U Vijfkazenbrood - 22 Lezers helpen lezers 0703467411, Wat eten we vandaag? Pide, T\irks brood, leent zich ide aal als bodem voor dit heerlijke vijfkazenbrood. Er is trouwens veel kwaliteits- en smaakverschil tus sen de verschillende soorten pide. Uiter aard is het brood ook zelf te maken (bloem, gist, water en olie en een goed hete oven). Toch liever kant-en-klaar kopen? Ga dan bij voorkeur naar een Turkse bakker/supermarkt. Bereiding Verwarm de oven voor op 200 - 225 C. Leg de pide op een bakplaat. Verdeel de ricotta over het brood. Snijd de gorgon zola in dunne plakjes, de mozzarella en geitenkaas iets dikker. Verdeel de plak ken over de ricotta. Bestrooi het geheel met de Goudse kaas en schuif de pide op de bakplaat in de oven. Bestrooi het kaasbrood na ongeveer 10 minuten met de pijnboompitten en bak het brood nogmaals 3-5 minuten tot alle kaas ge smolten is en de pijnboompitten goud kleurig zijn. Neem het brood uit de oven, snijd het in 4 stukken en garneer met basilicum. Tip Serveer hierbij een salade van parten to maat en stukken komkommer, bespren keld met olijfolie en bestrooid met zee zout en grofgemalen peper of geef een grote groene salade bij de stukken brood. De pide kan ook in blokjes wor den gesneden en als 'hapje' worden ge serveerd of in 6-8 stukken als lunchge recht. Ingrediënten Komende dagen GEHOORD... IN DE TREIN 3 VRAGEN Chinees leerde zelf in drie maanden de Nederlandse taal maandag 12 september 2016 Wie kan mij helpen aan vershoudzegels van AH. Ik ben maar alleen en kom dus nooit aan genoeg puntjes. Nel Zoutenbier, nelzoutenbier@casema.nl Kan ik iemand blij maken met tinnen miniatuurschaalmodel len van torens, poort en kerken en sleutelhanger van de stad Zutphen. Het zijn er acht! W.H. Knake, whknake@ziggo.nl In het boek voor mijn kleinkin deren ontbreken nog de Dino- plaatjes 18, 44, 77, 99,141,142, 151 en 158. Ruilen kan ook: ik heb dubbele plaatjes. I. Hoefsmit, Bergen NH, lsvh@chello.nl Ik zoek het kleine boekje Weet wat je eet in Frankrijk. Een uitga ve van Elseviers Menugids uit de jaren 80. Ik koop het graag van u. Adriaan Zijlmans, adriaanzijlmans@outlook.com Wij zoeken grote platte eetbor- den van Alpine Spring, destijds uitgegeven door supermarkt Boni. Rondom de rand is een decoratie van bloemen en groene blaadjes. Eventueel ook wat boterhambordjes. Max Ernst Premseler, premax@hotmail.nl Wij hebben een camper Fiat Ducato 2.8 TDI, maar wij hebben geen instructieboekje. Wie kan ons hieraan helpen? J. Veldhoven, j.veldhoven@upcmail.nl Wie kan ik blij maken met mooie velours overgordijnen voor drie grote ramen. Eén donkergroene en twee okerkleurige. Gratis af te halen. Niet op zondag. Corrie Soet, 0182 351619, corriesoet@kliksafe.nl Gratis af te halen: een witte kinderbox met lade. M. van Dorp, Utrecht, lubdor@ziggo.nl Na ruim 30 jaar huwelijk is ons bestek incompleet. Gero Zilmeta, model 526. Wie helpt? Alles is welkom. Familie Pronk, 079 3600275, m.m.pronk@ziggo.nl Wij, Kunstkring Prins Alexan der, hebben een grote hoeveel heid schilderijen van de on langs overleden Rotterdamse kunstenaar Robbert Eschbach. Wij willen ze graag uitlenen aan een sociaal-maatschappelijke instelling. Wie wil/kan ons daarbij helpen? Peter Buisman, buisman558@gmail.com GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139910 van maandag t/m vrij dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 JANNY VAN DER HEIJDEN HOOFDGERECHT, 4 personen bereidingstijd: ca. 20 minuten 1 pide (Turks brood) ca. 200 g ricotta 125 g gorgonzola of an dere blauwaderkaas 2 bollen mozzarellakaas 150 g zachte geitenkaas 100 g geraspte belegen of oude Goudse kaas 3 eetlepels pijnboompitten verse basilicum voor de garnering MORGEN Krieltjessalade, lekker bij alles, maar pas de kruiden aan op het gerecht dat bij de salade wordt geserveerd. WOENSDAG Pas op met de zwartebonensaus bij deze pittige kalkoen-noedels met paksoi. DONDERDAG Varieer met het fruit, afhankelijk van wat er voorhanden is, bij dit fruittoetje met citroensap. Dit speelt al heel wat jaren terug: Je kunt onze zoon niet gelukkiger maken dan met de trein naar opa en oma te reizen. We nemen dan de stoptrein van Eindhoven naar Utrecht, want die doet er lekker lang over. Het fijnste is als we voor het raampje zitten. „Dan kan jij ook zien wat ik aanwijs, mamma." Dan stapt een prachtige rastaman in die naast mij gaat zitten. Hij doet z'n schoenen uit, schudt zijn dread locks naar achteren en slaapt. Vanaf dat moment kijkt mijn jongetje, die bij ons in het dorp nooit een man met donkere huids kleur ziet, niet meer naar buiten. Beurte lings kijkt hij naar de man en naar mij zon der iets te zeggen. Als de man bij het volgende station uit stapt, ben ik heel be nieuwd. Tot mijn ver bazing zegt hij: „Ma ma, zag je dat? Blau we schoenen!" Die zag je toen na tuurlijk ook niet bij ons in het dorp! Nelly Bruynel Ook iets leuks gehoord of gezien? Mail naar: alledag@persgroep.nl e.i tin n Nee, dit is geen vergeten vakan tiekiekje van een zanderige rots op Lanzarote. Dit zijn haarscherpe beelden van het landschap op Mars. Ze zijn gemaakt met de MastCam die op Curiosity, de Marsverkenner, zit. De beelden zijn van Mount Sharp, zoals een berggebied op de planeet heet. FOTO NASA/AFP "V Student Minderheidstalen Ken Ho (23) uit Hongkong wil na Nederlands ook Fries gaan leren. Het liefst zo snel als mogelijk. Fries? De student leerde zichzelf eerst in drie maan den vloeiend Nederlands en woont nu in Friesland om de taal onder de knie te krij gen. 2 Waarom? Het Fries is een bedreigde taal. Hij ziet een vergelijking met de situatie met het Kantonees, zijn moedertaal. Mensen in Chi na hebben een voorkeur voor het spreken in Mandarijn. 3 En nu? Ho blijft hier nog een paar weken. Hij hoopt straks ook Hinde- loopers, Schiermonnikoogs en de twee dialecten van Ter schelling te beheersen: Aas- ters en Westers.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 22