Romige rijstmousse 22 Lezers helpen lezers Wat eten we vandaag? Een lekker ouderwets toetje dat heerlijk is met stoofpeertjes of plakjes gebakken en gekaramelli- seerde peer. Het dessert is ook heerlijk met een warme saus van (diepvries)fruit. Ver warm hiervoor een mix van fruit in de pan tot de vruchten vocht loslaten, voeg suiker naar smaak toe en laat dit oplossen en bind het geheel dan licht met wat aardappelmeel. Garneer met een muntblaadje. Bereiding Kook de rijst in de melk met 3 eetlepels suiker en het kaneelstokje op lage stand gaar (kijk op de verpakking hoe lang want dit kan per merk en bewerking verschillen). Roer regelmatig in de pan om aanbranden te voorkomen. Week in tussen de gelatineblaadjes in ruim wa ter. Neem de pan met rijstepap van het fornuis. Verwijder het kaneelstokje. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend een voor een hierin op. Laat de rijstepap afkoelen. Klop de slagroom met de resterende suiker lobbig. Sla het eiwit stevig op. Meng de slagroom en het eiwit door de afgekoelde rijstepap. Meng goed, maar klop niet alle lucht uit het mengsel. Ver deel de rijstmousse over individuele schaaltjes of schep in een grote vorm. Zet afgedekt met plasticfolie in de koel kast om door- en door koud en stevig te worden. Er is ook gepasteuriseerd eiwit te koop. Ingrediënten Komende dagen GEHOORD... IN DE KERK Huis van Dracula te huur via Airbnb Waarom? „Het is bijna Halloween en er zijn men sen die dol zijn op Dracu la. De prijs is inclusief diner en slapen in een roodfluwe len doodskist." 2 Voorwaarden? „Er zijn wat regels: geen knof look, geen zilver, geen kruizen en geen spiegel- selfies. Maar het is niet eng." 3 Woont de graaf er nog? „Alleen de ach ter-achterneef van Sto ker, Dacre Stoker woont in het spookachtige kasteel in Roemenië." 3 VRAGEN dinsdag 18 oktober 2016 Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Voor de Klimopklas op onze school ben ik op zoek naar kunststof-/nepklimop slierten om in het lokaal te hangen. Mineke Baars, mbaars@prisma-scholen.nl Ik ben op zoek naar familie van Bernardus Veltman. Geboren 18-06-1879 te Witmarsum. Ge woond in Heiloo en Alkmaar. Acht kinderen o.a. Jules, Ben, Cato, Paul, Emelie. Ik ben in het bezit van het trouwboekje en fa miliefoto en zou deze graag aan de familie geven. Marja Steketee, msteketee@outlook.com Verloren in Goes op zondagmid dag 16 oktober: mijn bloedkora len ketting met zilveren slotje. Waarschijnlijk op de Oostsin gel. Emotionele waarde. Wie heeft hem gevonden? Graag contact via joossehamelink@zeelandnet.nl Zoek geraakt in Goes: blauw vest met motiefembleem op lin ker voorzijde. C.van Dullemen, kwzcvd@zeelandnet.nl Ik zoek iemand die een licht ros se kater in huis wil nemen. Hij is van niemand, is aanhankelijk, niet vals, gecastreerd. Hij loopt steeds buiten, vanwege de na derende winter zou het fijn zijn als iemand met een beetje ruim te en een tuin voor hem wil zor gen. Hij loopt altijd op de par king van AH in Sas van Gent. Rini Maas, smokey123@zeelandnet.nl, 06 24177392 Voor mijn moeder, Sina (Cor- stanje) Louwerse, zoek ik een klassenfoto van de Graven- straatschool te Middelburg van rond 1933. Een paar namen die zij zich nog kan herinneren zijn: Betsie Davidse, Bart Leijnse, Herman Teeuwen, Jan Riemens en Kees Barentsen. Ook haar zus Tine staat op deze foto. Kosten worden vergoed. Sary Corstanje corstanjes@zeelandnet.nl Wie kan mij helpen aan een oude streepjespyjama en even tueel een oude witte onder broek, als het kan met knoop jes. Ik zoek deze voor een voor stelling. Ik vergoed de kosten. Ton van Otterdijk, 040 2136926, otterdijk2@outlook.com Met een Nikon of Canon digita le camera helpt u mij, wie? Ik heb er een vergoeding voor over. Ferdi Luna, Amsterdam, theplacetobetoday@hotmail.com II GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139910 van maandag t/m vrij dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 JANNY VAN DER HEIJDEN BIJGERECHT, 4-6 personen BEREIDINGSTIJD, 25 minuten 4 uur op stijven. 100 gram pap- of des- sertrijst 4 eetlepels suiker 1 kaneelstokje 500 ml melk 250 ml slagroom 5 gelatineblaadjes 1 eiwit (groot ei) MORGEN Met een tomatensaus smaken deze gevulde koolrolletjes heerlijk. DONDERDAG Een filopaddenstoelentaart, die in de ring van een springvorm wordt gebak ken. VRIJDAG Voor deze visragout met mosselen staat de soort witvis niet vast. Dat mag van alles zijn, kabeljauw, schelvis, schol of een mix van deze vissen. Bij een bezoek aan het kerkhof in Spankeren, wandel ik de kerk binnen. Mijn vriendin, die haar hond bij zich heeft, blijft buiten wachten. In de kerk is juist een ten toonstelling inge richt van allerlei soorten en maten engelen. Tot mijn verrassing is ook de dominee aanwezig. We ma ken een praatje. Omdat mijn vrien din buiten staat te wachten, houd ik het kort. „Oh, ze kan gerust binnen komen hoor", zegt de dominee. Als we willen ver trekken, vraagt de dominee of hij een foto van ons mag maken. Natuurlijk mag dat. En zo po seren wij voor de foto, met achter ons de engelen en naast ons de hond. Enkele dagen later ontvang ik de foto op mijn computer, met als onder schrift: 'Hoezo,er komt geen hond meer in de kerk?' Janny Reimering Ook iets leuks gehoord of gezien? Mail naar: alledag@persgroep.nl «MAi- u Een Indonesische visser bekijkt zijn vangst. De gezouten vis, veelal een soort ansjovis, ligt in de zon te drogen. In oktober is de re genperiode in Jakarta, maar daar heeft deze visser nog geen last van. Deze gedroogde visjes komen vaak als bijgerecht voor in de In donesische keuken, fotoepa Huizenverhuurwebsite Air bnb belooft een geheel ver zorgd nachtje in het kasteel van Dracula aan degene die weet wat hij tegen Dracula zou zeggen, mocht hij of zij hem tegenkomen.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 84