioscoop. Schouwburgplein 101, Rotterdam. B Dat je met pindakaas ook pinda soep en pindasaus kunt maken, is bekend, maar wat dacht je van een pinda martini 2.0 of een tor tilla met pinda? Jennifer Foster en Lianne Koster, die samen werken onder de naam Cookart, nemen het populaire broodbeleg als uitgangspunt voor hun kookboek. Op een simpele manier creëren zij ruim zestig recepten van hoofd en bijgerechten, drankjes, snacks en snoep in Het pindakaasboek (Scriptum, €14,95). bananenbrood Welk alcoholvrij drankje is nou lek kerder om in het lentezonnetje te drinken dan groene ijsthee? Je kunt het zelf maken in een handomdraai. Neem voor 1 liter: 250 ml gekookt water, 7 gram groenethee- extract, 1 citroen, een paar takjes munt en ijsklontjes. Voeg de groene thee aan het gekookte water toe en laat het een paar minuutjes intrekken. Verwij der het zakje en vul de kan op met ijsblokjes en koud kraanwater. Deze 'New vintage'-pan van BK heeft het beste van twee werelden: een oldskool uitstraling en de kwaliteit van nu. Verkrijgbaar in vijf uitvoeringen. Vanaf €69.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 100