Wontonsoep HERMAN DEN BLIJKER De bouillon van wontonsoep is voedzaam en de ingrediënten bevatten weinig calorieën. Een perfecte soep om het lichaam weer op krachten te laten komen en het vet aan te pakken. Met die ballotine van verleden week kon den we de feestdagen nog een beetje op rekken. Wellicht snak je inmiddels naar voedsel waarmee je het lijf weer een beetje in vorm kunt krijgen. Je kunt dan losgaan met al dat hyperdure spul dat onder de misleidende naam superfood van eigenaar verwisselt. Pakje de december-vetaanwas met deze spullen aan, dan loop je zwaar achter. Want 2017 is het jaar van, ik haal heel diep adem, het ge wone, gevarieerde eten. Aldus Je bent helemaal bij de tijd als je van overgeschoten stamppot de volgende dag weer iets anders maakt glazenbolwatchers en andere bollebozen die van het voorspel len van de toekomst hun brood winning maken. Blijkbaar schakelen mensen die zich hele maal gek hebben laten maken door superfoodgoeroes een paar tandjes terug. Om gezichtsverlies en een persoonlijk faillissement te voorkomen, bestempelen ze in arren moede normaal eten als de nieuwe norm. Hier en daar duikt de term 'Nieuwe Nuchterheid' op. Ach ja, je moet ook wat om je handeltje draaiende te houden. Het klinkt in ieder geval bar ongezellig en het staat me nog meer tegen dan zo'n zielig hoopje gedroogde gojibessen. Zie je de gesprekken op je werk of elders al voor je? „Wat schaft de pot vandaag?" „Nieuwe nuchterheid." „Goh, dat klinkt interessant. Hebbie een recept voor me?" „Zeker. Je kookt aardappelen en boerenkool gaar en je stampt ze met smaakmakers tot een smakelijke hap." „Maar dat is toch gewoon stamppot!?" „Dat was stamppot!" Je bent helemaal bij de tijd als je van overgeschoten stamppot de volgende dag weer iets anders maakt. Want ook kliekjes koken wordt het helemaal. Oma's aan pak staat weer op de kaart! Kortom, niets nieuws onder zon mensen, gewoon doorlopen. Flubberslurp Zou het gerecht van vandaag, een wontonsoepje, de goedkeuring van de trendnozems krijgen? Het kan me eerlijk gezegd geen bal - ook al zo'n brok gewoon eten - schelen. Mijn levensmotto: eet altijd gevarieerd en gerechten met veel smaak. Dan gaatje levensvreugde met sprongen omhoog en reken maar dat je veel gezondheidswinst boekt. Je moet de inname van het eten wel in Chinees r, mondgevoel I 40 zaterdag 14 januari 2017

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2017 | | pagina 101