Toscaans konijn 26 Lezers helpen lezers Wat eten we vandaag? JANNYVAN DER HEIJDEN Wrijf de bouten in met zout en peper. Bestuif met bloem. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook, laat de tenen heel. Verhit in een braad pan gelijke delen olie en boter. Braad de bouten aan. Voeg de ui snippers toe, fruit kort mee. Voeg de tenen knoflook toe en de bouillon of wildfond. Voeg het takje rozemarijn toe en leg een deksel op de pan. Laat ongeveer 30 minuten stoven. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snijd in stukken. Voeg de tomaat bij de bouten en stoof een kwartiertje mee. Meng de crème fraïche met een of twee eetlepels stoofvocht en voeg aan de pan toe. Meng de olijven hier ook door. Laat alles nog 5 a 10 minuten stoven. Strooi als laatste de peter selie over de konijnenbouten. GEHOORD... OP DE MARKT KOMENDE DAGEN Maandag Dinsdag Ingrediënten 3VRAGEN Medicijn kan heel veel goedkoper zaterdag 3 december 2016 PC Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-for- maat) naar lezershelpenle- zers@pzc.nl. Deze poppen zijn compleet maar moeten worden opge knapt. Wie heeft belangstel ling voor dit tweetal? j.buys91@upcmail.nl Wie kan ik helpen aan een rol- lator en/of hometrainer en/of douchestoel (voor aan muur)? kopperoos@zeelandnet.nl Wie heeft belangstelling voor het tijdschrift Foto/video? Ongeveer 7 jaargangen gratis af te halen. P.A. Dieleman, 0115620468, padieltern@zeelandnet.nl Oud-havenwerker bedankt de velen die hebben gereageerd. Oproep zéér geslaagd! Ton van der Woerdt. Op mijn aanbod van Anton Pieck-boeken reageerde Kees Slobbe. We hebben een middag gezellig zitten praten. Hij bracht scheepvaartboe- ken mee waarin ik weer geïn teresseerd was. Robert Smith, Rozenburg ZH. Heel veel dank voor alle reac ties op mijn vraag naar En gelse lessen. Ik volg nu een cursus op mijn pc. Wat een geweldige rubriek is dit! Oma Rens Renzenbrink. Wij willen iedereen bedanken die ons Perla-punten heeft gegeven. Hartverwarmend. Anita van der Helm, Zorginstel ling Kleinschalig Wonen De Singelhof, Maasland. Dankzij Lezers helpen lezers ben ik nu in het bezit van het bijbels dagboek Voorbij de re genboog. Hartelijk dank. J. van IJperen. Dankzij deze rubriek heb ik een oud boek, De zeven steeg jes van Jan de Kleijn, gevon den. Mijn oom (85) wilde het zo graag nog eens lezen. Dat gaat eindelijk, na 67 jaar, weer gebeuren. Bijzonder, hoor! Hartelijk dank aan de lieve mevrouw die het gaf. Annemieke Fijn, Houten. Graag wil ik iedereen bedan ken die mijn broer John Nederend een kaart heeft ge stuurd. Het waren er duizen den, drie postzakken vol. Agnes Klarenbeek. GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139910 van maandag t/m vrij dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 Tam konijn is bijna wit van kleur en smaakt iets zoeter dan wild konijn. Een omvangrijke vrouw staat op de markt in Tilburg bij de kraam met le derwaren. Zij zoekt tussen de riemen naar een geschikt exemplaar. De jonge kraam- houdster vraagt of ze kan helpen, waarop de klant aangeeft een riem voor zichzelf te zoeken. Behendig wipt de marktvrouw de langste riem die zij heeft uit de bakken en overhandigt die aan de klant. Na enig passen en meten blijkt de riem veel te kort en vraagt de dame om een langer exem plaar. De marktvrouw antwoordt de klant dat er helaas geen langere riemen be staan. Want, zo legt zij haar vriendelijk uit: „Bredere koeien bestaan nu een maal niet." - Cath. Bos Ook iets leuks gehoord of gezien? Mail naar: alledag@persgroep.nl Een ijskoude ver rassing voor een lid van de Taiwanese Democratische Pro gressieve Partij. Ker Chien-ming krijgt een plons water over zich heen als hij uit het gerechtsgebouw in Taipei komt. De reden: zijn voorstel om het mes te zet ten in het aantal of ficiële feestdagen in het land. FOTO AFP Leerlingen van een Australi sche school hebben een pe perduur medicijn nagemaakt, voor een euro per dosis. Hoe? De 17-jarige leerlin gen maakten het medicijn na in het laboratorium op hun school. Ze produceerden 3,7 gram van de stof voor ruim 20 euro. Die dosis zou in de VS zo'n 90.000 euro kosten. 2 Waarom? De prijs van dit medicijn ging vorig jaar van 11 euro tot 670 euro. Dat vonden ze onrechtvaardig. 3 En nu? Het medicijn kan niet op de markt worden gebracht, maar het helpt wel om het monopolie van far maceuten te doorbreken. Rucola-uistamppot met chorizo Ei-curry HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN BEREIDINGSTIJD 40 MINUTEN - 4 konijnenbouten - zout, peper - bloem om te bestuiven -1 ui - 4 tenen knoflook - boter en olie om te bakken - 2,5 dl bouillon of wild fond -1 takje rozemarijn - 600 gram tomaten - 75 gram zwarte olijven, ontpit -125 ml mascarpone - evt. 1 eetlepel gehakte peterselie

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 26