L! 18 WEEKEND We kenden het als restaurant Jan, maar nu staat er een jong stel aan het roer. Hun zaak heet Goese Kade. Oude wijn in nieuwe zakken of niet? ETEN GOESE KADE, GOES xcusez moi Zeeuws-Vlaanderen. We waren van plan te schranzen in een pleisterplaats bezuiden de Westerschelde. Maar ja, code l oranje, ijzel en besneeuwde we gen. Noodgedwongen hielden we het dichtbij huis. Dat werd de Goese Kade, sinds septem ber het restaurant van chef Bart Beuger en gastvrouw Marit Passenier. Met ervaring in de Domburgse gastronomie (Mondriaan, De Vis- bar en Strandgo) grepen de twintigers hun kans toen Jan zijn schort aan de wilgen hing. „Het is één van de mooiste plekjes van Goes. We hebben ook een terras aan de stadshaven. 's Zomers eet je er heerlijk. Ook speelde mee dat er een woning boven de zaak was", zegt Marit. De vorige eigenaren hadden al geïnvesteerd in een make-over. Wij herinneren het ons als een donkere zaak, waardoor er een wat zwaar moedige sfeer hing. Het jonge stel heeft de boel opgefrist. Muren zijn in lichtere kleuren gesausd, op tafel staan smaakvolle vazen en kandelaars en buiten branden kaarsen in lan taarns. Aan de muur hangt art de Zélande: een wulkenschelp en een mevrouw met een reu- zengarnaal op haar wang. Gelukkig zijn de le deren stoelen gebleven, want die zijn een wel daad voor elk zitvlak. De kaart is net als bij Jan niet buitengewoon uitgebreid. Prijzen voor a la carte-gerechten zijn een tikje gepeperd, maar Bart benadrukt dat hij daarvoor ook de beste producten ge bruikt. Coquilles zijn bijvoorbeeld schelpvers, niet uit de diepvries. Het drie-, vier- en vijf gangenmenu (36 tot en met 50 euro) is prijs- technisch aantrekkelijker. We zijn benieuwd wat de Goese Kade ons in het viergangen menu voorschotelt. Budget of toch luxe? Als we prinsheerlijk zitten, ontwaren we een schaaltje met olijfjes en nootjes. Allengs hopt de serveerster voorbij met een designkratje vol zelfgebakken broodjes. Of we een aperitief blieven? Jazeker, want de Goese Kade schenkt Brut de Zélande. Bubbelwijn van De Kleine Schorre in Dreischor, bruisend in een glas van champagnehuis Huré Frères. Ai! Nou ja, hij blaast een beetje champagne niet weg, maar het is een prettig droog alternatief voor het dure Franse origineel. Ons eerste kwart van het menu is een tar taar en een ceviche van zeebaars, met appel, li moengelei en pompoenmousse. Er zit fijnge snipperde ui tussen, waardoor het voorafje hint naar Hollandse Nieuwe, maar dan min der vet. De smaak is bedeesd, en met de appel is verder niks gedaan. Zodoende speelt de li moen de eerste viool. Toch best een aardig ge recht, ook mooi gepresenteerd. De omvang van de portie maakt kans op een medaille bij de Weight Watchers. Als de tweede gang - bouillabaisse - arri veert, grappen we dat we mogelijk per abuis het kindermenu hebben besteld. Het bord is HET MENU WAAR de Goese kade Bierkade 3A REKENING zaterdag 14 januari 2017 GO Mangopuddinkje met lemongrassgelei, schuim van passievrucht en crumble. Een topzaak in de dop Frank Balkenende Is het interieur nog steeds hetzelfde? Is het mes ook in het menu gezet? Nou, vertel op... De kaart is be perkt, maar er zijn drie- tot vijfgan genmenu's, van 36 tot 50 euro. Het goedkoopste voor afje is bisque kreeft (13,50 euro), het duurste coquil les bloemkool (18,50 euro). De hoofdgerechten beginnen bij 21,50 voor ravioli en sei zoensgroenten en lopen op tot 45 euro (kreeft). Er staat een aantal vegetarische ge rechten op de kaart, maar neem even contact op, dan weet u wat erin zit. 1 fles bruiswater 2 aperitief 2 witte wijn 2 viergangenmenu's totaal: 4,00 20,00 12,00 86,00 122,00 Bart Beuger (links) en Justin Verdonk met de kabeljauwfilet, fotos johan van der heijden

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 55