Aan de slag Chocoladeletter om met een haas die gisteren nog over een weiland denderde, dan met een pond suiker, een kilo meel en een bonk marsepein. Ik heb daarover op deze plek al eerder wat gezegd. Zoals over dat ventje die van zichzelf koste wat het kost het geheim van de per fecte chocolade moest achterha len. In de USA. Hij vergat dat zijn Green Card was verlopen en bracht als straf een tijdje tussen de verkrachters en moordenaars door. Voor zulke gasten heb ik respect, maar je moet wel voor ze uitkijken. Je bent dus gewaar schuwd als je bijdehand in de winkel gaat doen. Pikt de choco- ladeboer je tegengas, dan heb je die lol alvast binnen. Zoutprikkies In de receptuur zie je het ingre diënt Maldon zout staan. Uiter aard is dat een milde vorm van culinaire aanstellerij. Zout is zout. Maar die Maldon, gewon nen in het Engelse Essex, zijn platte vlokjes en dat is de vorm die we echt nodig hebben omdat het zo'n lekkere gevoel in je mond geeft. Van die zoutprikkies. Je kunt er via internet altijd aankomen. Een pak is niet duur, al kost het omgerekend naar keu kenzout toch een klein vermogen. Maar het verschil is niet zo erg als tussen kraanwater en bron water. Moet je voor de gein eens uitrekenen. Je zegt dan nooit meer wat over duur zout. Met dat zout doe je ook een eeuwig heid langer dan met een fles bronwater. Ik zou zeggen, ga lekker op chocoladejacht. Fijn sinterklaas feest! Maldon zout is een milde vorm van culinaire aanstellerij. Het zijn platte vlokjes die door de vorm zo'n lekker gevoel in de mond geven magazine 39 Ingrediënten 250 g chocolade naar keuze (puur, meLk of wit) 75 g roomboter 3 g grof zeezout (bijvoor beeld van Maldon) 10 g popcorn Voor de decoratie noten, rozijnen, marsepein, snoepjes Benodigdheden spuitzak met grote spuit- mond Bereiding Teken op bakpapier de vorm die je jouw chocoladeletter wilt geven. Zoek bijvoorbeeld een mooie vorm van de des betreffende letter op inter net, print uit, teken na of trek over op het bakpapier. Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook. Breek de chocolade in klei nere stukken. Hang een (steel)pannetje in de grote pan en smelt hierin op een laag vuur de chocolade tot een mooie massa. Zorg dat de chocolade niet te warm wordt. Neem de pan van het vuur en mix de boter door de gesmolten chocolade. Voeg als laatste het zeezout en de popcorn toe. Schep het mengsel in de spuitzak en spuit nu de vorm van je chocoladeletter op het bakpapier. Decoreer de letter met noten, rozijnen, marsepein, snoepjes. Doe dit wanneer de chocolade nog zacht is. Laatje chocoladeletter goed afkoelen. En klaar is je originele letter! bakpapier

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 103