Romige rijstmousse
22
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
Een lekker ouderwets toetje dat
heerlijk is met stoofpeertjes of
plakjes gebakken en gekaramelli-
seerde peer.
Het dessert is ook heerlijk met een
warme saus van (diepvries)fruit. Ver
warm hiervoor een mix van fruit in de
pan tot de vruchten vocht loslaten,
voeg suiker naar smaak toe en laat dit
oplossen en bind het geheel dan licht
met wat aardappelmeel. Garneer met
een muntblaadje.
Bereiding
Kook de rijst in de melk met 3 eetlepels
suiker en het kaneelstokje op lage stand
gaar (kijk op de verpakking hoe lang
want dit kan per merk en bewerking
verschillen). Roer regelmatig in de pan
om aanbranden te voorkomen. Week in
tussen de gelatineblaadjes in ruim wa
ter. Neem de pan met rijstepap van het
fornuis. Verwijder het kaneelstokje.
Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze
al roerend een voor een hierin op. Laat
de rijstepap afkoelen.
Klop de slagroom met de resterende
suiker lobbig. Sla het eiwit stevig op.
Meng de slagroom en het eiwit door de
afgekoelde rijstepap. Meng goed, maar
klop niet alle lucht uit het mengsel. Ver
deel de rijstmousse over individuele
schaaltjes of schep in een grote vorm.
Zet afgedekt met plasticfolie in de koel
kast om door- en door koud en stevig
te worden.
Er is ook gepasteuriseerd eiwit te
koop.
Ingrediënten
Komende dagen
GEHOORD... IN DE KERK
Huis van Dracula
te huur via Airbnb
Waarom? „Het is bijna
Halloween en er zijn men
sen die dol zijn op Dracu
la. De prijs is inclusief diner
en slapen in een roodfluwe
len doodskist."
2 Voorwaarden? „Er zijn
wat regels: geen knof
look, geen zilver, geen
kruizen en geen spiegel-
selfies. Maar het is niet eng."
3 Woont de graaf er
nog? „Alleen de ach
ter-achterneef van Sto
ker, Dacre Stoker woont in
het spookachtige kasteel in
Roemenië."
3 VRAGEN
dinsdag 18 oktober 2016
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Voor de Klimopklas op onze
school ben ik op zoek naar
kunststof-/nepklimop slierten
om in het lokaal te hangen.
Mineke Baars,
mbaars@prisma-scholen.nl
Ik ben op zoek naar familie van
Bernardus Veltman. Geboren
18-06-1879 te Witmarsum. Ge
woond in Heiloo en Alkmaar.
Acht kinderen o.a. Jules, Ben,
Cato, Paul, Emelie. Ik ben in het
bezit van het trouwboekje en fa
miliefoto en zou deze graag
aan de familie geven.
Marja Steketee,
msteketee@outlook.com
Verloren in Goes op zondagmid
dag 16 oktober: mijn bloedkora
len ketting met zilveren slotje.
Waarschijnlijk op de Oostsin
gel. Emotionele waarde. Wie
heeft hem gevonden?
Graag contact via
joossehamelink@zeelandnet.nl
Zoek geraakt in Goes: blauw
vest met motiefembleem op lin
ker voorzijde.
C.van Dullemen,
kwzcvd@zeelandnet.nl
Ik zoek iemand die een licht ros
se kater in huis wil nemen. Hij is
van niemand, is aanhankelijk,
niet vals, gecastreerd. Hij loopt
steeds buiten, vanwege de na
derende winter zou het fijn zijn
als iemand met een beetje ruim
te en een tuin voor hem wil zor
gen. Hij loopt altijd op de par
king van AH in Sas van Gent.
Rini Maas,
smokey123@zeelandnet.nl, 06
24177392
Voor mijn moeder, Sina (Cor-
stanje) Louwerse, zoek ik een
klassenfoto van de Graven-
straatschool te Middelburg van
rond 1933. Een paar namen die
zij zich nog kan herinneren zijn:
Betsie Davidse, Bart Leijnse,
Herman Teeuwen, Jan Riemens
en Kees Barentsen. Ook haar
zus Tine staat op deze foto.
Kosten worden vergoed.
Sary Corstanje
corstanjes@zeelandnet.nl
Wie kan mij helpen aan een
oude streepjespyjama en even
tueel een oude witte onder
broek, als het kan met knoop
jes. Ik zoek deze voor een voor
stelling. Ik vergoed de kosten.
Ton van Otterdijk,
040 2136926,
otterdijk2@outlook.com
Met een Nikon of Canon digita
le camera helpt u mij, wie? Ik
heb er een vergoeding voor
over.
Ferdi Luna, Amsterdam,
theplacetobetoday@hotmail.com
II
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
JANNY VAN DER HEIJDEN
BIJGERECHT,
4-6 personen
BEREIDINGSTIJD,
25 minuten 4 uur op
stijven.
100 gram pap- of des-
sertrijst
4 eetlepels suiker
1 kaneelstokje
500 ml melk
250 ml slagroom
5 gelatineblaadjes
1 eiwit (groot ei)
MORGEN
Met een tomatensaus smaken deze
gevulde koolrolletjes heerlijk.
DONDERDAG
Een filopaddenstoelentaart, die in de
ring van een springvorm wordt gebak
ken.
VRIJDAG
Voor deze visragout met mosselen
staat de soort witvis niet vast. Dat mag
van alles zijn, kabeljauw, schelvis,
schol of een mix van deze vissen.
Bij een bezoek
aan het kerkhof
in Spankeren,
wandel ik de kerk
binnen.
Mijn vriendin, die
haar hond bij zich
heeft, blijft buiten
wachten. In de
kerk is juist een ten
toonstelling inge
richt van allerlei
soorten en maten
engelen.
Tot mijn verrassing
is ook de dominee
aanwezig. We ma
ken een praatje.
Omdat mijn vrien
din buiten staat te
wachten, houd ik
het kort. „Oh, ze
kan gerust binnen
komen hoor", zegt
de dominee.
Als we willen ver
trekken, vraagt de
dominee of hij een
foto van ons mag
maken. Natuurlijk
mag dat. En zo po
seren wij voor de
foto, met achter
ons de engelen en
naast ons de hond.
Enkele dagen later
ontvang ik de foto
op mijn computer,
met als onder
schrift: 'Hoezo,er
komt geen hond
meer in de kerk?'
Janny Reimering
Ook iets leuks gehoord of gezien?
Mail naar: alledag@persgroep.nl
«MAi-
u Een Indonesische visser bekijkt zijn vangst. De gezouten vis,
veelal een soort ansjovis, ligt in de zon te drogen. In oktober is de re
genperiode in Jakarta, maar daar heeft deze visser nog geen last
van. Deze gedroogde visjes komen vaak als bijgerecht voor in de In
donesische keuken, fotoepa
Huizenverhuurwebsite Air
bnb belooft een geheel ver
zorgd nachtje in het kasteel
van Dracula aan degene die
weet wat hij tegen Dracula
zou zeggen, mocht hij of zij
hem tegenkomen.