Jachtschotel 1 22 Wie maakt ons blij met Pietje Puk? Gezocht! Kinderboekjes Lezers helpen lezers Wat eten we vandaag? JANNYVAN DER HEIJDEN Snijd het vlees in blokjes of 'scheur' het gevogelte. Snijd de gepelde uien in ringen. Fruit de uisnippers in boter. Voeg het restje vlees of ge vogelte toe en warm goed door. Voeg eventueel wijn toe en laat kort stoven. Kook de aardappels gaar. Snijd de appels in dunne plakken. Ver warm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Roer met boter en melk tot een gladde puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de helft van de puree in een ovenschaal en verdeel hierover de uien met het vlees. Leg de appelplakjes hierop en dek af met puree. Bestrooi met pa neermeel en hier en daar een flin ter boter. Schuif voor 30 minuten in de oven. Laat het goed garen. Ingrediënten KOMENDE DAGEN GEHOORD... BIJ DE BANKETBAKKER Frietje voor je hond 088-0561510 Woensdag Donderdag OPMERKELIJK dinsdag 27 december 2016 HENRI ARNOLDUS EN ZIJN VRIENDEN OP JACHT Voor onze kleinkinderen zoeken we de kinderboekjes van Pietje Puk. We missen nog fors wat nummers. Wie kan ons daaraan helpen? A. van der Eist, aelst.vd@gmail.com Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Gratis af te halen: Larousse encyclopedie. Janny van der Weerd, jannyvdweerd@gmail.com Voor een familiereünie zoeken wij kinderen van Abraham (Bram) Achterberg en Jannigje (Jannie) Budding. Bent of kent u een van de kinderen, bel of mail ons dan. C.W. Looijenga, c.w.looijenga@ziggo.nl Onze dochter zoekt voor een project oude skateboards en BMX-bikes. Een vergoeding is mogelijk. Paul Wilmsen, Krimpen aan den IJssel, paul@pwwilmsen.nl Ik ben al jaren op zoek naar het prentenboek Vieze vuile beer, geschreven door Britta Teckentrup. Wie helpt? Gerda Pluim, g.pluim@hotmail.com Voor een scholenproject in Co lombia (Fundación Pies Des- calzos) zoeken wij DE-punten. Alvast bedankt, namens kinde ren en ouders. Tom Bootsma, Rhenen, amstoob341@gmail.com Wie heeft belangstelling voor een bijna complete serie van 100 boeken over de Olympi sche Spelen (1928 t/m 2014). Ook heb ik digitaal materiaal. Corry Goldenberg, corrygoldenberg@gmail.com Kan iemand mij helpen aan een 8 mm-filmprojector met regelbare snelheid? Rob Reimerink, Zoetermeer, rob.reimerink@gmail.com Heeft iemand interesse in deel 1 t/m 97 van de vlieg tuigencyclopedie Airplane? Bert Scholten, bpscholten@gmail.com Wie heeft lege stockboeken om, na 60 jaar postzegels spa ren, deze een nette plaats te kunnen geven? Koos van der Linden, Utrecht, jaivdlinden@online.nl Restjes wild, gevogelte of vlees over van de kerst Ze kunnen allemaal verwerkt worden. HOOFDGERECHT, VOOR 4 PERSONEN Mevrouw, kan ik u helpen?", wordt er achter de toon bank van de ban ketbakker gevraagd aan een klant. Ja, antwoordt de mevrouw. „Ik wil graag een slag roomtaartje." De banketbakker vervolgt: „Wilt u hem uit de koeling of liever uit de diepvries?" Daar hoeft me vrouw niet lang over na te denken. „Nee, ik wil hem veel liever vers!", zegt ze. „Dat kan. Heeft u hem al snel nodig?" „Nee", is het ant woord van de mevrouw. „Tweede kerstdag pas. Kan ik het taartje wel invriezen?" - Anny Hardeman Ook iets leuks gehoord of gezien? Mail naar: alledag@persgroep.nl Waar zou internet zijn zonder opmer kelijke foto's? Wij vonden dit beeld van deze dames op de bank. Hoeveel benen zijn er? En hoeveel dames? Wie heel goed kijkt, moet het antwoord kunnen achter halen. Succes! Binnenkort kun je in België naast een frikandel, een frietje mayo en een hambur ger ook 'doggy fries' bestel len. Ideetje van The Happy Animal Planet, dat wereld wijd al hondenbier verkoopt. Waarom? Het hondenbier was al heel populair, en het bedrijf wil meer. 2Gezond? Best wel. De frietjes hebben amper 0,8 procent vetgehalte en zijn gemaakt van aardappel en maïs. De dagelijkse portie hondenbrokken vervangen door friet is niet de bedoeling. 3 Friet? Volgens de beden kers zijn honden gek op aardappelen en op maïs. Echt af is het niet: een frituur pan en mayonaise komen er niet aan te pas. GEEN KRANT ONTVANGEN? Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonne- ren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement be ëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice via te lefoonnummer 088-0139910 van maandag t/m vrijdag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzi gingen online door via pzc.nl/ service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur en op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorg klacht doorgeven via pzc.nl/ser- vice of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toe passing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088- 0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en data bankrechten ten aanzien van de inhoud van deze uitgave worden uitdrukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende ma kers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE/ SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon alkroon@pzc.nl Commercieel directeur Tessa van Waarde tessa.van.waarde@pzc.nl REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen Herengracht 7 4531 GM Terneuzen Postbus 145 4530 AC Terneuzen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Internetredactie web@pzc.nl 088-0130224 Berichtendienst 088-0130204 Heef t u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 rest (gaar) vlees, wild of gevogelte 3 uien boter om te bakken (restje wijn) 1,25 kg aardappels, geschild 2 appels peper, zout nootmuskaat melk paneermeel Maiskoekjes met avocadosalsa Vissoep met rode curry

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 21