VLAAMS PAVILJOEN
WALCHERENPLEIN
ZEEUWS-VLAANDEREN
BEVELANDEN
G
0
CONTACTA.NL I 8-9-10 november 2016
De economie veert op en alle
commerciële zeilen worden bijgezet
Overhandiging MBC magazine
Onze kracht is de diversisteit
en de mooie mix tussen
ondernemers en lokale
bestuurleden
Contacta leeft onder
veel ondernemers
Voor het eerst hebben we
een 'Ondernemerscafé
9
Omdat Contacta haar jubileum viert, presenteren Vlaamse onder
nemers zich voor het eerst gezamenlijk op één plein. Het Vlaams
Paviljoen is een realisatie van Ijv-Ifas die garant staat voor een excel
lente organisatie. Volgens coördinator, Martin Lammerteyn, wordt er
binnen het Vlaams Paviljoen gebouwd aan grensverleggende bruggen
tussen Zeeland en Vlaanderen en staan groeikansen centraal. "De
economie veert op en alle commerciële zeilen worden bijgezet. Een
uitgelezen moment om samen vakkennis uit te wisselen en de kans op
groei voor bedrijven te vergroten". Hij stelt dat Vlaanderen en Zeeland
samen één commerciële regio vormen. "Deze dynamiek zorgt voor
brede kansen voor bedrijven en organisaties binnen de ganse streek".
Het thema wordt in het Vlaams Paviljoen letterlijk genomen. '"Er wordt
grensoverschrijdend zaken gedaan, maar we houden het wel gezel
lig met een hapje en een drankje, een vlotte babbel en verkennende
gesprekken. Contacta zijn naam waardig; binnen een cluster van
Vlaamse ondernemers met veel goesting!".
De Middelburgse Bedrijven Club (MBC), de Vlissingse Bedrijven Club
(VBC) en de Federatie Ondernemersverenigingen Veere (FOV) hebben
weer de krachten gebundeld op de Contacta met een dynamisch Wal-
cherenplein. In het hart bevindt zich een horecapaviljoen, met volop
netwerkfaciliteiten. Op woensdagavond is er weer de traditionele net
werkborrel. Tijdens deze meeting overhandigt MBC-voorzitter Bram
van Stel officieel het eerste exemplaar van het MBC Magazine aan
wethouder Johan Aalberts van economische zaken. Het is een hand
zame brochure voor de ruim 170 leden en potentiële nieuwkomers van
de MBC, met diverse interviews en sfeerverslagen van netwerkbijeen
komsten op Walcheren. De MBC en de VBC hebben immers al jaren
geleden de handen ineengeslagen. Thema's worden gezamenlijk opge
pakt en het netwerk van de ondernemers op Walcheren breidt zich uit.
Met 1600 vierkante meter is het
Bevelandenplein het grootste plein
in de Noordzeehal. Dit jaar zijn er
maar liefst 30 deelnemers. Nieuw
komers zijn onder andere Monuta
- Richard Ensing, Decokay en Van
Westen Mens Wear. Naast een
breed scala aan ondernemers zijn
ook de gemeenten vertegenwoor
digd. "Onze kracht is de diversi
teit en de mooie mix die ontstaat
tussen ondernemers en lokale
bestuursleden", legt coördinator
Ada de Regt uit. "Het is een totaal
plaatje: van schilder- tot drukwerk
tot bedrijfskleding. We hebben het
allemaal.
Ik vind het fantastisch dat standhouders zo veel
moeite steken in hun presentatie en sommige
doen al voor de dertigste keer mee!". Het thema
van de gemeenten is in lijn met het beursthema:
'Bevelanden groeien samen'. Volgens Ada zorgt het
gunstige economische klimaat voor groei op alle
niveaus. Naast de traditionele netwerkborrel kun
nen bezoekers kennismaken met allerlei innovaties,
waaronder een werkende robot in de stand van de
vijf Bevelandse gemeenten.
En Jouw Event Partner - JEP zorg voor een nieuwe
en frisse uitstraling als het gaat om standbouw
en inrichting". Volgens Marscha leeft de Contacta
onder veel ondernemers. "Contacta is dé plek waar
je bestaande relaties kunt onderhouden en nieuwe
klanten kunt ontmoeten.
Op elke hoek van het terras staan bovendien
promo-horeca-stands, waar bedrijven klanten kun
nen ontvangen met een hapje en drankje. Er is van
alles te doen. Een workshop, proeverij, muziek of
een spreker.
Karin Boerman is, samen met
Marscha de Booij, als coördinator
van het Zeeuws-Vlaams Paviljoen
nauw betrokken bij de organisatie
van het plein dat rond de 25 stands
telt. "Er zijn best wat verande
ringen. Voor het eerst hebben we
onder de noemer 'ondernemers
café' twaalf kleinere ondernemers
die zich presenteren. De Petrus
Paulus Hoeve en de Zeeuwsche
Cateraar verzorgen het horecage
deelte, maar op een vernieuwde
wijze: meerdere food-stands én
een grote zeecontainer die dienst
doet als bar.
Martin Lammerteyn
Jéan van Oorschot
Marscha de Booij
Ada de Regt
Karin Boerman
Marscl
van Oorschot