'Mijn moeder
maakte ook weieens
boerenkoolstamp'
GARNALENCOCKTAIL A LA KARIN
wg magazine 33
„Ach ja, die eeuwige garnalencocktail. Nu eens niet met cocktail-
saus, maar in een lichte, frisse versie. Gemarineerd in knoflook en
citroen, dus prima vooraf klaar te maken. En feestelijk geserveerd in een
blaadje sla, als een schuitje. Al naar gelang het aantal gangen in het
menu, serveert u gewoon meer of minder schuitjes per persoon. Neem
roze garnalen, geen grijze Hollandse: hun subtiele smaak delft het onder
spit in deze marinade." Kijk voor het recept op pagina 32.
Meesterkok Angélique
Schmeinck van 24Kit-
chen kookt in het enige
restaurant in een hete
luchtballon ter wereld.
Ze werkte mee aan
Het Nieuwe Proef boek.
„Vanaf mijn 16de werk
ik in de horeca. Ook met
kerst. Ik probeerde op
die leeftijd altijd wel om
tussendoor even naar
mijn ouders te fietsen.
Wat ik me vooral herin
ner, is dat mijn vader
met een schaal pommes
duchesse, aardappel
rozetjes, omringd door
spruitjes, stoofpeertjes
en cranberrycompote,
de kamer in kwam.
Meestal aten we daarbij
varkenshaas of biefstuk.
Mijn moeder kookte
doordeweeks, mijn vader
was de creatieve. Hij
maakte allerlei feeste
lijke gerechten, terwijl
mijn vier broers en ik
de tafel dekten. Om de
spanning te verhogen
ging dan de schuifdeur
naar de keuken dicht en
kwam hij met een op-
diendoek over zijn
schouders steeds iets
lekkers brengen. Gebak
ken champignons met
een sausje erover, op
een mooie schaal. Of
een pasteitje met zelf
gemaakte kippenragout.
En, als dessert, ijs met
warme kersen.
Op Tweede Kerstdag
was er altijd rijst
met goulash. Mijn