WAT IK VROEGER WILDE WORDEN
KJ
T\
L
3
v
9
Als kleine jongen mocht Martin Kuper (32) vaak zijn oma helpen met koken. „Oma had de tijd en vond
het leuk als ik haar hielp."
J
Als tiener wilde ik graag kok
worden. Thuis en op school
vond ik het leuk om te koken en
anderen mee te helpen.
Koken was en is een passie
van mij en het leek me ge
weldig om daar mijn beroep van
te kunnen maken.
Ik wilde de middelbare ho
telschool doen, maar die oplei
ding was eigenlijk niet zo ge
schikt voor mij op dat moment
omdat het een behoorlijk pittig
traject was.
Ik heb gezocht naar opleidingen
die wel bij mij pasten en heb ge
keken of ik bij de marine als kok
kon gaan werken. Maar dat ik
dan moest gaan varen, hield me
uiteindelijk tegen.
5 Vindt u het jammer dat de
droombaan niet door
ging? In eerste instantie
wel. Maar ik heb toen gekozen
voor een technische opleiding.
Dat past toch beter bij mij, want
ik ben veel meer een techneut
dan kok. Nu ben ik blij dat ik het
niet gedaan heb.
Eigenlijk niet. Ik heb van
koken wel mijn hobby gemaakt
en dat geeft mij meer dan ge
noeg voldoening. Op de dagen
dat het mogelijk is, kook ik thuis.
Ik vind het heerlijk en kan ge
rust een uur besteden aan het
snijden van groente.
Ik werk nu als service tech
nicus bij een fabrikant voor
melkrobots.
Ja, techniek past uiteinde
lijk veel beter bij mij dan
het vak van professioneel kok.
Als ik storingen kan oplos
sen en de klanten dan tevreden
zijn.
Ja. Koken doe ik nu
vooral om te kunnen ontspan
nen en omdat verhongeren geen
optie is.
donderdag 22 december 2016
Meer techneut dan kok
Melita Lanting
Wat had u graag willen wor
den?
2 Waarom wilde u dat?
3 Waarom is het niet ge
lukt?
4Wat hebt u allemaal ge
daan om die droom toch
te verwezenlijken?
6 Denkt u nog wel eens aan
uw droombaan?
7Wat doet u nu voor werk?
8 Bent u blij met uw werk?
9 Waaruit haalt u de meeste
voldoening?
Hebt u uw droom hele
maal opgegeven?
RtfWNAl
A Voor Martin Kuper is koken een manier om te ontspannen, foto johan van der heijden