Zure soep met garnalen 26 X Lezers helpen lezers 0118 461429, Wat eten we vandaag? De smaak zuur en pittig is bij ons wat minder bekend maar vooral in Azië erg geliefd. Deze soep wordt ook wel gemaakt met tamarinde (asem). Tamarinde heeft een mild zure smaak. Het samengeperste en gedroog de vruchtvlees wordt eerst geweekt, daarna gezeefd en vervolgens aan ge rechten toegevoegd (asemwater). In plaats van limoenblaadjes kunnen ook 2 eetlepels citroen- of limoensap wor den toegevoegd. Sriracha is een pittige rode saus die in kleine flesjes te koop in de supermarkt. De flesjes met groene dop zijn de 'gewone', die met rode dop zijn extra hot. Bereiding Spoel de garnalen af, pel ze en maak ze schoon. Laat het staartje zitten en ver wijder het darmkanaaltje met de punt van een mes. Kneus de stengels citroen gras en leg er een knoop in. Breng de ci troengras met de limoenblaadjes in de bouillon aan de kook en laat dit zacht jes een kwartiertje trekken. Maak de shiitake schoon en snijd deze in stuk ken. Verwijder de stukken citroengras. Voeg de shiitake met de vissaus, het ci troensap en de sriracha of tabasco aan de bouillon toe en laat ca. 2-3 minuten zachtjes koken. Snijd de peper of de pe pertjes in dunne ringetjes. Voeg de rin getjes met de garnalen aan de soep toe en kook de rauwe garnalen tot ze roze verkleuren en stevig van structuur wor den (2-3 minuten). Schep de soep in kommen en bestrooi met de koriander. Ingrediënten Komende dagen GEHOORD... IN DE APOTHEEK 3 VRAGEN I fflEÊm Google vervaagt kop van koe op Streetview zaterdag 17 september 2016 Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezersheipenlezers@pzc.nl. Ik heb in mijn bezit een grote doos ansichtkaarten vanaf 1945. Allemaal stadsgezichten uit Europa. Wegens verhuizing zoek ik er een goede bestem ming voor! Ada de Lange, adadelange@hetnet.nl Jaren geleden begon ik een wandkleed te borduren dat des tijds erg geliefd was. Namelijk een kalender met elke maand een plaatje. Nooit heb ik het af gemaakt. Nu zoek ik iemand die het af wil maken. Niet voor mij. U mag ermee doen wat U wilt. Ik heb nog twee borduurpakket- ten met stof en borduurzijde. Waarschijnlijk zijn ze niet com pleet. Bovendien een paar brei- boeken met kinderpatronen. U doet mij een groot plezier door ze gratis af te komen halen. J. Cladder-de Jager, cladder-dejager@planet.nl Wie kan mij helpen aan een tweedehands astmapuffer? Mijn paard heeft ernstige ast ma gekregen en ik wil kijken of dit hem kan helpen. Alvast har telijke dank. Linda Flipse, c.flipse@online.nl Ik heb een doos vol houten kin derspeelgoed uit de jaren '60. Wie kan ik daar (gratis) een ple zier mee doen? Janneke de Vries, 030 2714143, vriva@casema.nl Wie kan ons voorzien van twee pandragers (46x20,5 cm) voor een oud type Etna-gaskook- plaat? Ank Leo van Veen, leo.van.veen@ziggo.nl Wie kan mij helpen aan een zachte pluchen teckelknuffel voor mijn demente moeder (98)? Vroeger hadden wij zo'n hond en tot mijn verbazing vroeg mijn moeder ernaar. Kosten worden vergoed. Rita van der Weide, ritavanderweide@hotmail.com Heeft iemand stripboeken van Malle, het beste paardje ter we reld en/of het tijdschrift Ponyclub uit 1985 of ouder? Daar zou u mijn dochter heel blij mee maken! Tonny Leemeijer, Iavendel11@tele2.nl Wie kan mij helpen aan Jan, Jans en de kinderen 42, 46 en 53. En de Bollie Billie 9, 22, 24, 25, 26 en 27. Anja Slagter, anja@deridderbuurt.nl U GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139910 van maandag t/m vrij dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 JANNY VAN DER HEIJDEN VOORGERECHT, 4 personen BEREIDINGSTIJD ca. 30 minuten 500 gram rauwe grote garnalen (diepvries, ontdooid zonder kop) 2 stengels citroengras 3-4 limoenblaadjes, gedroogd ruim 1 liter kippen bouillon ca. 200 g shiitake 1 eetlepel vissaus 2-3 eetlepels citroen- MAANDAG In deze vegetarische spaghetti bolog- nese is gehakt vervangen door linzen. DINSDAG Caesarsalade Volgens de overlevering was de Itali aans-Amerikaanse chefkok Caesar Cardini de bedenker van de klassieke caesarsalade. Komt een man bij mij aan de balie van de apotheek die meteen zegt: „Me vrouw u mag al wel vast gaan lachen, maar ik wil toch even iets aan u vra gen." „Ik heb gisteren twee capsules opge haald met het ge bruik van '1 x daags 2 capsules' dat wil zeggen tegelijk inne men toch?" Waarop ik bevesti gend antwoord. „En ik zag op het doosje voor oraal gebruik, en nu zegt mijn vrouw dat dit 'door de mond' bete kent. Ja, nu voelt u hem waarschijnlijk al aankomen: Ik denk dat ik dan een groot probleem heb." Ik doe nog enige moeite om met een serieus gezicht de man te woord te staan, maar uiteinde lijk lachen we er bei de hard om. Ik vergeet het nu ook nooit meer: oraal door de mond, rectaal in je kont. Ester van Anholt Ook iets leuks gehoord of gezien? Mail naar: alledag@persgroep.nl m Kolven in het openbaar is voor sommige vrouwen nog een drempel, maar niet voor de Amerikaanse Anna Young. Een omstander legde vast hoe ze tijdens het rennen van een halve marathon afkolft. De hardloop ster stopte na 12 kilometer om haar baby te voeden en rende daarna door. FOTO FACEB00K Internetgigant Google blurt voor Google Streetview al ja ren de gezichten van mensen om hun privacy te bescher men. Op één foto is de kop van een koe vervaagd. Wie? David Shariatmadari, een journalist van The Guar dian, kwam het vervaagde rund toevallig op het spoor toen hij met Google Street view de weg zocht. 2 Wat? Het is fout gegaan met het programma dat auto matisch alle gezichten van mensen blurt op de Streetview- foto's. Heel soms raakt die software in de war. 3 En nu? Er is niks aan de hand met de koe in kwestie. Ze heeft niks te verbergen. sap 1-2 druppels sriracha of tabasco 1-2 rode pepers 3 eetlepels verse koriander, fijngehakt.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 26