Oma's cake waar maatje 00 - dat moeten dit jaar minimaal 4 nullen zijn, dames en heren grootgrutters - maar toch. Wellicht mag ik een klein beetje onbescheiden hopen dat ik vanaf dit papier mede invloed kon uitoefenen op het almaar voortschrijdende vader landse culinaire ontwaken. Ik heb ook aardig wat trends gevolgd, zoals bijvoorbeeld quinoa, yuzu, wasabi, gin-tonic, ceviche en vermout. Ik hoop dat ik de komende jaren ook nog eens een keer kalfswangen, anijs- champignons, lamsniertjes, mul, rode poontjes, zachte Franse bloedworst en veel meer Hol landse kazen in de schappen en koelvitrines mag tegenkomen. Met deze producten zet je echt heel smakelijke happen op tafel. Bakkie troost Ook hartverwarmend waren de lezerreacties. Ik wil u allen harte- 200 g bloem Ik heb aardig wat trends gevolgd, waaronder quinoa, yuzu, wasabi, ceviche en vermout lijk danken voor de moeite die u nam om in de pen te klimmen. Er was zelfs een man die het ideale aantal poffertjes berekende dat in een ronde koekenpan past en dat met ons wilde delen. Wat een held! Voor degenen die niet de vlag uithangen vanwege het aan staande afscheid, heb ik nog een adviesje. Zet op deze trieste zaterdag morgen een lekker bakkie troost. Neem een hap van de cake, gun jezelf een hartversterkende neut en ga moedig voorwaarts. Tot weerziens. magazine 35 Bereiding Laat de boter op kamer temperatuur goed zacht worden. Neem een grote kom en doe daar de boter, limoenrasp en suiker in, Meng dit goed door elkaar met een mixer. Voeg één voor één de eieren toe en meng deze door het botersuiker- mengsel. Voeg als dit een mooie gladde massa is, de bloem toe en meng dit goed door elkaar. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet het bakblik goed in met boter. Bestrooi de wanden en de onderkant van het cakeblik met nog wat bloem. Doe het cakemengsel in de vorm en zet het in de oven. Bak de cake 60 tot 70 minuten. Ingrediënten 200 g boter (roomboter of margarine) 200 g suiker 4 eieren schil van 1 limoen, geraspt Benodigdheden Een cakebakblik (28 centi meter is de meest voor komende maat), oven en eventueel een handmixer.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 93