Ei in filodeeg
^rr.
vr
26
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
Ze zijn bedoeld als lunch maar
kunnen ook perfect als ontbijt of
brunch worden gegeten, deze
krokante cups met ei. Kies voor de be
reiding voor een muffinvorm met grote
rondjes. Per persoon is 1 vel voldoende.
De bereidingstijd voor 1 of voor 8 perso
nen verschilt niet echt veel en is makke
lijk aan te passen daarom hier de hoe
veelheden per 'cup'. Varieer naar eigen
voorkeur door de ham te vervangen
door licht uitgebakken bacon, alleen
kaas op het deeg te strooien of wat ge
bakken champignons. Door bij het ma
ken telkens een ander vers kruid te ge
bruiken, varieert de smaak ook.
Bereiding
Verwarm oven voor op 200 C.Snijd
deeg in gelijke stukken en bestrijk alle
stukken met olie. Stapel velletjes (el
kaar telkens een beetje overlappend) op
elkaar in een holletje van een muffin-
plaat. Velletje moeten licht overhangen
zodat ze een mandje vormen met uitste
kende punten. Snijd plakje ham in stuk
ken en leg op de bodem van filomand-
je. Klop het ei los met zout, peper en pe
terselie. Schenk voorzichtig in filocupje
op de ham en bestrooi met de geraspte
kaas. Bak in ongeveer 15 minuten kro
kant en goudbruin.
Tip: Bak dit liever niet op de hete-
luchtstand maar op de conventionele
stand. De hete lucht kan de frêle punt
jes van het deeg makkelijk laten ver
branden. Kies voor een vegetarische va
riant voor twee soorten kaas ipv ham.
Ingrediënten
Komende dagen
GEHOORD... IN DE WINKEL
Mar Schilt
3 VRAGEN
Liefde gaat soms
door de hersens
donderdag 22 september 2016
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Tijdens
een verhui
zing is mijn
appelvormi
ge tafel
lamp gebro
ken. De
lamp heeft
voor mij
emotionele
waarde.
Wie heeft
zo'n lamp
en wil die kwijt, eventueel te
gen vergoeding?
Robert-Jan Groenendijk,
appellamp@gmail.com
Ik ben op zoek naar dinerbor
den van de het Petrus
Regout-pastelservies. Graag in
de buurt van de provincie Zee
land.
Liefst gratis of tegen een kleine
vergoeding.
Ikramer@zeelandnet.nl
Helaas ben ik, door de jaren
heen, een aantal delen van mijn
bestek kwijtgeraakt. Kan ie
mand mij, tegen betaling natuur
lijk, helpen aan 1 grote vork, 3
kleine vorkjes (dessert), 1 grote
lepel, 1 kleine lepel (dessert) en
2 kleine messen (dessert). Het
is van Gero en op de messen
staat Gero Roestvij. Ik denk dat
het vroeger puntfilet genoemd
werd! Glad en in een punt eindi
gen!
CJM. Schreurs,
cjschreurs@zeelandnet.nl
Proefjes Emte. We missen deze
nummers nog: 5 22 29 31 32 34
43 47 49 55 58 60 69 73
M.A de Kort,
bauer.dkort@telfort.nl
Wie helpt mij aan postzegelca
talogi van Nederland en Zwit
serland van rond 2010?
Riet van Kesteren,
marikes@hetnet.nl
Mijn man is aan zijn laatste rest
je Antidote van Victors Rolf be
zig, helaas niet meer te koop.
Wie heeft een flacon over?
J. Muris,
wisowi@hotmail.com
Van mijn blauwe porseleinen
theepotje Royal Sphinx Balmo
ral mis ik het dekseltje, binnen-
maat 45x53 mm. Wie helpt?
Pieter de Vos,
pieter.devos@ziggo.nl
Voor Bernhard van Eisen die
woont in Australië, zoeken wij
een vriendin uit de jaren 50-60:
Betsie de Ruiter.
Zij woonde in Enschede en was
verpleegster in ziekenhuis Apel
doorn.
Rutger Gerrets, 077 3987557,
carlagerrets@gmail.com
ri
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
JANNY VAN DER HEIJDEN
LUNCH,
Per persoon
BEREIDINGSTIJD
5 minuten 15 minu
ten oventijd
1 vel filodeeg
(olijf-)olie
1/2 -1 plakje ham
1 ei
1 eetlepel geraspte
kaas
zout, peper
vers gehakte peterselie
MORGEN
Een recept met rauw eiwit. Let op dat
het ei zeer vers is in deze yoghurt-
mousse met granaatappelpitjes.
ZATERDAG
Het vel is echt belangrijk voor de berei
ding van gravad lax.
Een alleenstaan
de bejaarde dame
komt bij de groente
boer binnenlopen.
Ze wil geschrapte
worteltjes kopen. In
het schap liggen al
leen zakjes van 250
gram.
De dame vraagt aan
de verkoopster of
ze ook zakjes met
200 gram heeft.
„Nee, we hebben
alleen zakjes van
400 gram voor
twee personen en
250 gram voor één
persoon."
De oudere me
vrouw peinst en
vraagt zich dan
hardop iets heel lo
gisch af.
„Eet je als je samen
bent dan minder of
als je alleen bent,
meer?"
De verkoopster is
zichtbaar ver
baasd over zoveel
logica.
Ze antwoordt ont
daan: „We hebben
gewoon niet anders.
En er heeft nog
nooit eerder iemand
iets van gezegd!"
Ook iets leuks gehoord of gezien?
Mail naar: alledag@persgroep.nl
Chef-kok Justin Tan maakt een dessert klaar in zijn beroemde
restaurant T'ang Court in Shanghai. Voor het eerst deelde Miche-
lin ook op het vasteland van China sterren uit en T'ang Court
kreeg er drie. Ook kleine restaurants vielen in de prijzen, foto afp
Een man heeft jarenlang de
examens van zijn vriendin ge
maakt op de universiteit van
Leuven. De fraude kwam gis
teren aan het licht door een
oplettende bewaker.
Hoe? Het koppel kon zo
lang fraude plegen, omdat
niet bij alle examens van
de universiteit bewakers aan
wezig zijn. Zo kon hij gewoon
in plaats van zijn vriendin aan
de slag.
2 Toch ontdekt? Het ging
goed totdat een bewa
ker de man herkende.
Deze vond het vreemd dat de
afgestudeerde man nog
steeds kwam opdagen voor
examens.
3 Oeps? De studente is
twee jaar geschorst. De
man moet binnenkort
voor de rechter verschijnen.