U
Vijfkazenbrood
-
22
Lezers helpen lezers
0703467411,
Wat eten we vandaag?
Pide, T\irks brood, leent zich ide
aal als bodem voor dit heerlijke
vijfkazenbrood. Er is trouwens
veel kwaliteits- en smaakverschil tus
sen de verschillende soorten pide. Uiter
aard is het brood ook zelf te maken
(bloem, gist, water en olie en een goed
hete oven). Toch liever kant-en-klaar
kopen? Ga dan bij voorkeur naar een
Turkse bakker/supermarkt.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 - 225 C.
Leg de pide op een bakplaat. Verdeel de
ricotta over het brood. Snijd de gorgon
zola in dunne plakjes, de mozzarella en
geitenkaas iets dikker. Verdeel de plak
ken over de ricotta. Bestrooi het geheel
met de Goudse kaas en schuif de pide
op de bakplaat in de oven. Bestrooi het
kaasbrood na ongeveer 10 minuten met
de pijnboompitten en bak het brood
nogmaals 3-5 minuten tot alle kaas ge
smolten is en de pijnboompitten goud
kleurig zijn. Neem het brood uit de
oven, snijd het in 4 stukken en garneer
met basilicum.
Tip
Serveer hierbij een salade van parten to
maat en stukken komkommer, bespren
keld met olijfolie en bestrooid met zee
zout en grofgemalen peper of geef een
grote groene salade bij de stukken
brood. De pide kan ook in blokjes wor
den gesneden en als 'hapje' worden ge
serveerd of in 6-8 stukken als lunchge
recht.
Ingrediënten
Komende dagen
GEHOORD... IN DE TREIN
3 VRAGEN
Chinees leerde zelf
in drie maanden de
Nederlandse taal
maandag 12 september 2016
Wie kan mij helpen aan
vershoudzegels van AH. Ik ben
maar alleen en kom dus nooit
aan genoeg puntjes.
Nel Zoutenbier,
nelzoutenbier@casema.nl
Kan ik iemand blij maken met
tinnen miniatuurschaalmodel
len van torens, poort en kerken
en sleutelhanger van de stad
Zutphen. Het zijn er acht!
W.H. Knake,
whknake@ziggo.nl
In het boek voor mijn kleinkin
deren ontbreken nog de Dino-
plaatjes 18, 44, 77, 99,141,142,
151 en 158. Ruilen kan ook: ik
heb dubbele plaatjes.
I. Hoefsmit, Bergen NH,
lsvh@chello.nl
Ik zoek het kleine boekje Weet
wat je eet in Frankrijk. Een uitga
ve van Elseviers Menugids uit
de jaren 80. Ik koop het graag
van u.
Adriaan Zijlmans,
adriaanzijlmans@outlook.com
Wij zoeken grote platte eetbor-
den van Alpine Spring, destijds
uitgegeven door supermarkt
Boni. Rondom de rand is een
decoratie van bloemen en
groene blaadjes. Eventueel ook
wat boterhambordjes.
Max Ernst Premseler,
premax@hotmail.nl
Wij hebben een camper Fiat
Ducato 2.8 TDI, maar wij
hebben geen instructieboekje.
Wie kan ons hieraan helpen?
J. Veldhoven,
j.veldhoven@upcmail.nl
Wie kan ik blij maken met
mooie velours overgordijnen
voor drie grote ramen. Eén
donkergroene en twee
okerkleurige. Gratis af te halen.
Niet op zondag.
Corrie Soet,
0182 351619,
corriesoet@kliksafe.nl
Gratis af te halen: een witte
kinderbox met lade.
M. van Dorp, Utrecht,
lubdor@ziggo.nl
Na ruim 30 jaar huwelijk is ons
bestek incompleet. Gero
Zilmeta, model 526. Wie helpt?
Alles is welkom.
Familie Pronk,
079 3600275,
m.m.pronk@ziggo.nl
Wij, Kunstkring Prins Alexan
der, hebben een grote hoeveel
heid schilderijen van de on
langs overleden Rotterdamse
kunstenaar Robbert Eschbach.
Wij willen ze graag uitlenen aan
een sociaal-maatschappelijke
instelling. Wie wil/kan ons
daarbij helpen?
Peter Buisman,
buisman558@gmail.com
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
JANNY VAN DER HEIJDEN
HOOFDGERECHT,
4 personen
bereidingstijd:
ca. 20 minuten
1 pide (Turks brood)
ca. 200 g ricotta
125 g gorgonzola of an
dere blauwaderkaas
2 bollen mozzarellakaas
150 g zachte
geitenkaas
100 g geraspte belegen
of oude Goudse kaas
3 eetlepels
pijnboompitten
verse basilicum voor de
garnering
MORGEN
Krieltjessalade, lekker bij alles, maar
pas de kruiden aan op het gerecht dat
bij de salade wordt geserveerd.
WOENSDAG
Pas op met de zwartebonensaus bij
deze pittige kalkoen-noedels met
paksoi.
DONDERDAG
Varieer met het fruit, afhankelijk van
wat er voorhanden is, bij dit fruittoetje
met citroensap.
Dit speelt al heel
wat jaren terug: Je
kunt onze zoon niet
gelukkiger maken
dan met de trein
naar opa en oma te
reizen. We nemen
dan de stoptrein
van Eindhoven naar
Utrecht, want die
doet er lekker lang
over. Het fijnste is
als we voor het
raampje zitten. „Dan
kan jij ook zien wat
ik aanwijs, mamma."
Dan stapt een
prachtige rastaman
in die naast mij gaat
zitten. Hij doet z'n
schoenen uit,
schudt zijn dread
locks naar achteren
en slaapt.
Vanaf dat moment
kijkt mijn jongetje,
die bij ons in het
dorp nooit een man
met donkere huids
kleur ziet, niet meer
naar buiten. Beurte
lings kijkt hij naar de
man en naar mij zon
der iets te zeggen.
Als de man bij het
volgende station uit
stapt, ben ik heel be
nieuwd. Tot mijn ver
bazing zegt hij: „Ma
ma, zag je dat? Blau
we schoenen!"
Die zag je toen na
tuurlijk ook niet bij
ons in het dorp!
Nelly Bruynel
Ook iets leuks gehoord of gezien?
Mail naar: alledag@persgroep.nl
e.i tin n
Nee, dit is geen
vergeten vakan
tiekiekje van een
zanderige rots op
Lanzarote. Dit
zijn haarscherpe
beelden van het
landschap op
Mars. Ze zijn
gemaakt met de
MastCam die op
Curiosity, de
Marsverkenner,
zit. De beelden
zijn van Mount
Sharp, zoals een
berggebied op de
planeet heet.
FOTO NASA/AFP
"V
Student Minderheidstalen
Ken Ho (23) uit Hongkong wil
na Nederlands ook Fries
gaan leren. Het liefst zo snel
als mogelijk.
Fries? De student leerde
zichzelf eerst in drie maan
den vloeiend Nederlands
en woont nu in Friesland om
de taal onder de knie te krij
gen.
2 Waarom? Het Fries is
een bedreigde taal. Hij
ziet een vergelijking met
de situatie met het Kantonees,
zijn moedertaal. Mensen in Chi
na hebben een voorkeur voor
het spreken in Mandarijn.
3 En nu? Ho blijft hier nog
een paar weken. Hij
hoopt straks ook Hinde-
loopers, Schiermonnikoogs en
de twee dialecten van Ter
schelling te beheersen: Aas-
ters en Westers.