aug-Bo%|
EUWS 11
Schnitzels van anderhalve kilo met een glas bier van drie liter
In Duitsland zijn ze er dol op:
XXXXL-eten. Al meer dan 200
restaurants bieden mega-porties aan.
De aanbieding van deze week is een
curryworst van 90 centimeter.
-50%
-34%
V
Gezien op
2 dagen Ontdek Dordrecht
dagen Prachtig Monschau
0900 66 777 88
4 dagen Wijndorpje Minheim
^B ^B kent het gevoel vast
wel', staat er op de
site van XXL-testan-
rant MaxiMahl in
Dresden. 'U bent in
een restaurant, legt uw servet op het
bord en gaat na waar u ondanks
voor-, hoofd- en nagerecht toch nog
iets te eten kunt halen, want u zit
nog lang niet vol. Nou, dat gaat u
hier niet gebeuren!'
Zo is het maar net, knikt Angela
Pietsch, die achter de bar staat bij
MaxiMahl. „Het uitgangspunt is dat
je meer krijgt dan je op kan. Er gaan
hier niet veel mensen weg met een
lege maag." Sterker nog: mensen ko
men van heinde en ver naar de Kes-
seldorferstrasse voor de burgers, de
schnitzels en de curryworsten.
Speciale aanbieding
Ze loopt graag het menu met ons
door. Het draait natuurlijk om vlees,
dat wordt voorgezet in de maten L,
XL, XXL en XXXXL. En ja, de meeste
gasten gaan inderdaad voor de groot
ste maten. „We hebben schnitzels
van anderhalve kilo, een hamburger
met een doorsnee van 30 centimeter,
een kilo spare-ribbchen en currywor
sten natuurlijk. De langste is 90 cen
timeter. Dat is deze week de speciale
aanbieding."
Bij vlees hoort ook bier. Pietsch
pakt het meest bestelde glas van de
toog. Met twee handen, want het
ding kan liefst drie liter bevatten.
„Groot? Ja, maar het komt wel op,
hoor. Je kunt er trouwens ook long
drinks in serveren. Voor als je geen
bier lust."
Het restaurant in Dresden bestaat
sinds 2009 en is een van de meer
dan 200 'XXL-tempels' die Duitsland
inmiddels telt. De rage is overge
waaid uit Amerika, maar in Europa
typisch genoeg alleen aangeslagen in
Duitsland. Veel grote steden hebben
zelfs meerdere XXL-restaurants, met
namen als der Schnitzelkönig, Kolos-
seum en Meatropolis. Behalve Mün-
chen, daar zit helemaal niks. Moge
lijk zijn daar de normale porties al
aan de grote kant, suggereerde een
landelijk weekblad vorige week.
Beleving
Pietsch heeft over aanloop niet te kla
gen. Er worden veel bedrijfsfeestjes
gevierd, zegt ze, of de voetbalclub
komt met het hele elftal langs voor
een 'beleving'. Vast onderdeel van
een geslaagde avond: de wedden
schap. Wie binnen 30 minuten een
megahamburger met bijgerechten
en een liter bier naar binnen werkt,
wint een tegoedbon. „Nee, niet ieder
een krijgt dat voor elkaar, haha."
Meest populair is de schnitzel au
four: een kilo gepaneerd vlees met
een dikke laag kaas, friet of kroket j es
erbij, extra saus en vooruit: een klei
ne salade. „En weet je wat het gekke
is? Het zijn juist de dunne mensen
die het meeste bestellen en ook op
eten. De dikkerds gaan voor de klei
ne gerechten. En vaak eten ze zelfs
dan hun bord niet helemaal leeg."
Voordeeluitjes.nl/w26-09
p.p.p.a.
57r5e
p.p.p.a.
maandag 26 september 2016
Of je nog
Mark van Assen
Dresden
Curryworsten van
90 centimeter, foto dpa
2x overnachten in Monschau bij
****Carat Vitalhotel Monschau Eifel
2x uitgebreid ontbijtbuffet
2x 3-gangenbuffet gratis WiFi
aankomst op: zo, ma, di, wo, do 89 vr, za 99
1x overnachten in Dordrecht, bij
***Postillion Hotel Dordrecht
1x uitgebreid ontbijtbuffet gratis WiFi
informatie over de regio gratis parkeren
aankomst op: vr, za, tijdens schoolvakanties alle dagen 291 zo, ma, di, wo, do 43,50
Kijk online voor de 3-daagse arrangementen vanaf 49,50
1
3x overnachten in Minheim, bij
Hotel Restaurant zur Brücke
welkomstdrankje 3x ontbijtbuffet
3x 3-gangendiner gratis parkeren
gratis WiFi
aankomst op alle dagen 139
TIP: bezoek de
kerstmarkt in
Bernkastel-Kues.
van 19 nov/21 dec
Aanbiedingen zijn geldig t/m 31 januari 2017. Exd. boekingskosten 4,95 p.p. en door de hotels te heffen stads- en toeristenbelasting. Kijk op Voordeeluitjes.nl voor de volledige voorwaarden.