éDe magie van de Efteling moet altijd overeind blijven' DE LEVERANCIER Gerard van tier krogt levert worst en soep RUUD VAN ALPHEN Natuurlijk kunnen we veel buiten beeld voorbereiden, maar het vergt wel creativi teit." Communicatie Volgens Ruud zijn in de weken voor de opening van het evenement dagelijks zo'n 150 mensen bezig met het bouwen en voorbereiden. Het grootste deel bestaat uit vaste medewerkers van de Efteling. Het gaat dan om mensen die zich bezig houden met horeca, decoratie, vorm geving, groenverzorging, storingen, maar bijvoorbeeld ook marketing. Daarnaast worden tal van bedrijven van buiten inge schakeld, zoals het grond-, weg- en water bouwbedrijf Verhagen Kaatsheuvel. Deze onderneming heeft dagelijks een vaste ploeg van vier of vijf man in het park aan het werk. Dit team regelt onder meer het benodigde straatwerk, legt leidingen aan, maar voorziet bijvoorbeeld ook de ruim 400 uit de Ardennen afkomstige en speci aal door de Efteling geselecteerde kerst bomen van een stevige voet en rijdt ze in de avonduren het park in. Er zijn ook bedrijven ingeschakeld voor het Ijspaleis, de ijsvloer en het leveren van 500 paar schaatsen en langlaufsets. De projectleider moet zorgen voor een goede communicatie tussen iedereen die bij de Winter Efteling betrokken is. „Dat is cruciaal. Er zijn honderdduizenden dingen waaraan gedacht moet worden. Er is inmiddels bij allerlei mensen een berg aan kennis over de Winter Efteling, maar de gehele organisatie moet wel in goede banen geleid worden. Dus dagelijks meer- Ruim twaalf jaar geleden leverde Unox, onderdeel van Unilever, tijdens de Winter Efteling voor het eerst het Broodje Unox. Dat werd een succes en inmiddels is het broodje al jaren verkrijgbaar in de Efteling. „Lekker, snel en makkelijk klaar te maken. We hebben een goede samenwer kingsrelatie met de Efteling", aldus Gerard van der Krogt, managing director Food Solu tions bij Unilever. Het Broodje Unox kent een verkooppiek tijdens de Winter Efteling. Dan levert het voedingsconcern ook erwtensoep. En speciale mutsen. „Onze producten passen prima bij een evene ment als de Winter Efteling." II I DE ONDERNEMER I ZATERDAG 17 DECEMBER 2016 PZ

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 139