Wontonsoep
HERMAN DEN BLIJKER
De bouillon van wontonsoep is voedzaam en de ingrediënten
bevatten weinig calorieën. Een perfecte soep om het lichaam
weer op krachten te laten komen en het vet aan te pakken.
Met die ballotine van
verleden week kon
den we de feestdagen
nog een beetje op
rekken. Wellicht
snak je inmiddels naar voedsel
waarmee je het lijf weer een
beetje in vorm kunt krijgen. Je
kunt dan losgaan met al dat
hyperdure spul dat onder de
misleidende naam superfood van
eigenaar verwisselt. Pakje de
december-vetaanwas met deze
spullen aan, dan loop je zwaar
achter. Want 2017 is het jaar van,
ik haal heel diep adem, het ge
wone, gevarieerde eten. Aldus
Je bent helemaal
bij de tijd als je
van overgeschoten
stamppot de volgende
dag weer iets anders
maakt
glazenbolwatchers en andere
bollebozen die van het voorspel
len van de toekomst hun brood
winning maken. Blijkbaar
schakelen mensen die zich hele
maal gek hebben laten maken
door superfoodgoeroes een paar
tandjes terug. Om gezichtsverlies
en een persoonlijk faillissement
te voorkomen, bestempelen ze in
arren moede normaal eten als de
nieuwe norm. Hier en daar duikt
de term 'Nieuwe Nuchterheid' op.
Ach ja, je moet ook wat om je
handeltje draaiende te houden.
Het klinkt in ieder geval bar
ongezellig en het staat me nog
meer tegen dan zo'n zielig hoopje
gedroogde gojibessen. Zie je de
gesprekken op je werk of elders
al voor je?
„Wat schaft de pot vandaag?"
„Nieuwe nuchterheid."
„Goh, dat klinkt interessant.
Hebbie een recept voor me?"
„Zeker. Je kookt aardappelen
en boerenkool gaar en je stampt
ze met smaakmakers tot een
smakelijke hap."
„Maar dat is toch gewoon
stamppot!?"
„Dat was stamppot!"
Je bent helemaal bij de tijd als
je van overgeschoten stamppot de
volgende dag weer iets anders
maakt. Want ook kliekjes koken
wordt het helemaal. Oma's aan
pak staat weer op de kaart!
Kortom, niets nieuws onder zon
mensen, gewoon doorlopen.
Flubberslurp
Zou het gerecht van vandaag, een
wontonsoepje, de goedkeuring
van de trendnozems krijgen?
Het kan me eerlijk gezegd geen
bal - ook al zo'n brok gewoon
eten - schelen. Mijn levensmotto:
eet altijd gevarieerd en gerechten
met veel smaak. Dan gaatje
levensvreugde met sprongen
omhoog en reken maar dat je veel
gezondheidswinst boekt. Je moet
de inname van het eten wel in
Chinees r,
mondgevoel I
40 zaterdag 14 januari 2017