Boek verrassing Bollyfood Magistraal kookboek bol.com Minder verspillen B¥ Voor kleine en grote boekenwurmen VOORNEMEN: Advertentie van de week Lees meer over dit boek en vele andere boeken op lees.bol.com Januari is de maand van de goede voornemens. Culinair journalist Lot Piscaer geeft ideeën voor een goede (door)start op het gebied van voeding. Had u na de feestdagen ook zoveel eten over? En hebt u die met pijn in het hart weg gegooid, om u vervolgens voor te nemen dat dit in 2017 anders moet? Dan is het boek Nel. Van kop-tot-kont-chef zeker iets voor u. Werkelijk niks gooit ze weg, chef Schellekens. Jarenlang kookte ze van-kop-tot-kont in haar restaurant De Gulle Waard in Winterswijk. Ze bakt het hele beest, gebruikt de appel van schil tot pit. „Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om iets weg te gooien wat smaak heeft. Als ik rabarber aan het schillen ben, denk ik: die mooie kleur. En die smaak! Die schillen kan ik toch niet weggooien? En hop, daar ga ik weer. Stroop maken bijvoorbeeld." Veel ingrediënten haalt Schellekens ook uit de natuur. Zelfs van paardenbloemen maakt ze nog iets lekkers. Uit de tuin, het bos of zelfs het moeras. Werkelijk overal ziet ze eten. „Het is soms een beetje gênant. Als ik het eerste rnatl^iV Jean-Fran?ois Mallet 39,99 Een magistraal kookboek, zowel qua vormgeving als inhoud. Zwervend van het ene Little India naar het andere, duikt journalist en chef-kok Jean-Franpois Mallet onder in de coulissen van de kruidentuinen in Kerala, volgt hij dembalawas in de straten van Mumbai, snort hij kleine, onbekende gerechten op in de kraampjes van Kochi, helpt hij bij de theeoogst in Sri Lanka, en zo meer. Jean-Franpois werd opgenomen door de Indiase gemeenschappen van Londen, Singapore, Mauritius en Parijs, en heeft tijdens deze grote reis, die gewoon al bij onze achterdeur begint, zeldzame momenten op beeld vastgelegd. Hij heeft 100 heerlijke, gekruide en eenvoudige recepten beschreven, waardoor je zo de kookpotten van het Indisch subcontinent intuimelt. Janneke Siebelink hoofdredacteur lees.bol.com Samenstelling: Ellen den Hollander, Ruud Roodhorst Foto's: Alexander van Berge f-kok Nel ScbelLekens haaLt haa/ K$raag uit bet bos of de tuin. 26 zaterdag 14 januari 2017

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 87