Toscaans konijn
26
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
JANNYVAN DER HEIJDEN
Wrijf de bouten in met zout en
peper. Bestuif met bloem. Pel en
snipper de ui. Pel de knoflook, laat
de tenen heel. Verhit in een braad
pan gelijke delen olie en boter.
Braad de bouten aan. Voeg de ui
snippers toe, fruit kort mee.
Voeg de tenen knoflook toe en
de bouillon of wildfond. Voeg het
takje rozemarijn toe en leg een
deksel op de pan. Laat ongeveer 30
minuten stoven.
Ontvel de tomaten, verwijder
de pitjes en snijd in stukken. Voeg
de tomaat bij de bouten en stoof
een kwartiertje mee. Meng de
crème fraïche met een of twee
eetlepels stoofvocht en voeg aan
de pan toe. Meng de olijven hier
ook door.
Laat alles nog 5 a 10 minuten
stoven. Strooi als laatste de peter
selie over de konijnenbouten.
GEHOORD... OP DE MARKT
KOMENDE DAGEN
Maandag
Dinsdag
Ingrediënten
3VRAGEN
Medicijn kan heel
veel goedkoper
zaterdag 3 december 2016
PC
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst
met contactgegevens en
eventueel een foto (in jpg-for-
maat) naar lezershelpenle-
zers@pzc.nl.
Deze poppen zijn compleet
maar moeten worden opge
knapt. Wie heeft belangstel
ling voor dit tweetal?
j.buys91@upcmail.nl
Wie kan ik helpen aan een rol-
lator en/of hometrainer en/of
douchestoel (voor aan
muur)?
kopperoos@zeelandnet.nl
Wie heeft belangstelling voor
het tijdschrift Foto/video?
Ongeveer 7 jaargangen gratis
af te halen.
P.A. Dieleman, 0115620468,
padieltern@zeelandnet.nl
Oud-havenwerker bedankt de
velen die hebben gereageerd.
Oproep zéér geslaagd!
Ton van der Woerdt.
Op mijn aanbod van Anton
Pieck-boeken reageerde
Kees Slobbe. We hebben een
middag gezellig zitten praten.
Hij bracht scheepvaartboe-
ken mee waarin ik weer geïn
teresseerd was.
Robert Smith, Rozenburg ZH.
Heel veel dank voor alle reac
ties op mijn vraag naar En
gelse lessen. Ik volg nu een
cursus op mijn pc. Wat een
geweldige rubriek is dit!
Oma Rens Renzenbrink.
Wij willen iedereen bedanken
die ons Perla-punten heeft
gegeven. Hartverwarmend.
Anita van der Helm, Zorginstel
ling Kleinschalig Wonen De
Singelhof, Maasland.
Dankzij Lezers helpen lezers
ben ik nu in het bezit van het
bijbels dagboek Voorbij de re
genboog. Hartelijk dank.
J. van IJperen.
Dankzij deze rubriek heb ik
een oud boek, De zeven steeg
jes van Jan de Kleijn, gevon
den. Mijn oom (85) wilde het
zo graag nog eens lezen. Dat
gaat eindelijk, na 67 jaar,
weer gebeuren. Bijzonder,
hoor! Hartelijk dank aan de
lieve mevrouw die het gaf.
Annemieke Fijn, Houten.
Graag wil ik iedereen bedan
ken die mijn broer John
Nederend een kaart heeft ge
stuurd. Het waren er duizen
den, drie postzakken vol.
Agnes Klarenbeek.
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
Tam konijn is bijna wit van kleur
en smaakt iets zoeter dan wild
konijn.
Een omvangrijke
vrouw staat op de
markt in Tilburg bij
de kraam met le
derwaren. Zij zoekt
tussen de riemen
naar een geschikt
exemplaar.
De jonge kraam-
houdster vraagt of
ze kan helpen,
waarop de klant
aangeeft een riem
voor zichzelf te
zoeken.
Behendig wipt de
marktvrouw de
langste riem die zij
heeft uit de bakken
en overhandigt die
aan de klant.
Na enig passen en
meten blijkt de riem
veel te kort en
vraagt de dame om
een langer exem
plaar.
De marktvrouw
antwoordt de klant
dat er helaas geen
langere riemen be
staan.
Want, zo legt zij
haar vriendelijk uit:
„Bredere koeien
bestaan nu een
maal niet."
- Cath. Bos
Ook iets leuks gehoord
of gezien? Mail naar:
alledag@persgroep.nl
Een ijskoude ver
rassing voor een lid
van de Taiwanese
Democratische Pro
gressieve Partij.
Ker Chien-ming
krijgt een plons
water over zich
heen als hij uit het
gerechtsgebouw in
Taipei komt. De
reden: zijn voorstel
om het mes te zet
ten in het aantal of
ficiële feestdagen
in het land.
FOTO AFP
Leerlingen van een Australi
sche school hebben een pe
perduur medicijn nagemaakt,
voor een euro per dosis.
Hoe? De 17-jarige leerlin
gen maakten het medicijn
na in het laboratorium op
hun school. Ze produceerden
3,7 gram van de stof voor ruim
20 euro. Die dosis zou in de
VS zo'n 90.000 euro kosten.
2 Waarom? De prijs van dit
medicijn ging vorig jaar
van 11 euro tot 670 euro.
Dat vonden ze onrechtvaardig.
3 En nu? Het medicijn kan
niet op de markt worden
gebracht, maar het helpt
wel om het monopolie van far
maceuten te doorbreken.
Rucola-uistamppot met
chorizo
Ei-curry
HOOFDGERECHT VOOR
4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD 40
MINUTEN
- 4 konijnenbouten
- zout, peper
- bloem om te bestuiven
-1 ui
- 4 tenen knoflook
- boter en olie om te
bakken
- 2,5 dl bouillon of wild
fond
-1 takje rozemarijn
- 600 gram tomaten
- 75 gram zwarte olijven,
ontpit
-125 ml mascarpone
- evt. 1 eetlepel gehakte
peterselie