Caesarsalade
22
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
Caesar(salade)wordt op de menu
kaart nog wel eens gespeld als
ceasar, maar hoewel de salade
niks met Julius Caesar te maken heeft,
hoort de naam wel degelijk gespeld zo
als de keizer heette. Volgens overleve
ring van de dochter van Caesar Cardini
heeft hij het gerecht bedacht. Haar va
der zou dit gerecht voor het eerst in
1924 hebben gemaakt in een restaurant
in Tijuana. De dressing werd pas aan ta
fel door de salade gemengd. Zij beweer
de ook dat in het originele recept nooit
ansjovis is gebruikt, maar worcesterhire-
saus. Nu zijn de ansjovisjes juist hét
kenmerk van de dressing.
Bereiding
Snijd de (gewassen) sla in grove stuk
ken. Snijd de korstjes van de boterha
men en snijd het brood in blokjes. Bak
de blokjes in olie goudkleurig. Bestrooi
ze met zout en peper. Laat ze op keu
kenpapier uitlekken. Maak de dressing
in een blender van olie en citroensap.
Breng op smaak met zout en peper.
Kook de eieren hard. Pel ze en snijd ze
in grove stukken. Doe voor de dressing
de eidooier, mosterd, azijn en twee an
sjovisfilets in de mengkom en meng al
les in 20 seconden tot een glad geheel.
Laat de motor draaien en voeg in een
dunne straal zoveel olie toe tot een dik
ke, romige dressing is verkregen. Meng
de sla met de dressing. Bestrooi met de
croutons, stukken ei en de overige in
stukjes gesneden ansjovisfilets. Schaaf
hierboven Parmezaanse kaas.
Ingrediënten
Komende dagen
GEHOORD... IN HL STAURANT
3 VRAGEN
U
Je huisdier op
je trouwdag
dinsdag 20 september 2016
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Wie heeft er belangstelling
voor onderdelen van het wit
porseleinen servies 'Mosa Se
lect'. Eventueel ruilen.
Cisca Korstanje, 0118 460632,
diescisca@zeelandnet.nl
Om ons gerenoveerde
Nieuw-Zeelandhuis op te leu
ken ben ik opzoek naar Agri-
markt zegeltjes en benzinebon
nen. Gebruikt u ze niet? Wij zijn
er heel blij mee.
iribbens@hotmail.com
Wie heeft een nog bruikbare
standaardgroene PTT-brieven-
bus over? Op onze bezorgrou-
tes (o.a. PZC) zijn er enkele in
slechte staat (gebarsten zon
derdeksel etc.) dat het een
mooi gebaar zou zijn; minder
praten, meer oplossingen.
Krantenjochie J. Op den Kamp,
Goesjean.opdenkamp@live.nl
0610469559
Gratis af te halen ca 1350 ge
kleurde ansichtkaarten en fo
to's van kerken in Nederland.
Martin Meijboom, Goes, 0113 -
223321
Wij zoeken voor gehandicapte
zoon: smyrnawol, dat nog ge
knoopt moet worden.
joriwiss@gmail.com
Mijn oppaskinderen spelen heel
graag met clics (we hebben de
clics een keer mogen lenen van
iemand). Wie heeft dit speel
goed nog in de kast of op zol
der staan omdat er nooit mee
gespeeld wordt? U zou er ons
heel blij mee maken.
gerawielemaker@zeelandnet.nl
Ik heb iemand beloofd AH-ze-
geltjes te sparen voor plastic
doosjes. Helaas ben ik de naam
en het adres kwijt. Wil degene
die mij haar adres heeft ge
stuurd dit opnieuw doen?
Laura Vreke,
lvreke@zeelandnet.nl
Helaas ben ik, door de jaren
heen, een aantal delen van mijn
bestek kwijtgeraakt. Kan ie
mand mij helpen aan: 1 grote
vork, 3 kleine vorkjes (dessert),
1 grote lepel, 1 kleine lepel (des
sert) en 2 kleine messen (des
sert). Het is van Gero en op de
messen staat Gero Roestvij.
CJM. Schreurs.
cjschreurs@zeelandnet.nl
Graag zou ik voor één keer con
tact willen met de vrijwilligster
van de Henri Dunant in de week
van 22 tot 27 augustus. Zij hielp
in hut 270 en woont waarschijn
lijk in de omgeving van Rotter
dam.
A. Camphuysen,
hanscamp@zeelandnet.nl
It
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
JANNY VAN DER HEIJDEN
VOORGERECHT,
MORGEN
4 personen
De limoenrijst past ook bij allerlei an
dere vissen die op dit moment goed
1 grote krop romaine- of
vers verkrijgbaar zijn, maar in dit re
cos-sla
cept wordt roodbaars gebruikt.
Voor de croutons:
3 boterhammen
DONDERDAG
olijfolie
Ze zijn bedoeld als lunch maar kunnen
2 eieren
ook perfect als ontbijt of brunch
Voor de dressing:
worden gegeten, deze krokante cups
1 eidooier
met ei.
1,5 eetlp witte wijnazijn
1 volle theelepel Dijon-
VRIJDAG
mosterd
Let op dat het ei zeer vers is in deze
olijfolie
yoghurtmousse met granaatappelpit
5 ansjovisfilets
jes.
zout, peper
Parmezaanse kaas
Een bejaarde
man geniet in het
restaurant van het
zorghotel in de zon
van een kopje kof
fie, tot een oude
vrouw met een blik
van herkenning
haar rolstoel bij hem
aanschuift. Met een
brede glimlach
vraagt ze hem hoe
het met hem gaat.
Hij kijkt haar met op
getrokken wenk
brauwen aan en
zegt dan met een
chagrijnig gezicht:
„Ik ben geil."
Geheel onthutst
draait mevrouw
zich om en rijdt
weg.
De serveerster die
het allemaal heeft
aangehoord, vraagt
vol verbazing aan
de man waarom hij
toch zo raar doet.
Meneer kijkt haar
aan en antwoordt
rustig: „Toen ik gis
teren aan haar
vroeg hoe het met
haar ging, heb ik
twee uur lang haar
hele medisch dos
sier moeten aanho
ren!"
Wil Klink
Logeman
Ook iets leuks gehoord of gezien?
Mail naar: alledag@persgroep.nl
Als agent krijg
je wel eens
vreemde verzoe
ken. Ook in Zut-
phen. „Heeft u
misschien zin om
mijn slang even
vast te houden?"
De agent zal 'Ach,
waarom ook niet'
gedacht hebben,
want seconden la
ter zat hij met
slang en al op de
tuinstoel. Zijn min
der dappere colle
ga maakte snel
een foto. foto poli
tie ZUTPHEN
Trouwen doe je het liefst met
vrienden en familie dichtbij.
Dus waarom je trouwe vier
voeter niet bij zoiets moois
betrekken? Weddingplanner
Liz van de Lande van Weding-
bliz geeft antwoord.
Gebeurt het vaak? „Nee,
eigenlijk niet. Het afgelo
pen jaar heb ik het maar
twee keer meegemaakt."
2 Wat doet zo'n dier dan
de hele dag? „Soms zit
ten ze er gewoon een
beetje bij, maar ze dragen ook
wel eens de ringen. Niet altijd
een succes, want als ze zich
even uitschudden vliegt op
eens alles in het rond!"
3 En waarom? „Een huis
dier is onderdeel van
het gezin. Dus vinden
sommige mensen het fijn als
de hond erbij is. Dan is het ge
zin compleet."