BEEF WELLINGTON A LA DICK KIPPASTEITJE A LANGELIQUE 34 zaterdag 17 december 2016 WG moeder heeft ook weieens boerenkool stamp gemaakt, maar dan wel de allerlek kerste van de hele wereld, met de perfecte verhouding boerenkool en aardappel. Ze haalde er soms nog een aardappeltje uit voordat ze ging stampen. Haar stamppot werd volledig op kleur gemaakt! Eerst met „Het succes van een kippasteitje is de samenstelling van de componenten: krokant bladerdeeg met een smeuïge, hartige vulling, de kipragout. Het is een van de culinaire succesfactoren, naast de balans van zoet, zuur, zout en bitter in een gerecht. In deze versie heeft de froissé van parmezaan (ofwel een kaasfrommel), de func tie van het krokantje. De kippendijfilet is hartig en geeft een romig mondgevoel, terwijl de geitenkaassaus zorgt voor een fris accent." Kijk voor het recept op pagina 32. melk en boter, later met olijfolie; dat heeft ze van mij geleerd. Ik heb jarenlang met kerst gezorgd voor mijn gasten. In De Kromme Dissel en an dere restaurants. Dit jaar kook ik voor mijn moeder, broers en mijn vriend. Eerst een mooie crème van aardpeer met confit van snoekbaars. En een salade van padden stoelen, kool en grove mosterddressing. Gevolgd door hertenstoof met hertenfilet erop, pompoen, pastinaak en spruitjes uit de oven en een gebakken appeltje erbij. De samenstelling van het kerstmenu is bij de meeste mensen heilig, maar ik hoop dat mensen eens bepaalde patronen door breken. Dat ze kiezen voor echte, pure seizoensproducten. Niet voor gerookte zalm, maar bijvoorbeeld voor schelvis, die op z'n best is in december. En qua groente en fruit voor pastinaak, aardpeer, appels en peren die je voor de verandering kunt bakken en grillen. Liefst biologisch, je proeft echt het verschil." „De Wellington is een echte klassieker en werd vroeger als grosse piece, als hoofdschotel, geser veerd. Ik heb er mijn eigen draai aan gegeven door 'm te vullen met hertenrugfilet, pruimedanten en Kempi- sche plaatham." Kijk voor het recept op pagina 32.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 95