aug-Bo%| EUWS 11 Schnitzels van anderhalve kilo met een glas bier van drie liter In Duitsland zijn ze er dol op: XXXXL-eten. Al meer dan 200 restaurants bieden mega-porties aan. De aanbieding van deze week is een curryworst van 90 centimeter. -50% -34% V Gezien op 2 dagen Ontdek Dordrecht dagen Prachtig Monschau 0900 66 777 88 4 dagen Wijndorpje Minheim ^B ^B kent het gevoel vast wel', staat er op de site van XXL-testan- rant MaxiMahl in Dresden. 'U bent in een restaurant, legt uw servet op het bord en gaat na waar u ondanks voor-, hoofd- en nagerecht toch nog iets te eten kunt halen, want u zit nog lang niet vol. Nou, dat gaat u hier niet gebeuren!' Zo is het maar net, knikt Angela Pietsch, die achter de bar staat bij MaxiMahl. „Het uitgangspunt is dat je meer krijgt dan je op kan. Er gaan hier niet veel mensen weg met een lege maag." Sterker nog: mensen ko men van heinde en ver naar de Kes- seldorferstrasse voor de burgers, de schnitzels en de curryworsten. Speciale aanbieding Ze loopt graag het menu met ons door. Het draait natuurlijk om vlees, dat wordt voorgezet in de maten L, XL, XXL en XXXXL. En ja, de meeste gasten gaan inderdaad voor de groot ste maten. „We hebben schnitzels van anderhalve kilo, een hamburger met een doorsnee van 30 centimeter, een kilo spare-ribbchen en currywor sten natuurlijk. De langste is 90 cen timeter. Dat is deze week de speciale aanbieding." Bij vlees hoort ook bier. Pietsch pakt het meest bestelde glas van de toog. Met twee handen, want het ding kan liefst drie liter bevatten. „Groot? Ja, maar het komt wel op, hoor. Je kunt er trouwens ook long drinks in serveren. Voor als je geen bier lust." Het restaurant in Dresden bestaat sinds 2009 en is een van de meer dan 200 'XXL-tempels' die Duitsland inmiddels telt. De rage is overge waaid uit Amerika, maar in Europa typisch genoeg alleen aangeslagen in Duitsland. Veel grote steden hebben zelfs meerdere XXL-restaurants, met namen als der Schnitzelkönig, Kolos- seum en Meatropolis. Behalve Mün- chen, daar zit helemaal niks. Moge lijk zijn daar de normale porties al aan de grote kant, suggereerde een landelijk weekblad vorige week. Beleving Pietsch heeft over aanloop niet te kla gen. Er worden veel bedrijfsfeestjes gevierd, zegt ze, of de voetbalclub komt met het hele elftal langs voor een 'beleving'. Vast onderdeel van een geslaagde avond: de wedden schap. Wie binnen 30 minuten een megahamburger met bijgerechten en een liter bier naar binnen werkt, wint een tegoedbon. „Nee, niet ieder een krijgt dat voor elkaar, haha." Meest populair is de schnitzel au four: een kilo gepaneerd vlees met een dikke laag kaas, friet of kroket j es erbij, extra saus en vooruit: een klei ne salade. „En weet je wat het gekke is? Het zijn juist de dunne mensen die het meeste bestellen en ook op eten. De dikkerds gaan voor de klei ne gerechten. En vaak eten ze zelfs dan hun bord niet helemaal leeg." Voordeeluitjes.nl/w26-09 p.p.p.a. 57r5e p.p.p.a. maandag 26 september 2016 Of je nog Mark van Assen Dresden Curryworsten van 90 centimeter, foto dpa 2x overnachten in Monschau bij ****Carat Vitalhotel Monschau Eifel 2x uitgebreid ontbijtbuffet 2x 3-gangenbuffet gratis WiFi aankomst op: zo, ma, di, wo, do 89 vr, za 99 1x overnachten in Dordrecht, bij ***Postillion Hotel Dordrecht 1x uitgebreid ontbijtbuffet gratis WiFi informatie over de regio gratis parkeren aankomst op: vr, za, tijdens schoolvakanties alle dagen 291 zo, ma, di, wo, do 43,50 Kijk online voor de 3-daagse arrangementen vanaf 49,50 1 3x overnachten in Minheim, bij Hotel Restaurant zur Brücke welkomstdrankje 3x ontbijtbuffet 3x 3-gangendiner gratis parkeren gratis WiFi aankomst op alle dagen 139 TIP: bezoek de kerstmarkt in Bernkastel-Kues. van 19 nov/21 dec Aanbiedingen zijn geldig t/m 31 januari 2017. Exd. boekingskosten 4,95 p.p. en door de hotels te heffen stads- en toeristenbelasting. Kijk op Voordeeluitjes.nl voor de volledige voorwaarden.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 11