Ei in filodeeg ^rr. vr 26 Lezers helpen lezers Wat eten we vandaag? Ze zijn bedoeld als lunch maar kunnen ook perfect als ontbijt of brunch worden gegeten, deze krokante cups met ei. Kies voor de be reiding voor een muffinvorm met grote rondjes. Per persoon is 1 vel voldoende. De bereidingstijd voor 1 of voor 8 perso nen verschilt niet echt veel en is makke lijk aan te passen daarom hier de hoe veelheden per 'cup'. Varieer naar eigen voorkeur door de ham te vervangen door licht uitgebakken bacon, alleen kaas op het deeg te strooien of wat ge bakken champignons. Door bij het ma ken telkens een ander vers kruid te ge bruiken, varieert de smaak ook. Bereiding Verwarm oven voor op 200 C.Snijd deeg in gelijke stukken en bestrijk alle stukken met olie. Stapel velletjes (el kaar telkens een beetje overlappend) op elkaar in een holletje van een muffin- plaat. Velletje moeten licht overhangen zodat ze een mandje vormen met uitste kende punten. Snijd plakje ham in stuk ken en leg op de bodem van filomand- je. Klop het ei los met zout, peper en pe terselie. Schenk voorzichtig in filocupje op de ham en bestrooi met de geraspte kaas. Bak in ongeveer 15 minuten kro kant en goudbruin. Tip: Bak dit liever niet op de hete- luchtstand maar op de conventionele stand. De hete lucht kan de frêle punt jes van het deeg makkelijk laten ver branden. Kies voor een vegetarische va riant voor twee soorten kaas ipv ham. Ingrediënten Komende dagen GEHOORD... IN DE WINKEL Mar Schilt 3 VRAGEN Liefde gaat soms door de hersens donderdag 22 september 2016 Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Tijdens een verhui zing is mijn appelvormi ge tafel lamp gebro ken. De lamp heeft voor mij emotionele waarde. Wie heeft zo'n lamp en wil die kwijt, eventueel te gen vergoeding? Robert-Jan Groenendijk, appellamp@gmail.com Ik ben op zoek naar dinerbor den van de het Petrus Regout-pastelservies. Graag in de buurt van de provincie Zee land. Liefst gratis of tegen een kleine vergoeding. Ikramer@zeelandnet.nl Helaas ben ik, door de jaren heen, een aantal delen van mijn bestek kwijtgeraakt. Kan ie mand mij, tegen betaling natuur lijk, helpen aan 1 grote vork, 3 kleine vorkjes (dessert), 1 grote lepel, 1 kleine lepel (dessert) en 2 kleine messen (dessert). Het is van Gero en op de messen staat Gero Roestvij. Ik denk dat het vroeger puntfilet genoemd werd! Glad en in een punt eindi gen! CJM. Schreurs, cjschreurs@zeelandnet.nl Proefjes Emte. We missen deze nummers nog: 5 22 29 31 32 34 43 47 49 55 58 60 69 73 M.A de Kort, bauer.dkort@telfort.nl Wie helpt mij aan postzegelca talogi van Nederland en Zwit serland van rond 2010? Riet van Kesteren, marikes@hetnet.nl Mijn man is aan zijn laatste rest je Antidote van Victors Rolf be zig, helaas niet meer te koop. Wie heeft een flacon over? J. Muris, wisowi@hotmail.com Van mijn blauwe porseleinen theepotje Royal Sphinx Balmo ral mis ik het dekseltje, binnen- maat 45x53 mm. Wie helpt? Pieter de Vos, pieter.devos@ziggo.nl Voor Bernhard van Eisen die woont in Australië, zoeken wij een vriendin uit de jaren 50-60: Betsie de Ruiter. Zij woonde in Enschede en was verpleegster in ziekenhuis Apel doorn. Rutger Gerrets, 077 3987557, carlagerrets@gmail.com ri GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139910 van maandag t/m vrij dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 JANNY VAN DER HEIJDEN LUNCH, Per persoon BEREIDINGSTIJD 5 minuten 15 minu ten oventijd 1 vel filodeeg (olijf-)olie 1/2 -1 plakje ham 1 ei 1 eetlepel geraspte kaas zout, peper vers gehakte peterselie MORGEN Een recept met rauw eiwit. Let op dat het ei zeer vers is in deze yoghurt- mousse met granaatappelpitjes. ZATERDAG Het vel is echt belangrijk voor de berei ding van gravad lax. Een alleenstaan de bejaarde dame komt bij de groente boer binnenlopen. Ze wil geschrapte worteltjes kopen. In het schap liggen al leen zakjes van 250 gram. De dame vraagt aan de verkoopster of ze ook zakjes met 200 gram heeft. „Nee, we hebben alleen zakjes van 400 gram voor twee personen en 250 gram voor één persoon." De oudere me vrouw peinst en vraagt zich dan hardop iets heel lo gisch af. „Eet je als je samen bent dan minder of als je alleen bent, meer?" De verkoopster is zichtbaar ver baasd over zoveel logica. Ze antwoordt ont daan: „We hebben gewoon niet anders. En er heeft nog nooit eerder iemand iets van gezegd!" Ook iets leuks gehoord of gezien? Mail naar: alledag@persgroep.nl Chef-kok Justin Tan maakt een dessert klaar in zijn beroemde restaurant T'ang Court in Shanghai. Voor het eerst deelde Miche- lin ook op het vasteland van China sterren uit en T'ang Court kreeg er drie. Ook kleine restaurants vielen in de prijzen, foto afp Een man heeft jarenlang de examens van zijn vriendin ge maakt op de universiteit van Leuven. De fraude kwam gis teren aan het licht door een oplettende bewaker. Hoe? Het koppel kon zo lang fraude plegen, omdat niet bij alle examens van de universiteit bewakers aan wezig zijn. Zo kon hij gewoon in plaats van zijn vriendin aan de slag. 2 Toch ontdekt? Het ging goed totdat een bewa ker de man herkende. Deze vond het vreemd dat de afgestudeerde man nog steeds kwam opdagen voor examens. 3 Oeps? De studente is twee jaar geschorst. De man moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 26