Zure soep met garnalen
26
X
Lezers helpen lezers
0118 461429,
Wat eten we vandaag?
De smaak zuur en pittig is bij ons
wat minder bekend maar vooral
in Azië erg geliefd. Deze soep
wordt ook wel gemaakt met tamarinde
(asem). Tamarinde heeft een mild zure
smaak. Het samengeperste en gedroog
de vruchtvlees wordt eerst geweekt,
daarna gezeefd en vervolgens aan ge
rechten toegevoegd (asemwater). In
plaats van limoenblaadjes kunnen ook
2 eetlepels citroen- of limoensap wor
den toegevoegd. Sriracha is een pittige
rode saus die in kleine flesjes te koop in
de supermarkt. De flesjes met groene
dop zijn de 'gewone', die met rode dop
zijn extra hot.
Bereiding
Spoel de garnalen af, pel ze en maak ze
schoon. Laat het staartje zitten en ver
wijder het darmkanaaltje met de punt
van een mes. Kneus de stengels citroen
gras en leg er een knoop in. Breng de ci
troengras met de limoenblaadjes in de
bouillon aan de kook en laat dit zacht
jes een kwartiertje trekken. Maak de
shiitake schoon en snijd deze in stuk
ken. Verwijder de stukken citroengras.
Voeg de shiitake met de vissaus, het ci
troensap en de sriracha of tabasco aan
de bouillon toe en laat ca. 2-3 minuten
zachtjes koken. Snijd de peper of de pe
pertjes in dunne ringetjes. Voeg de rin
getjes met de garnalen aan de soep toe
en kook de rauwe garnalen tot ze roze
verkleuren en stevig van structuur wor
den (2-3 minuten). Schep de soep in
kommen en bestrooi met de koriander.
Ingrediënten
Komende dagen
GEHOORD... IN DE APOTHEEK
3 VRAGEN
I fflEÊm
Google vervaagt
kop van koe
op Streetview
zaterdag 17 september 2016
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezersheipenlezers@pzc.nl.
Ik heb in mijn bezit een grote
doos ansichtkaarten vanaf
1945. Allemaal stadsgezichten
uit Europa. Wegens verhuizing
zoek ik er een goede bestem
ming voor!
Ada de Lange,
adadelange@hetnet.nl
Jaren geleden begon ik een
wandkleed te borduren dat des
tijds erg geliefd was. Namelijk
een kalender met elke maand
een plaatje. Nooit heb ik het af
gemaakt. Nu zoek ik iemand die
het af wil maken. Niet voor mij.
U mag ermee doen wat U wilt.
Ik heb nog twee borduurpakket-
ten met stof en borduurzijde.
Waarschijnlijk zijn ze niet com
pleet. Bovendien een paar brei-
boeken met kinderpatronen. U
doet mij een groot plezier door
ze gratis af te komen halen.
J. Cladder-de Jager,
cladder-dejager@planet.nl
Wie kan mij helpen aan een
tweedehands astmapuffer?
Mijn paard heeft ernstige ast
ma gekregen en ik wil kijken of
dit hem kan helpen. Alvast har
telijke dank.
Linda Flipse,
c.flipse@online.nl
Ik heb een doos vol houten kin
derspeelgoed uit de jaren '60.
Wie kan ik daar (gratis) een ple
zier mee doen?
Janneke de Vries,
030 2714143,
vriva@casema.nl
Wie kan ons voorzien van twee
pandragers (46x20,5 cm) voor
een oud type Etna-gaskook-
plaat?
Ank Leo van Veen,
leo.van.veen@ziggo.nl
Wie kan mij helpen aan een
zachte pluchen teckelknuffel
voor mijn demente moeder
(98)?
Vroeger hadden wij zo'n hond
en tot mijn verbazing vroeg
mijn moeder ernaar. Kosten
worden vergoed.
Rita van der Weide,
ritavanderweide@hotmail.com
Heeft iemand stripboeken van
Malle, het beste paardje ter we
reld en/of het tijdschrift
Ponyclub uit 1985 of ouder?
Daar zou u mijn dochter heel
blij mee maken!
Tonny Leemeijer,
Iavendel11@tele2.nl
Wie kan mij helpen aan Jan,
Jans en de kinderen 42, 46 en
53.
En de Bollie Billie 9, 22, 24,
25, 26 en 27.
Anja Slagter,
anja@deridderbuurt.nl
U
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
JANNY VAN DER HEIJDEN
VOORGERECHT,
4 personen
BEREIDINGSTIJD
ca. 30 minuten
500 gram rauwe grote
garnalen (diepvries,
ontdooid zonder kop)
2 stengels citroengras
3-4 limoenblaadjes,
gedroogd
ruim 1 liter kippen
bouillon
ca. 200 g shiitake
1 eetlepel vissaus
2-3 eetlepels citroen-
MAANDAG
In deze vegetarische spaghetti bolog-
nese is gehakt vervangen door linzen.
DINSDAG
Caesarsalade
Volgens de overlevering was de Itali
aans-Amerikaanse chefkok Caesar
Cardini de bedenker van de klassieke
caesarsalade.
Komt een man
bij mij aan de balie
van de apotheek die
meteen zegt: „Me
vrouw u mag al wel
vast gaan lachen,
maar ik wil toch
even iets aan u vra
gen."
„Ik heb gisteren
twee capsules opge
haald met het ge
bruik van '1 x daags
2 capsules' dat wil
zeggen tegelijk inne
men toch?"
Waarop ik bevesti
gend antwoord.
„En ik zag op het
doosje voor oraal
gebruik, en nu zegt
mijn vrouw dat dit
'door de mond' bete
kent. Ja, nu voelt u
hem waarschijnlijk
al aankomen: Ik
denk dat ik dan een
groot probleem
heb."
Ik doe nog enige
moeite om met een
serieus gezicht de
man te woord te
staan, maar uiteinde
lijk lachen we er bei
de hard om.
Ik vergeet het nu
ook nooit meer:
oraal door de mond,
rectaal in je kont.
Ester van Anholt
Ook iets leuks gehoord of gezien?
Mail naar: alledag@persgroep.nl
m Kolven in het
openbaar is voor
sommige vrouwen
nog een drempel,
maar niet voor
de Amerikaanse
Anna Young. Een
omstander legde
vast hoe ze tijdens
het rennen van een
halve marathon
afkolft. De hardloop
ster stopte na
12 kilometer om
haar baby te voeden
en rende daarna
door.
FOTO FACEB00K
Internetgigant Google blurt
voor Google Streetview al ja
ren de gezichten van mensen
om hun privacy te bescher
men. Op één foto is de kop
van een koe vervaagd.
Wie?
David Shariatmadari, een
journalist van The Guar
dian, kwam het vervaagde
rund toevallig op het spoor
toen hij met Google Street
view de weg zocht.
2 Wat?
Het is fout gegaan met
het programma dat auto
matisch alle gezichten van
mensen blurt op de Streetview-
foto's. Heel soms raakt die
software in de war.
3 En nu?
Er is niks aan de hand
met de koe in kwestie.
Ze heeft niks te verbergen.
sap
1-2 druppels sriracha of
tabasco
1-2 rode pepers
3 eetlepels verse
koriander, fijngehakt.