r.O
k
Knapperig en hartig
Meer dan beleg
PROOST
DOEN
Aan de slag
3 plekken waar je heerlijke flammkuchen kunt eten
Je eigen
ijsthee
HEBBEN
magazine 43
Dit weekend in Utrecht:
VeggieWorld, een
internationale beurs
voor wie meer wil weten
over een vegan levensstijl.
Ingrediënten
blok verse tofu
100 ml
sojasaus
100 g bloem
1 tl ras el
hanout
1 tl sambal
badjak
2 tenen knof
look, geperst
1 tl koriander-
poeder
1 tl komijn
1 tl gember
poeder
1 el fijngehakt
citroengras
1 tl citroenrasp
sap van een
halve citroen
100 ml water
Omdat we een
keuze moeten
maken, koos ik
voor Jesse Klaver.
Hij heeft een Ma
rokkaanse vader
en een Indische
moeder, vandaar
dit eclectische ge
recht. Snijd de tofu
in plakken van 1 cm.
Leg ze in een kom.
Giet er sojasaus
over en laat mari
neren. Doe bloem
in een kom, met ras
el hanout, sambal
badjak, knoflook,
komijn, koriander,
citroengras en
-rasp, gemberpoe
der en citroensap.
Leng aan met
water. Roer tot een
dik beslag. Doe er
zout bij. Verhit olie
tot 180 graden.
Laat tofu uitlekken,
haal de plakken
door het beslag en
frituur tot ze brons
bruin zijn. Laten uit
lekken - en hopen
dat je het goede
hebt gekozen.
De Frans-Duitse variant van de pizza maken
ze bij Ziza helemaal zelf. Dunne, knapperige
bodems met toppings als prei, courgette en
spekjes op een laagje Schmand. Met het
all-you-can-eatmenu kun je van alles wat
nemen. De Guascostraat 14, Valkenburg.
Verorber je versgebakken flammkuchen
onder het genot van allerlei biertjes in Tap-
zuid. Onder de noemer tarte flambee staan
verrassende combinaties, zoals gerookte
eendenborst met rode ui, oude kaas, venkel
en balsamico. Maasstraat 70, Amsterdam.
Ook bij Charlie's heeft de lekkernij uit de
Elzas een plek op de kaart veroverd. Wat
dacht je van een flammkuchen met zalm, to
maat en spinazie? Of met nutella en banaan?
Daarna kun je uitbuiken in de naastgelegen
bioscoop. Schouwburgplein 101, Rotterdam.
B Dat je met pindakaas ook pinda
soep en pindasaus kunt maken,
is bekend, maar wat dacht je van
een pinda martini 2.0 of een tor
tilla met pinda? Jennifer Foster
en Lianne Koster, die samen
werken onder de naam Cookart, nemen
het populaire broodbeleg als uitgangspunt
voor hun kookboek. Op een simpele manier
creëren zij ruim zestig recepten van hoofd
en bijgerechten, drankjes, snacks en snoep
in Het pindakaasboek (Scriptum, €14,95).
bananenbrood
Welk alcoholvrij
drankje is nou lek
kerder om in het
lentezonnetje te
drinken dan groene
ijsthee? Je kunt het
zelf maken in een
handomdraai.
Neem voor 1 liter:
250 ml gekookt
water, 7 gram
groenethee-
extract, 1 citroen,
een paar takjes
munt en ijsklontjes.
Voeg de groene
thee aan het
gekookte water
toe en laat het
een paar minuutjes
intrekken. Verwij
der het zakje en
vul de kan op met
ijsblokjes en koud
kraanwater.
Deze 'New vintage'-pan van
BK heeft het beste van twee
werelden: een oldskool uitstraling
en de kwaliteit van nu. Verkrijgbaar
in vijf uitvoeringen. Vanaf €69.