Caesarsalade 22 Lezers helpen lezers Wat eten we vandaag? Caesar(salade)wordt op de menu kaart nog wel eens gespeld als ceasar, maar hoewel de salade niks met Julius Caesar te maken heeft, hoort de naam wel degelijk gespeld zo als de keizer heette. Volgens overleve ring van de dochter van Caesar Cardini heeft hij het gerecht bedacht. Haar va der zou dit gerecht voor het eerst in 1924 hebben gemaakt in een restaurant in Tijuana. De dressing werd pas aan ta fel door de salade gemengd. Zij beweer de ook dat in het originele recept nooit ansjovis is gebruikt, maar worcesterhire- saus. Nu zijn de ansjovisjes juist hét kenmerk van de dressing. Bereiding Snijd de (gewassen) sla in grove stuk ken. Snijd de korstjes van de boterha men en snijd het brood in blokjes. Bak de blokjes in olie goudkleurig. Bestrooi ze met zout en peper. Laat ze op keu kenpapier uitlekken. Maak de dressing in een blender van olie en citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Kook de eieren hard. Pel ze en snijd ze in grove stukken. Doe voor de dressing de eidooier, mosterd, azijn en twee an sjovisfilets in de mengkom en meng al les in 20 seconden tot een glad geheel. Laat de motor draaien en voeg in een dunne straal zoveel olie toe tot een dik ke, romige dressing is verkregen. Meng de sla met de dressing. Bestrooi met de croutons, stukken ei en de overige in stukjes gesneden ansjovisfilets. Schaaf hierboven Parmezaanse kaas. Ingrediënten Komende dagen GEHOORD... IN HL STAURANT 3 VRAGEN U Je huisdier op je trouwdag dinsdag 20 september 2016 Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Wie heeft er belangstelling voor onderdelen van het wit porseleinen servies 'Mosa Se lect'. Eventueel ruilen. Cisca Korstanje, 0118 460632, diescisca@zeelandnet.nl Om ons gerenoveerde Nieuw-Zeelandhuis op te leu ken ben ik opzoek naar Agri- markt zegeltjes en benzinebon nen. Gebruikt u ze niet? Wij zijn er heel blij mee. iribbens@hotmail.com Wie heeft een nog bruikbare standaardgroene PTT-brieven- bus over? Op onze bezorgrou- tes (o.a. PZC) zijn er enkele in slechte staat (gebarsten zon derdeksel etc.) dat het een mooi gebaar zou zijn; minder praten, meer oplossingen. Krantenjochie J. Op den Kamp, Goesjean.opdenkamp@live.nl 0610469559 Gratis af te halen ca 1350 ge kleurde ansichtkaarten en fo to's van kerken in Nederland. Martin Meijboom, Goes, 0113 - 223321 Wij zoeken voor gehandicapte zoon: smyrnawol, dat nog ge knoopt moet worden. joriwiss@gmail.com Mijn oppaskinderen spelen heel graag met clics (we hebben de clics een keer mogen lenen van iemand). Wie heeft dit speel goed nog in de kast of op zol der staan omdat er nooit mee gespeeld wordt? U zou er ons heel blij mee maken. gerawielemaker@zeelandnet.nl Ik heb iemand beloofd AH-ze- geltjes te sparen voor plastic doosjes. Helaas ben ik de naam en het adres kwijt. Wil degene die mij haar adres heeft ge stuurd dit opnieuw doen? Laura Vreke, lvreke@zeelandnet.nl Helaas ben ik, door de jaren heen, een aantal delen van mijn bestek kwijtgeraakt. Kan ie mand mij helpen aan: 1 grote vork, 3 kleine vorkjes (dessert), 1 grote lepel, 1 kleine lepel (des sert) en 2 kleine messen (des sert). Het is van Gero en op de messen staat Gero Roestvij. CJM. Schreurs. cjschreurs@zeelandnet.nl Graag zou ik voor één keer con tact willen met de vrijwilligster van de Henri Dunant in de week van 22 tot 27 augustus. Zij hielp in hut 270 en woont waarschijn lijk in de omgeving van Rotter dam. A. Camphuysen, hanscamp@zeelandnet.nl It GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139910 van maandag t/m vrij dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 JANNY VAN DER HEIJDEN VOORGERECHT, MORGEN 4 personen De limoenrijst past ook bij allerlei an dere vissen die op dit moment goed 1 grote krop romaine- of vers verkrijgbaar zijn, maar in dit re cos-sla cept wordt roodbaars gebruikt. Voor de croutons: 3 boterhammen DONDERDAG olijfolie Ze zijn bedoeld als lunch maar kunnen 2 eieren ook perfect als ontbijt of brunch Voor de dressing: worden gegeten, deze krokante cups 1 eidooier met ei. 1,5 eetlp witte wijnazijn 1 volle theelepel Dijon- VRIJDAG mosterd Let op dat het ei zeer vers is in deze olijfolie yoghurtmousse met granaatappelpit 5 ansjovisfilets jes. zout, peper Parmezaanse kaas Een bejaarde man geniet in het restaurant van het zorghotel in de zon van een kopje kof fie, tot een oude vrouw met een blik van herkenning haar rolstoel bij hem aanschuift. Met een brede glimlach vraagt ze hem hoe het met hem gaat. Hij kijkt haar met op getrokken wenk brauwen aan en zegt dan met een chagrijnig gezicht: „Ik ben geil." Geheel onthutst draait mevrouw zich om en rijdt weg. De serveerster die het allemaal heeft aangehoord, vraagt vol verbazing aan de man waarom hij toch zo raar doet. Meneer kijkt haar aan en antwoordt rustig: „Toen ik gis teren aan haar vroeg hoe het met haar ging, heb ik twee uur lang haar hele medisch dos sier moeten aanho ren!" Wil Klink Logeman Ook iets leuks gehoord of gezien? Mail naar: alledag@persgroep.nl Als agent krijg je wel eens vreemde verzoe ken. Ook in Zut- phen. „Heeft u misschien zin om mijn slang even vast te houden?" De agent zal 'Ach, waarom ook niet' gedacht hebben, want seconden la ter zat hij met slang en al op de tuinstoel. Zijn min der dappere colle ga maakte snel een foto. foto poli tie ZUTPHEN Trouwen doe je het liefst met vrienden en familie dichtbij. Dus waarom je trouwe vier voeter niet bij zoiets moois betrekken? Weddingplanner Liz van de Lande van Weding- bliz geeft antwoord. Gebeurt het vaak? „Nee, eigenlijk niet. Het afgelo pen jaar heb ik het maar twee keer meegemaakt." 2 Wat doet zo'n dier dan de hele dag? „Soms zit ten ze er gewoon een beetje bij, maar ze dragen ook wel eens de ringen. Niet altijd een succes, want als ze zich even uitschudden vliegt op eens alles in het rond!" 3 En waarom? „Een huis dier is onderdeel van het gezin. Dus vinden sommige mensen het fijn als de hond erbij is. Dan is het ge zin compleet."

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 22