'Mijn moeder maakte ook weieens boerenkoolstamp' GARNALENCOCKTAIL A LA KARIN wg magazine 33 „Ach ja, die eeuwige garnalencocktail. Nu eens niet met cocktail- saus, maar in een lichte, frisse versie. Gemarineerd in knoflook en citroen, dus prima vooraf klaar te maken. En feestelijk geserveerd in een blaadje sla, als een schuitje. Al naar gelang het aantal gangen in het menu, serveert u gewoon meer of minder schuitjes per persoon. Neem roze garnalen, geen grijze Hollandse: hun subtiele smaak delft het onder spit in deze marinade." Kijk voor het recept op pagina 32. Meesterkok Angélique Schmeinck van 24Kit- chen kookt in het enige restaurant in een hete luchtballon ter wereld. Ze werkte mee aan Het Nieuwe Proef boek. „Vanaf mijn 16de werk ik in de horeca. Ook met kerst. Ik probeerde op die leeftijd altijd wel om tussendoor even naar mijn ouders te fietsen. Wat ik me vooral herin ner, is dat mijn vader met een schaal pommes duchesse, aardappel rozetjes, omringd door spruitjes, stoofpeertjes en cranberrycompote, de kamer in kwam. Meestal aten we daarbij varkenshaas of biefstuk. Mijn moeder kookte doordeweeks, mijn vader was de creatieve. Hij maakte allerlei feeste lijke gerechten, terwijl mijn vier broers en ik de tafel dekten. Om de spanning te verhogen ging dan de schuifdeur naar de keuken dicht en kwam hij met een op- diendoek over zijn schouders steeds iets lekkers brengen. Gebak ken champignons met een sausje erover, op een mooie schaal. Of een pasteitje met zelf gemaakte kippenragout. En, als dessert, ijs met warme kersen. Op Tweede Kerstdag was er altijd rijst met goulash. Mijn

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 94