<1 18 WEEKEND Sinds maart 2015 is het kantoor van het waterschap tegenover de Lange Jan omgetoverd tot boetiekhotel, met wijnbaren restaurant. Daar kookte chef Edi d'Astolto zich direct de Lekker 500 in. ETEN THE ROOSEVELT IN MIDDELBURG Naar Zeeland verhuizen, vanwege de liefde. Exoten met een Zeeuwse partner zullen dit her kennen. Zeeuwen willen niet verkassen, ook al reizen ze de we reld rond. Italiaanse chef Edi d'Astolto kookte in Londen en Rome bij giganten als Alain Du- casse, Marco Pierre White en Enrico Derfling- her (o.a. het Witte Huis). Gastvrouw Mirjam Wijkstra werkte in diverse internationale top hotels. Ze ontmoetten elkaar in Toscane, werkten samen in Londen en toen kwam The Roosevelt op hun pad. Ooit was dit het Pol derhuis, nu is het een boetiekhotel, toeganke lijk voor mindervaliden. Met een eclectische styling die designfans laat kwijlen: schilde rijen met sierlijke vogels, verse bloemen, stoe len bekleed met aquamarijn velours. Ella Fitzgerald en Louis Armstrong zingen een liefdesduet en wij wanen ons in hip Berlijn, HET MENU Milaan of San Francisco.We krijgen een piep klein tafeltje tegenover de open keuken, waar het bedwelmend ruikt naar zelfgebakken brood. Chef Edi maakt alles zelf, fileert alles zelf, fabriceert zelfs zijn eigen soepstengels. Het is buitengewoon attent dat deze Italiaan niet in een dichte keuken is weggestopt. Hij staat rustig te koken achter een granieten kookeiland en strooit specerijen vanuit grote hoogte op de borden. Subtiel kooktheater in een decor van koper en tientallen flessen alco holica. Champagne en whisky staan uitge breid op de kaart, net zoals het lokale Hoster- nokke-bier. Maar het draait hier vooral om wijn, geselecteerd door wijnhandel De Mori aan. Het huisdrankje is een Bellini, een Vene- tiaanse cocktail van prosecco en perzik. Om te beginnen kiest ieder twee gerechtjes om te delen, want dat is het concept. Shared dining, ideaal voor slechte beslissers. Nadeel is echter dat je moet delen. En deze starters zijn net wat groter dan een amuse. Bij chef Michel Louws WAAR iddelb in de Timmerfabriek deelde je pyrex kommen vol eten, hier ligt één kreeftenschaar, één stukje tonijn. Wie mag die kreeft? We willen niet delen! Relaties gaan aan minder kapot. Manlief en ik klieven de hapjes toch doormid den en als we proeven is het gemor verdwe nen. Een vegahapje met quinoa verrast door gedroogde ricotta. Gebakken tonijn wordt in teressant door wakame en dragon. Kreeft danst met gelei van komkommer, ineens de lieveling van vele topchefs. Sinaasappelvinai grette is knallend oranje in je mond. Synest hesie heet dat, als je kleuren proeft. De lekker ste gang is king crab, verdronken in boter, met knapperige pancetta en een basilicumkoekje. Naar goed Italiaans gebruik kiezen we pasta als tussengerecht: overheerlijke tortelli gevuld met wilde duif, nootachtige jus van duif en een vrolijk zoete moes van prei. Ober-stagiair Franklin lepelt er Siberische kaviaar overheen, voor wat extra intense hartigheid. Achter de schermen krijgt hij nog even les van gast- REKENING zaterdag 24 december 2016 A Chef-kok Edi d'Astolto van het restaurant van hotel The Roosevelt. A Interieur van The Roosevelt. Wij willen helemaal niet Marloes Matthijssen The Roosevelt heeft een shared dining concept: vijf gangen voor 50 euro. Vier voorge rechten om te delen, samen één tussengerecht en vervolgens mag je zelf een hoofd- en nagerecht kiezen. Bij goed weer kookt chef Edi bui ten, met een houts koolgrill en een echte Italiaanse houtoven. Vanaf januari gaat hij op zondagmid dagen ook kook- workshops geven. Tijdens Oud Nieuw is er een jazzbuffet. The Roosevelt Nieuwe Burg 42 1 Bellini 7,50 1 Maredsous 4,30 Squinzano wijn 4,40 Bruiswater, fles 4,40 Pinot Grigio wijn 5,- Tweemaal menu 100,- Pass the Cookies dessertwijn 4,50 2 koffie 5,- Totaal 135,10

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 54