1 Aan de slag Wontonsoep 50 g paddenstoeLen, fijn gesneden overeenstemming met je calorie- verbruik brengen. Dat is mij na vele worstelingen ook gelukt. Helaas blijf ik wel boven het streefgewicht hangen dat de schepper voor me had bedacht. Beschouw mijn gedachtespinsels maar als een goed bedoeld advies van een ervaringsdeskundige. De Chinese wontonsoep is met een voedzame bouillon gemaakt waarmee het lichaam weer een beetje op krachten komt. In de Chinese keuken telt niet alleen de smaak, maar ook het mond- gevoel. In de soep gaan dan ook lekkere, gevulde flubberslurp- deegjes. De vulling bevat allemaal gezonde stofjes die de calorie teller nauwelijks doen uitslaan. Een wontonsoep past dan ook perfect in de gevarieerd-eten- trend die voor de meeste mensen doodnormaal is. Het recept rept over boksoi, wat niets anders is dan kleine paksoi, een Chinese koolsoort. Je kunt ook andere Je kunt ook andere Chinese groenten verwerken, zoals mosterdkool en waterspinazie Chinese groenten verwerken zoals de Chinese mosterdkool kai choi, de waterspinazie ong choi en de Chinese spinazie po choi. Het beste resultaat krijg je door de groenten op zeer hoog vuur te wokken. In de soep gaat ook de smaakmaker citroenblad. Je kunt het beste de diepgevroren blaadjes verwerken. Die hebben meer smaak dan de gedroogde versie en zijn veiliger dan de verse blaadjes, die met een niet zo veilig middel behandeld kunnen zijn. Zo, je bent weer helemaal bijgepraat. Wees moedig en nuchter in de keuken en laatje geen trend op de mouw spelden. Daar wordt het leven een stuk overzichtelijker van. magazine 41 1 cm gember, bouillon fijngesneden V2 el sojasaus V2 tl rijstwijn Voor de soep: 1 bos boksoi 1 rode peper 1 wortel 5 cm gember, in stukken gesneden 5 cm laos in stukken gesneden 8 citroen blaadjes 1 liter kippen- Ingrediënten Voor de wonton: 16 wonton vellen look, geperst 160 g gehakt van kip 2 bosui, in ringetjes 1 rode peper, julienne gesneden 1 teen knof- Bereiding Breng in een brede pan, bijvoorbeeld een grote steel- of braadpan, water aan de kook. Meng het gehakt met bosui, peper, paddenstoelen, knoflook, gember, sojasaus en rijstwijn in een kom. Schep met een lepel een klein beetje van de vulling uit de kom en leg dit in het midden van het wontonvel. Maak de randen van het wontonvel met je vingers nat en vouw dit dicht. Kook de wontons in de pan met water. Zorg ervoor dat ze voldoende ruimte hebben. Waarschijnlijk kun je er zo'n 10 tegelijk koken. Ze zijn klaar als ze komen bovendrijven (dit duurt een minuut of 2-3). Leg de wontons die klaar zijn op een bord. Verwarm de bouillon en voeg de groenten en kruiden toe aan de bouillon. Kook de groenten 5 minuten mee. Verdeel de bouillon over de kommetjes en voeg de wontons toe.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 102