II
Brandy snaps
26
Lezers helpen lezers
PC
Wat eten we vandaag?
JANNYVAN DER HEIJDEN
Verwarm de oven voor op
i8o-200°C. Zet vier kopjes
omgekeerd op het aan
recht. Smelt op laag vuur in een
steelpannetje Golden Syrup, boter
en witte basterdsuiker. Neem de
pan van het vuur. Meng bloem,
zout, citroensap, cognac en djahé
door de gesmolten siroop. Schep
op een ingevette bakplaat telkens
op ruime afstand vier keer een
halve eetlepel van het beslag (de
koekjes lopen uit tot ca. 12 cm).
Bak ze 7-8 minuten in de oven.
Neem de bakplaat uit de oven en
haal de koekjes met een paletmes
van de bakplaat. Vouw ze over de
theekopjes, zodat na afkoeling
bakjes ontstaan. Laat ze afkoelen
en bak de volgende koekjes. Ga zo
door tot het beslag op is. Bewaar
de koekjes in een afsluitbaar blik
of verwerk ze nog dezelfde dag.
Ingrediënten
KOMENDE DAGEN
GEHOORD... IN HET ZWEMBAD
Maandag
Anneke Ammerlaan
3 VRAGEN AAN
zaterdag 12 november 2016
Wilt u ook een oproep doen? E-
mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Hartelijk dank aan de lieve me
vrouw die op 2 nov. jl. mijn ver
warde vader uit het Nollebos
terug heeft gebracht naar zijn
huis aan de Vredehoflaan. In
alle consternatie is uw tele
foonnummer kwijtgeraakt
maar daarom via deze weg
1000x dank!!!
Carin Buijs, Middelburg,
06-40048657,
jocatiri@gmail.com
In 1961 of 1962 heb ik als 15-
jarig meisje solo gezongen met
het Middelburgs Mannenkoor.
Er was een plaatopname van
gemaakt. Het was een Kerst
editie. Heeft u deze plaat mis
schien nog en wilt u hem kwijt?
Ik wil hem graag van u overne
men.
Ada van der Veen-Klop,
ahklop@hetnet.nl
Welke deskundige wil mij hel
pen aan een rapport over af
voer van grondwater? Dat
vindt plaats volgens een para
bool. Als het gebouw midden in
een perceel ligt omringt door
sloten is de afvoer in even
wicht. Aan beide zijden wordt
evenveel grondwater afge
voerd. In het geval van een ge
bouw dat aan de ene kant dich
terbij de sloot ligt dan de an-
dere kant krijg je ongelijke af
voer. Dan krijg je verzakking.
Gerard M. Nieuwenhuize,
gmnieuw@xs4all.nl
Wie kan mij helpen aan oude
Coca Cola voetbalpoppetjes,
1954-1955?
jwdnherder@zeelandnet.nl
Ik heb zondag 30 oktober op
de boulevard in Vlissingen een
ov-chipkaart gevonden op
naam van mevr. T.Souza Costa
Reis en een kpn prepaid 3 in 1
nieuwe simkaart, nog in de ver
pakking Deze lag bij de ov -
chipkaart en waarschijnlijk ook
van deze mevrouw. Gemeente
Vlissingen gebeld maar niets
vernomen. Indien iemand haar
kent dan graag dit berichtje
doorgeven!
Vera Kolft, Goes, 0610086953,
vera-kolff@planet.nl
Met spoed foto's gevraagd van
en uit Waarde, uit de periode
1955 tot 1995. Verenigingsfo
to's (muziek, voetbal, biljart,
gymnastiek, enz.); groepjes
mensen; foto van een tamelijk
groot gezin; dorpsfeesten; ker
kelijke verenigingen; foto's van
oude en verdwenen winkels;
kortom, alles is erg welkom!
Voor het maken van een nieuw
fotoboek! U krijgt uw foto's
binnen korte tijd na het opstu
ren weer meteen terug!
Cees van den Bovenkamp,
Waarde, 0113-501971,
cvdb44@gmail.com
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
Bak telkens slechts enkele
koekjes tegelijk en werk snel,
zolang ze warm zijn.
GEBAK, 12-16 STUKS
-100 g Golden Syrup
-100 g boter
-100 g witte basterdsui
ker
-100 g bloem
-mespunt zout
-1 theelepel citroensap
-2 theelepels cognac
-2 theelepels djahé
(gemberpoeder)
Tijdens het om
kleden in het
zwembad hoor ik
naast me in de hok
jes twee wat ou
dere dames klet
sen. Ze zijn het er
klaarblijkelijk over
eens dat je zelf wat
van je leven moet
proberen te maken.
Een van hen kampt
kennelijk met een
ernstige ziekte,
want haar vriendin
zegt op mee
levende toon dat
het zeker af en toe
niet mee zal vallen.
„Och", zegt de an
dere vrouw, „als ik
het er moeilijk mee
heb, dan kijk ik
maar eens naar
boven, naar ons
vader en moeder,
en dan zeg ik: Gullie
zit daar boven in
d'n himmel, doe d'r
eens wat aan!"
„En, doen ze dat
dan ook?" vraagt
haar vriendin
nieuwsgierig. „Nee,
ik weet ook wel dat
dat niet kan", is het
berustende ant
woord. „Maar dan
ben ik 't toch weer
efkes kwijt en daar
gaat het toch maar
om."
-Nelly Leermakers
Ook iets leuks gehoord
of gezien? Mail naar:
alledag@persgroep.nl
Een toerist heeft
afgelopen week
een raar zeeschep
sel gefilmd tijdens
een duiksessie bij
Bali. Voor zijn ca
mera waggelde een
dertienpotige zee
slak over de zeebo
dem. Het dier eet
door zijn kop en zijn
mond 'op te blazen'
en zo kleine zee
diertjes en algen te
verslinden. De slak
wordt zo'n 14 centi
meter groot.
Spaghetti Caprese
Dinsdag
Knolselderijsoep met
peterselie-olie
- Foodwatcher
Steeds meer amateurkoks
slaan aan het bakken en
laten hun creativiteit de vrije
loop. De trend slaat om naar
een wedstrijdje: wie bakt de
origineelste lekkernij?
Taart is weer hip? „Ja, het
hier-is-de-taart-moment is
op een feest belangrijker
dan ooit. Je komt niet meer
weg met een kant-en-klare
supermarkttaart."
2 Waarom? „Creaties op
sociale media inspireren
mensen om het kook-
schort om te doen. Het kost
tijd om zo'n kunstwerk te
maken, maar het is ook een
hobby. Zie het als het nieuwe
kleien."
3 En als ik niet kan bak
ken? „Bestellen kan,
maar je bent voordeliger
uit met de zakjes en pakken
uit de supermarkt."
Tip
Vul de brandysnaps met
room, mousse-ijs of bij
voorbeeld met (op het
allerlaatste moment)
een laagje room en
veel fruit.