<1
18 WEEKEND
Sinds maart 2015
is het kantoor van
het waterschap
tegenover de
Lange Jan
omgetoverd tot
boetiekhotel, met
wijnbaren
restaurant. Daar
kookte chef Edi
d'Astolto zich
direct de
Lekker 500 in.
ETEN THE ROOSEVELT IN MIDDELBURG
Naar Zeeland verhuizen, vanwege
de liefde. Exoten met een
Zeeuwse partner zullen dit her
kennen. Zeeuwen willen niet
verkassen, ook al reizen ze de we
reld rond. Italiaanse chef Edi d'Astolto kookte
in Londen en Rome bij giganten als Alain Du-
casse, Marco Pierre White en Enrico Derfling-
her (o.a. het Witte Huis). Gastvrouw Mirjam
Wijkstra werkte in diverse internationale top
hotels. Ze ontmoetten elkaar in Toscane,
werkten samen in Londen en toen kwam The
Roosevelt op hun pad. Ooit was dit het Pol
derhuis, nu is het een boetiekhotel, toeganke
lijk voor mindervaliden. Met een eclectische
styling die designfans laat kwijlen: schilde
rijen met sierlijke vogels, verse bloemen, stoe
len bekleed met aquamarijn velours. Ella
Fitzgerald en Louis Armstrong zingen een
liefdesduet en wij wanen ons in hip Berlijn,
HET MENU
Milaan of San Francisco.We krijgen een piep
klein tafeltje tegenover de open keuken, waar
het bedwelmend ruikt naar zelfgebakken
brood. Chef Edi maakt alles zelf, fileert alles
zelf, fabriceert zelfs zijn eigen soepstengels.
Het is buitengewoon attent dat deze Italiaan
niet in een dichte keuken is weggestopt. Hij
staat rustig te koken achter een granieten
kookeiland en strooit specerijen vanuit grote
hoogte op de borden. Subtiel kooktheater in
een decor van koper en tientallen flessen alco
holica. Champagne en whisky staan uitge
breid op de kaart, net zoals het lokale Hoster-
nokke-bier. Maar het draait hier vooral om
wijn, geselecteerd door wijnhandel De Mori
aan. Het huisdrankje is een Bellini, een Vene-
tiaanse cocktail van prosecco en perzik. Om te
beginnen kiest ieder twee gerechtjes om te
delen, want dat is het concept. Shared dining,
ideaal voor slechte beslissers. Nadeel is echter
dat je moet delen. En deze starters zijn net wat
groter dan een amuse. Bij chef Michel Louws
WAAR
iddelb
in de Timmerfabriek deelde je pyrex kommen
vol eten, hier ligt één kreeftenschaar, één
stukje tonijn. Wie mag die kreeft? We willen
niet delen! Relaties gaan aan minder kapot.
Manlief en ik klieven de hapjes toch doormid
den en als we proeven is het gemor verdwe
nen. Een vegahapje met quinoa verrast door
gedroogde ricotta. Gebakken tonijn wordt in
teressant door wakame en dragon. Kreeft
danst met gelei van komkommer, ineens de
lieveling van vele topchefs. Sinaasappelvinai
grette is knallend oranje in je mond. Synest
hesie heet dat, als je kleuren proeft. De lekker
ste gang is king crab, verdronken in boter, met
knapperige pancetta en een basilicumkoekje.
Naar goed Italiaans gebruik kiezen we pasta
als tussengerecht: overheerlijke tortelli gevuld
met wilde duif, nootachtige jus van duif en
een vrolijk zoete moes van prei. Ober-stagiair
Franklin lepelt er Siberische kaviaar overheen,
voor wat extra intense hartigheid. Achter de
schermen krijgt hij nog even les van gast-
REKENING
zaterdag 24 december 2016
A Chef-kok Edi d'Astolto van het restaurant van hotel The Roosevelt.
A Interieur van The Roosevelt.
Wij willen helemaal niet
Marloes Matthijssen
The Roosevelt
heeft een shared
dining concept: vijf
gangen voor 50
euro. Vier voorge
rechten om te
delen, samen één
tussengerecht en
vervolgens mag je
zelf een hoofd- en
nagerecht kiezen.
Bij goed weer
kookt chef Edi bui
ten, met een houts
koolgrill en een
echte Italiaanse
houtoven.
Vanaf januari gaat
hij op zondagmid
dagen ook kook-
workshops geven.
Tijdens Oud
Nieuw is er een
jazzbuffet.
The Roosevelt
Nieuwe Burg 42
1 Bellini
7,50
1 Maredsous
4,30
Squinzano wijn
4,40
Bruiswater, fles
4,40
Pinot Grigio wijn
5,-
Tweemaal menu
100,-
Pass the Cookies dessertwijn
4,50
2 koffie
5,-
Totaal
135,10