Jachtschotel
1
22
Wie maakt ons blij met Pietje Puk?
Gezocht! Kinderboekjes
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
JANNYVAN DER HEIJDEN
Snijd het vlees in blokjes of
'scheur' het gevogelte.
Snijd de gepelde uien in
ringen. Fruit de uisnippers in
boter. Voeg het restje vlees of ge
vogelte toe en warm goed door.
Voeg eventueel wijn toe en laat
kort stoven.
Kook de aardappels gaar. Snijd
de appels in dunne plakken. Ver
warm de oven voor op 200 °C. Giet
de aardappels af en stamp ze fijn.
Roer met boter en melk tot een
gladde puree. Breng op smaak met
zout, peper en nootmuskaat.
Schep de helft van de puree in een
ovenschaal en verdeel hierover de
uien met het vlees.
Leg de appelplakjes hierop en
dek af met puree. Bestrooi met pa
neermeel en hier en daar een flin
ter boter. Schuif voor 30 minuten
in de oven. Laat het goed garen.
Ingrediënten
KOMENDE DAGEN
GEHOORD... BIJ DE BANKETBAKKER
Frietje voor je hond
088-0561510
Woensdag
Donderdag
OPMERKELIJK
dinsdag 27 december 2016
HENRI ARNOLDUS
EN ZIJN VRIENDEN
OP JACHT
Voor onze kleinkinderen zoeken we de kinderboekjes van
Pietje Puk. We missen nog fors wat nummers. Wie kan ons
daaraan helpen?
A. van der Eist,
aelst.vd@gmail.com
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Gratis af te halen: Larousse
encyclopedie.
Janny van der Weerd,
jannyvdweerd@gmail.com
Voor een familiereünie zoeken
wij kinderen van Abraham
(Bram) Achterberg en Jannigje
(Jannie) Budding. Bent of kent
u een van de kinderen, bel of
mail ons dan.
C.W. Looijenga,
c.w.looijenga@ziggo.nl
Onze dochter zoekt voor een
project oude skateboards en
BMX-bikes. Een vergoeding is
mogelijk.
Paul Wilmsen,
Krimpen aan den IJssel,
paul@pwwilmsen.nl
Ik ben al jaren op zoek naar
het prentenboek Vieze vuile
beer, geschreven door Britta
Teckentrup. Wie helpt?
Gerda Pluim,
g.pluim@hotmail.com
Voor een scholenproject in Co
lombia (Fundación Pies Des-
calzos) zoeken wij DE-punten.
Alvast bedankt, namens kinde
ren en ouders.
Tom Bootsma, Rhenen,
amstoob341@gmail.com
Wie heeft belangstelling voor
een bijna complete serie van
100 boeken over de Olympi
sche Spelen (1928 t/m 2014).
Ook heb ik digitaal materiaal.
Corry Goldenberg,
corrygoldenberg@gmail.com
Kan iemand mij helpen aan
een 8 mm-filmprojector met
regelbare snelheid?
Rob Reimerink, Zoetermeer,
rob.reimerink@gmail.com
Heeft iemand interesse in deel
1 t/m 97 van de vlieg
tuigencyclopedie Airplane?
Bert Scholten,
bpscholten@gmail.com
Wie heeft lege stockboeken
om, na 60 jaar postzegels spa
ren, deze een nette plaats te
kunnen geven?
Koos van der Linden, Utrecht,
jaivdlinden@online.nl
Restjes wild, gevogelte of vlees
over van de kerst Ze kunnen
allemaal verwerkt worden.
HOOFDGERECHT,
VOOR 4 PERSONEN
Mevrouw, kan ik
u helpen?", wordt
er achter de toon
bank van de ban
ketbakker gevraagd
aan een klant.
Ja, antwoordt de
mevrouw. „Ik wil
graag een slag
roomtaartje."
De banketbakker
vervolgt: „Wilt u
hem uit de koeling
of liever uit de
diepvries?"
Daar hoeft me
vrouw niet lang
over na te denken.
„Nee, ik wil hem
veel liever vers!",
zegt ze.
„Dat kan. Heeft u
hem al snel nodig?"
„Nee", is het ant
woord van de
mevrouw. „Tweede
kerstdag pas. Kan
ik het taartje wel
invriezen?"
- Anny Hardeman
Ook iets leuks gehoord
of gezien? Mail naar:
alledag@persgroep.nl
Waar zou internet
zijn zonder opmer
kelijke foto's? Wij
vonden dit beeld
van deze dames op
de bank. Hoeveel
benen zijn er? En
hoeveel dames?
Wie heel goed kijkt,
moet het antwoord
kunnen achter
halen. Succes!
Binnenkort kun je in België
naast een frikandel, een
frietje mayo en een hambur
ger ook 'doggy fries' bestel
len. Ideetje van The Happy
Animal Planet, dat wereld
wijd al hondenbier verkoopt.
Waarom? Het hondenbier
was al heel populair, en het
bedrijf wil meer.
2Gezond? Best wel. De
frietjes hebben amper
0,8 procent vetgehalte
en zijn gemaakt van aardappel
en maïs. De dagelijkse portie
hondenbrokken vervangen
door friet is niet de bedoeling.
3 Friet? Volgens de beden
kers zijn honden gek op
aardappelen en op maïs.
Echt af is het niet: een frituur
pan en mayonaise komen er
niet aan te pas.
GEEN KRANT
ONTVANGEN?
Vragen over
VERHUIZING
OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze
aanbiedingen via pzc.nl/abonne-
ren of neem contact op met
onze klantenservice voor een
aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing
doorgeven, uw abonnement be
ëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op
met onze klantenservice via te
lefoonnummer 088-0139910
van maandag t/m vrijdag van
9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzi
gingen online door via pzc.nl/
service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m
vrijdag voor 7.00 uur bezorgd
en op zaterdag voor 7.30 uur.
De bezorgservice is bereikbaar
van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur en op zaterdag
van 8.00-12.00 uur. U kunt 24
uur per dag online uw bezorg
klacht doorgeven via pzc.nl/ser-
vice of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toe
passing. Deze kunt u nalezen op
pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren
neem dan contact op via 088-
0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en data
bankrechten ten aanzien van de
inhoud van deze uitgave worden
uitdrukkelijk voorbehouden.
Deze rechten berusten bij de
PZC c.q. de desbetreffende ma
kers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE/
SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
alkroon@pzc.nl
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
tessa.van.waarde@pzc.nl
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
Herengracht 7
4531 GM Terneuzen
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Internetredactie
web@pzc.nl
088-0130224
Berichtendienst
088-0130204
Heef t u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
rest (gaar) vlees, wild of
gevogelte
3 uien
boter om te bakken
(restje wijn)
1,25 kg aardappels,
geschild
2 appels
peper, zout
nootmuskaat
melk
paneermeel
Maiskoekjes met
avocadosalsa
Vissoep met rode curry