VLAAMS PAVILJOEN WALCHERENPLEIN ZEEUWS-VLAANDEREN BEVELANDEN G 0 CONTACTA.NL I 8-9-10 november 2016 De economie veert op en alle commerciële zeilen worden bijgezet Overhandiging MBC magazine Onze kracht is de diversisteit en de mooie mix tussen ondernemers en lokale bestuurleden Contacta leeft onder veel ondernemers Voor het eerst hebben we een 'Ondernemerscafé 9 Omdat Contacta haar jubileum viert, presenteren Vlaamse onder nemers zich voor het eerst gezamenlijk op één plein. Het Vlaams Paviljoen is een realisatie van Ijv-Ifas die garant staat voor een excel lente organisatie. Volgens coördinator, Martin Lammerteyn, wordt er binnen het Vlaams Paviljoen gebouwd aan grensverleggende bruggen tussen Zeeland en Vlaanderen en staan groeikansen centraal. "De economie veert op en alle commerciële zeilen worden bijgezet. Een uitgelezen moment om samen vakkennis uit te wisselen en de kans op groei voor bedrijven te vergroten". Hij stelt dat Vlaanderen en Zeeland samen één commerciële regio vormen. "Deze dynamiek zorgt voor brede kansen voor bedrijven en organisaties binnen de ganse streek". Het thema wordt in het Vlaams Paviljoen letterlijk genomen. '"Er wordt grensoverschrijdend zaken gedaan, maar we houden het wel gezel lig met een hapje en een drankje, een vlotte babbel en verkennende gesprekken. Contacta zijn naam waardig; binnen een cluster van Vlaamse ondernemers met veel goesting!". De Middelburgse Bedrijven Club (MBC), de Vlissingse Bedrijven Club (VBC) en de Federatie Ondernemersverenigingen Veere (FOV) hebben weer de krachten gebundeld op de Contacta met een dynamisch Wal- cherenplein. In het hart bevindt zich een horecapaviljoen, met volop netwerkfaciliteiten. Op woensdagavond is er weer de traditionele net werkborrel. Tijdens deze meeting overhandigt MBC-voorzitter Bram van Stel officieel het eerste exemplaar van het MBC Magazine aan wethouder Johan Aalberts van economische zaken. Het is een hand zame brochure voor de ruim 170 leden en potentiële nieuwkomers van de MBC, met diverse interviews en sfeerverslagen van netwerkbijeen komsten op Walcheren. De MBC en de VBC hebben immers al jaren geleden de handen ineengeslagen. Thema's worden gezamenlijk opge pakt en het netwerk van de ondernemers op Walcheren breidt zich uit. Met 1600 vierkante meter is het Bevelandenplein het grootste plein in de Noordzeehal. Dit jaar zijn er maar liefst 30 deelnemers. Nieuw komers zijn onder andere Monuta - Richard Ensing, Decokay en Van Westen Mens Wear. Naast een breed scala aan ondernemers zijn ook de gemeenten vertegenwoor digd. "Onze kracht is de diversi teit en de mooie mix die ontstaat tussen ondernemers en lokale bestuursleden", legt coördinator Ada de Regt uit. "Het is een totaal plaatje: van schilder- tot drukwerk tot bedrijfskleding. We hebben het allemaal. Ik vind het fantastisch dat standhouders zo veel moeite steken in hun presentatie en sommige doen al voor de dertigste keer mee!". Het thema van de gemeenten is in lijn met het beursthema: 'Bevelanden groeien samen'. Volgens Ada zorgt het gunstige economische klimaat voor groei op alle niveaus. Naast de traditionele netwerkborrel kun nen bezoekers kennismaken met allerlei innovaties, waaronder een werkende robot in de stand van de vijf Bevelandse gemeenten. En Jouw Event Partner - JEP zorg voor een nieuwe en frisse uitstraling als het gaat om standbouw en inrichting". Volgens Marscha leeft de Contacta onder veel ondernemers. "Contacta is dé plek waar je bestaande relaties kunt onderhouden en nieuwe klanten kunt ontmoeten. Op elke hoek van het terras staan bovendien promo-horeca-stands, waar bedrijven klanten kun nen ontvangen met een hapje en drankje. Er is van alles te doen. Een workshop, proeverij, muziek of een spreker. Karin Boerman is, samen met Marscha de Booij, als coördinator van het Zeeuws-Vlaams Paviljoen nauw betrokken bij de organisatie van het plein dat rond de 25 stands telt. "Er zijn best wat verande ringen. Voor het eerst hebben we onder de noemer 'ondernemers café' twaalf kleinere ondernemers die zich presenteren. De Petrus Paulus Hoeve en de Zeeuwsche Cateraar verzorgen het horecage deelte, maar op een vernieuwde wijze: meerdere food-stands én een grote zeecontainer die dienst doet als bar. Martin Lammerteyn Jéan van Oorschot Marscha de Booij Ada de Regt Karin Boerman Marscl van Oorschot

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 74