II Brandy snaps 26 Lezers helpen lezers PC Wat eten we vandaag? JANNYVAN DER HEIJDEN Verwarm de oven voor op i8o-200°C. Zet vier kopjes omgekeerd op het aan recht. Smelt op laag vuur in een steelpannetje Golden Syrup, boter en witte basterdsuiker. Neem de pan van het vuur. Meng bloem, zout, citroensap, cognac en djahé door de gesmolten siroop. Schep op een ingevette bakplaat telkens op ruime afstand vier keer een halve eetlepel van het beslag (de koekjes lopen uit tot ca. 12 cm). Bak ze 7-8 minuten in de oven. Neem de bakplaat uit de oven en haal de koekjes met een paletmes van de bakplaat. Vouw ze over de theekopjes, zodat na afkoeling bakjes ontstaan. Laat ze afkoelen en bak de volgende koekjes. Ga zo door tot het beslag op is. Bewaar de koekjes in een afsluitbaar blik of verwerk ze nog dezelfde dag. Ingrediënten KOMENDE DAGEN GEHOORD... IN HET ZWEMBAD Maandag Anneke Ammerlaan 3 VRAGEN AAN zaterdag 12 november 2016 Wilt u ook een oproep doen? E- mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Hartelijk dank aan de lieve me vrouw die op 2 nov. jl. mijn ver warde vader uit het Nollebos terug heeft gebracht naar zijn huis aan de Vredehoflaan. In alle consternatie is uw tele foonnummer kwijtgeraakt maar daarom via deze weg 1000x dank!!! Carin Buijs, Middelburg, 06-40048657, jocatiri@gmail.com In 1961 of 1962 heb ik als 15- jarig meisje solo gezongen met het Middelburgs Mannenkoor. Er was een plaatopname van gemaakt. Het was een Kerst editie. Heeft u deze plaat mis schien nog en wilt u hem kwijt? Ik wil hem graag van u overne men. Ada van der Veen-Klop, ahklop@hetnet.nl Welke deskundige wil mij hel pen aan een rapport over af voer van grondwater? Dat vindt plaats volgens een para bool. Als het gebouw midden in een perceel ligt omringt door sloten is de afvoer in even wicht. Aan beide zijden wordt evenveel grondwater afge voerd. In het geval van een ge bouw dat aan de ene kant dich terbij de sloot ligt dan de an- dere kant krijg je ongelijke af voer. Dan krijg je verzakking. Gerard M. Nieuwenhuize, gmnieuw@xs4all.nl Wie kan mij helpen aan oude Coca Cola voetbalpoppetjes, 1954-1955? jwdnherder@zeelandnet.nl Ik heb zondag 30 oktober op de boulevard in Vlissingen een ov-chipkaart gevonden op naam van mevr. T.Souza Costa Reis en een kpn prepaid 3 in 1 nieuwe simkaart, nog in de ver pakking Deze lag bij de ov - chipkaart en waarschijnlijk ook van deze mevrouw. Gemeente Vlissingen gebeld maar niets vernomen. Indien iemand haar kent dan graag dit berichtje doorgeven! Vera Kolft, Goes, 0610086953, vera-kolff@planet.nl Met spoed foto's gevraagd van en uit Waarde, uit de periode 1955 tot 1995. Verenigingsfo to's (muziek, voetbal, biljart, gymnastiek, enz.); groepjes mensen; foto van een tamelijk groot gezin; dorpsfeesten; ker kelijke verenigingen; foto's van oude en verdwenen winkels; kortom, alles is erg welkom! Voor het maken van een nieuw fotoboek! U krijgt uw foto's binnen korte tijd na het opstu ren weer meteen terug! Cees van den Bovenkamp, Waarde, 0113-501971, cvdb44@gmail.com GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139910 van maandag t/m vrij dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 Bak telkens slechts enkele koekjes tegelijk en werk snel, zolang ze warm zijn. GEBAK, 12-16 STUKS -100 g Golden Syrup -100 g boter -100 g witte basterdsui ker -100 g bloem -mespunt zout -1 theelepel citroensap -2 theelepels cognac -2 theelepels djahé (gemberpoeder) Tijdens het om kleden in het zwembad hoor ik naast me in de hok jes twee wat ou dere dames klet sen. Ze zijn het er klaarblijkelijk over eens dat je zelf wat van je leven moet proberen te maken. Een van hen kampt kennelijk met een ernstige ziekte, want haar vriendin zegt op mee levende toon dat het zeker af en toe niet mee zal vallen. „Och", zegt de an dere vrouw, „als ik het er moeilijk mee heb, dan kijk ik maar eens naar boven, naar ons vader en moeder, en dan zeg ik: Gullie zit daar boven in d'n himmel, doe d'r eens wat aan!" „En, doen ze dat dan ook?" vraagt haar vriendin nieuwsgierig. „Nee, ik weet ook wel dat dat niet kan", is het berustende ant woord. „Maar dan ben ik 't toch weer efkes kwijt en daar gaat het toch maar om." -Nelly Leermakers Ook iets leuks gehoord of gezien? Mail naar: alledag@persgroep.nl Een toerist heeft afgelopen week een raar zeeschep sel gefilmd tijdens een duiksessie bij Bali. Voor zijn ca mera waggelde een dertienpotige zee slak over de zeebo dem. Het dier eet door zijn kop en zijn mond 'op te blazen' en zo kleine zee diertjes en algen te verslinden. De slak wordt zo'n 14 centi meter groot. Spaghetti Caprese Dinsdag Knolselderijsoep met peterselie-olie - Foodwatcher Steeds meer amateurkoks slaan aan het bakken en laten hun creativiteit de vrije loop. De trend slaat om naar een wedstrijdje: wie bakt de origineelste lekkernij? Taart is weer hip? „Ja, het hier-is-de-taart-moment is op een feest belangrijker dan ooit. Je komt niet meer weg met een kant-en-klare supermarkttaart." 2 Waarom? „Creaties op sociale media inspireren mensen om het kook- schort om te doen. Het kost tijd om zo'n kunstwerk te maken, maar het is ook een hobby. Zie het als het nieuwe kleien." 3 En als ik niet kan bak ken? „Bestellen kan, maar je bent voordeliger uit met de zakjes en pakken uit de supermarkt." Tip Vul de brandysnaps met room, mousse-ijs of bij voorbeeld met (op het allerlaatste moment) een laagje room en veel fruit.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 26