Pekingeend HERMAN BLIJKER Behoud het plezier in het leven door gevarieerd te eten en weet dat een strafdieet daarbij niet zal helpen. Mijn medicijn tegen het eetleed: Aziatische gerechten. Smakelijk en goed voor de lijn. Veel mensen hebben na de feestdagen even tabak van culinair patswerk in de eigen keuken. Ook uitgebreid dineren buiten de deur met alles erop en eraan, is tijdelijk minder populair. Menigeen zet zich op een streng dieet, iets wat ik van harte afraad. Bouw het teveel aan vet liever met beleid af zonder dat het op een straf lijkt. Behoud het plezier in het leven door gevarieerd te eten. Wat bij mij vooral helpt, is de koolhydraten terugbrengen en met mate trainen op de sport school. Het trainen maakt me De verleiding zuigt. Luisteren naar je lijf is een van de grootste uitdagingen waar we mee om moeten gaan fitter en ik krijg meer ruimte in mijn hoofd. Zo ben ik stress beter de baas. Stress maakt je niet dikker, maar stimuleert wel eetgedrag waarmee je het lichaam geen plezier doet. Opgejaagd eten we te snel en vaak te veel, verorberen we vette en zoete tussendoortjes. Het valt ook niet mee om daar nee tegen te zeggen. Want we beschikken in ons land de hele dag over eten. Die verleiding zuigt. Luisteren naar je lijf, levend in een ware hoorn des overvloeds, is een van de grootste uitdagingen waarmee we moeten omgaan. Ik denk dat strafdiëten ons daarbij niet gaan helpen. Mijnenveld Als je de potten en pannen tijdelijk de rug toekeert, is de verlokking van gemaksvoedsel in de supermarkt groot. Veel van dat spul zit vol vet, suikers en andere verborgen dikmakers. Zie maar eens ongeschonden uit dit mijnenveld te komen. Mijn medicijn tegen het eetleed: Aziatisch eten. Ik heb regelmatig sterk de behoefte om me te verliezen in die pittige happen, waarmee ik zowel de trek in lekkere smaken stil als aan de lijn werk. Als je maar de juiste gerechten bestelt. Zo ben ik inmiddels een liefhebber van de poké (spreek uit als pokay) bowl. In Rotterdam zit een puik zaakje die deze Hawaiiaanse lekkernij verkoopt. Je krijgt in een bak een paar scheppen echte sushirijst die je kunt 'beleggen' met lekkere dingetjes naar eigen keuze, zoals bijvoorbeeld kip, tonijn, edamame boontjes, Japanse rettich, gemarineerde bietjes, wasabimayo, lente-ui en viseitjes. Tophap! Perfect krokant Ik mag ook graag mijn lijn betere vormen geven bij een bekende Lekker in z'n vel 40 zaterdag 21 januari 2017

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 100