18 ZEELAND Het Binnenhof in Goes is een restaurant waar weals eetdetectives jarenlang niks hebben geproefd. Soms zijn ook wij een beetje dom. ETEN HET BINNENHOF, GOES Het restaurant ligt verscholen aan de Bocht van Guinea, een sfeer vol pleintje aan de oostrand van de binnenstad. Arjan Suijker buijk baat het etablissement al zo'n twintig jaar uit. Dan doe je kennelijk iets goed. Als we er op een vrieskoude zaterdag avond aanwippen, is de enige (maar wel kloeke) boom op het pleintje verlicht. Buiten branden kaarsen op tafeltjes. Er staan ook en kele wijnvaten. Dan krijg je vanzelf zin in een glas wijn en een lekkere winterse hap. Het interieur vonden we de laatste keer wat mat. Een in middeldonker gebeitste grenen vloer, witte wanden en rieten stoelen. Deze avond blikken we rond in een totaal andere zaak. De muren zijn deels bruingrijs geverfd, grijze houten vloerdelen sieren de bodem, maar we vermoeden dat het kunststof is. Het kraakt nergens en delen zitten superstrak te gen elkaar. Enkele wanden hebben een bekle ding met een soort krokodillenprint. Een vuurtje knappert achter glas. De vlammen HET MENU schitteren in de plexiglazen kroonluchters die omcirkeld zijn door sierlijsten. We vlijen onze bibberende billen in zalig zachte kuipstoelen van bruin leder. De obers lopen rond in zwarte broek met donkerblauw overhemd, de serveersters in een taupe horecaschort die qua kleur harmonieert met het schilderwerk. Nou, Het Binnenhof zit tjokvol. Het is een ge kwetter van jewelste, zeker omdat de tafels dicht bij elkaar staan. Onze serveerster zet een fles (gratis) water op tafel. Met een brul accep teren we haar voorstel om te af te trappen met een aperitief. Een Franse mousserende wijn met wat frambozenlikeur. „Een variant op de Kir Royal", verduidelijkt ze. Nou, doe maar. Een prettige entree, want waar dit soort drankjes doorgaans een suikerfeest zijn, is de likeur dit keer niet te zoet. We kiezen het viergangenmenu. Bij de voor- en hoofdgerechten is er keuze uit vis en vlees. Vegetarisch is er op de kaart niks te verhap- WAAR stukken. Als amuse zet onze charmante ser veerster een glas met grove couscous, dunge sneden, zachtgegaarde ribeye en een sabayon van chorizo op tafel. Even later brengt ze vers brood. Roomboter, olie, grof zout en peper staan er al. Evenals een vaasje met verse bloe men. De ribeye is supermals, de couscous mooi beetgaar en de sabayon doneert een prettig pikant prikje. Ook de carpaccio van langoustine op een crème van avocado, met krab, marshmallows van yuzu, een langous tine in een jasje van gezouten pinda die zwemt in een citrus-vinaigrette, oogst lof. Perfecte garing, wel veel smaken op het bord. Je kunt ook een vraagteken zetten bij de com binatie pinda en langoustine, want de nootjes worden in de mond snel dominant. De in cacaoboter gebakken coquilles met ge welde kreeft en een saus van vadouvan (een Indiaas kruidenmengsel) zijn top. De saus haakt mooi aan. De kruiderij is mild, zodat de coquille niet ondersneeuwt. Het glas frisfrui- tige viognier past er aardig bij, ondanks de wat REKENING 17,00 6,00 7,00 95,00 3,50 128,50 zaterdag 3 december 2016 Chefkok Arjan Suijkerbuijk werkt aan het gerecht damhert en saus met een vleugje chocola, Anita Suijkerbuijk serveert, foto's johan van der heijden Weelderig wild in winterse Frank Balkenende Het Binnenhof biedt momenteel veel wild. Dat past in dit jaargetijde. De kaart biedt de vleeslozen geen keuze. Waarschijn lijk is er in overleg wel wat mogelijk. Naast a la carte zijn er menu's die beginnen bij 37,50 euro (drie gangen). De voorgerechten kosten 12,50, de tussengerechten 15, de hoofdge rechten 17,50 en de desserts 10 euro. Het is ook mogelijk om a la carte-ge- rechten te combi neren met delen van de menu's. Welke tweede indruk maakt dit restaurant? Wat eten we? Restaurant Het Binnenhof Bocht van Guinea 6 Grote Markt Tweede gang ook goed? 2 x aperitief 1 glas witte wijn 1 glas rode wijn 2 x viergangenmenu 1 espresso Totaal:

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 54