L!
18 WEEKEND
We kenden het als
restaurant Jan,
maar nu staat er
een jong stel aan
het roer. Hun zaak
heet Goese Kade.
Oude wijn in
nieuwe zakken
of niet?
ETEN GOESE KADE, GOES
xcusez moi Zeeuws-Vlaanderen.
We waren van plan te schranzen in
een pleisterplaats bezuiden de
Westerschelde. Maar ja, code
l oranje, ijzel en besneeuwde we
gen. Noodgedwongen hielden we het dichtbij
huis. Dat werd de Goese Kade, sinds septem
ber het restaurant van chef Bart Beuger en
gastvrouw Marit Passenier. Met ervaring in de
Domburgse gastronomie (Mondriaan, De Vis-
bar en Strandgo) grepen de twintigers hun
kans toen Jan zijn schort aan de wilgen hing.
„Het is één van de mooiste plekjes van Goes.
We hebben ook een terras aan de stadshaven.
's Zomers eet je er heerlijk. Ook speelde mee
dat er een woning boven de zaak was", zegt
Marit.
De vorige eigenaren hadden al geïnvesteerd in
een make-over. Wij herinneren het ons als
een donkere zaak, waardoor er een wat zwaar
moedige sfeer hing. Het jonge stel heeft de
boel opgefrist. Muren zijn in lichtere kleuren
gesausd, op tafel staan smaakvolle vazen en
kandelaars en buiten branden kaarsen in lan
taarns. Aan de muur hangt art de Zélande: een
wulkenschelp en een mevrouw met een reu-
zengarnaal op haar wang. Gelukkig zijn de le
deren stoelen gebleven, want die zijn een wel
daad voor elk zitvlak.
De kaart is net als bij Jan niet buitengewoon
uitgebreid. Prijzen voor a la carte-gerechten
zijn een tikje gepeperd, maar Bart benadrukt
dat hij daarvoor ook de beste producten ge
bruikt. Coquilles zijn bijvoorbeeld schelpvers,
niet uit de diepvries. Het drie-, vier- en vijf
gangenmenu (36 tot en met 50 euro) is prijs-
technisch aantrekkelijker. We zijn benieuwd
wat de Goese Kade ons in het viergangen
menu voorschotelt. Budget of toch luxe?
Als we prinsheerlijk zitten, ontwaren we een
schaaltje met olijfjes en nootjes. Allengs hopt
de serveerster voorbij met een designkratje
vol zelfgebakken broodjes. Of we een aperitief
blieven? Jazeker, want de Goese Kade schenkt
Brut de Zélande. Bubbelwijn van De Kleine
Schorre in Dreischor, bruisend in een glas van
champagnehuis Huré Frères. Ai! Nou ja, hij
blaast een beetje champagne niet weg, maar
het is een prettig droog alternatief voor het
dure Franse origineel.
Ons eerste kwart van het menu is een tar
taar en een ceviche van zeebaars, met appel, li
moengelei en pompoenmousse. Er zit fijnge
snipperde ui tussen, waardoor het voorafje
hint naar Hollandse Nieuwe, maar dan min
der vet. De smaak is bedeesd, en met de appel
is verder niks gedaan. Zodoende speelt de li
moen de eerste viool. Toch best een aardig ge
recht, ook mooi gepresenteerd. De omvang
van de portie maakt kans op een medaille bij
de Weight Watchers.
Als de tweede gang - bouillabaisse - arri
veert, grappen we dat we mogelijk per abuis
het kindermenu hebben besteld. Het bord is
HET MENU
WAAR
de Goese kade
Bierkade 3A
REKENING
zaterdag 14 januari 2017
GO
Mangopuddinkje met lemongrassgelei, schuim van passievrucht en crumble.
Een topzaak in de dop
Frank Balkenende
Is het interieur nog steeds hetzelfde?
Is het mes ook in het menu gezet?
Nou, vertel op...
De kaart is be
perkt, maar er zijn
drie- tot vijfgan
genmenu's, van 36
tot 50 euro. Het
goedkoopste voor
afje is bisque
kreeft (13,50 euro),
het duurste coquil
les bloemkool
(18,50 euro). De
hoofdgerechten
beginnen bij 21,50
voor ravioli en sei
zoensgroenten en
lopen op tot 45
euro (kreeft). Er
staat een aantal
vegetarische ge
rechten op de
kaart, maar neem
even contact op,
dan weet u wat erin
zit.
1 fles bruiswater
2 aperitief
2 witte wijn
2 viergangenmenu's
totaal:
4,00
20,00
12,00
86,00
122,00
Bart Beuger (links) en Justin Verdonk met de kabeljauwfilet, fotos johan van der heijden