1
Aan
de slag
Wontonsoep
50 g
paddenstoeLen,
fijn gesneden
overeenstemming met je calorie-
verbruik brengen. Dat is mij na
vele worstelingen ook gelukt.
Helaas blijf ik wel boven het
streefgewicht hangen dat de
schepper voor me had bedacht.
Beschouw mijn gedachtespinsels
maar als een goed bedoeld advies
van een ervaringsdeskundige.
De Chinese wontonsoep is met
een voedzame bouillon gemaakt
waarmee het lichaam weer een
beetje op krachten komt. In de
Chinese keuken telt niet alleen
de smaak, maar ook het mond-
gevoel. In de soep gaan dan ook
lekkere, gevulde flubberslurp-
deegjes. De vulling bevat allemaal
gezonde stofjes die de calorie
teller nauwelijks doen uitslaan.
Een wontonsoep past dan ook
perfect in de gevarieerd-eten-
trend die voor de meeste mensen
doodnormaal is. Het recept rept
over boksoi, wat niets anders is
dan kleine paksoi, een Chinese
koolsoort. Je kunt ook andere
Je kunt ook andere Chinese
groenten verwerken, zoals
mosterdkool en waterspinazie
Chinese groenten verwerken
zoals de Chinese mosterdkool
kai choi, de waterspinazie ong
choi en de Chinese spinazie po
choi. Het beste resultaat krijg je
door de groenten op zeer hoog
vuur te wokken. In de soep gaat
ook de smaakmaker citroenblad.
Je kunt het beste de diepgevroren
blaadjes verwerken. Die hebben
meer smaak dan de gedroogde
versie en zijn veiliger dan de
verse blaadjes, die met een niet
zo veilig middel behandeld
kunnen zijn.
Zo, je bent weer helemaal
bijgepraat. Wees moedig en
nuchter in de keuken en laatje
geen trend op de mouw spelden.
Daar wordt het leven een stuk
overzichtelijker van.
magazine 41
1 cm gember,
bouillon
fijngesneden
V2 el sojasaus
V2 tl rijstwijn
Voor de soep:
1 bos boksoi
1 rode peper
1 wortel
5 cm gember,
in stukken
gesneden
5 cm laos
in stukken
gesneden
8 citroen
blaadjes
1 liter kippen-
Ingrediënten
Voor de
wonton:
16 wonton
vellen
look, geperst
160 g gehakt
van kip
2 bosui, in
ringetjes
1 rode peper,
julienne
gesneden
1 teen knof-
Bereiding
Breng in een brede pan, bijvoorbeeld
een grote steel- of braadpan, water
aan de kook.
Meng het gehakt met bosui, peper,
paddenstoelen, knoflook, gember,
sojasaus en rijstwijn in een kom.
Schep met een lepel een klein
beetje van de vulling uit de kom
en leg dit in het midden van het
wontonvel.
Maak de randen van het wontonvel
met je vingers nat en vouw dit dicht.
Kook de wontons in de pan met
water. Zorg ervoor dat ze voldoende
ruimte hebben. Waarschijnlijk kun
je er zo'n 10 tegelijk koken. Ze zijn
klaar als ze komen bovendrijven
(dit duurt een minuut of 2-3).
Leg de wontons die klaar zijn op
een bord.
Verwarm de bouillon en voeg de
groenten en kruiden toe aan de
bouillon.
Kook de groenten 5 minuten mee.
Verdeel de bouillon over de
kommetjes en voeg de wontons toe.