Knoflookkip met saffraan
26
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
Een lezeres vroeg me om een
recept met saffraan en daarom
vandaag een enigszins bewerkt,
maar eeuwenoud recept om het misver
stand weg te nemen dat ingrediënten
als saffraan en gemberwortel nu pas in
onze keukens verschijnen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 C. Week
de saffraan in de witte wijn. Wrijf de
kip in met peper. Neem de teentjes van
de bol knoflook en pel ze. Schil het
stuk gemberwortel en snijd de gember
in dunne plakken. Breek het kaneelstok
je in stukken en vul de holte van de kip
met teentjes knoflook, plakjes gember
en stukjes van het kaneelstokje. Leg de
kip in een ovenschaal en verdeel de rest
van de tenen knoflook, stukken kaneel
en plakjes gember eromheen. Bestrooi
met zout. Schenk de witte wijn met saf
fraan hierover uit en zet de schaal in
het midden van de hete oven. Bak de
kip ongeveer 20 minuten en schakel de
oventemperatuur dan terug naar 175 C.
Bak de kip nogmaals 40-45 minuten en
lepel er tussentijds regelmatig het
braadvocht overheen.
Tip
In plaats van de tenen te pellen, kan
ook een grote bol knoflook doormid
den worden gesneden, licht bestreken
met wat olie en naast de kip worden ge
legd (snijvlak naar boven). De gare knof
look kan dan uit de teentjes worden ge
drukt en er apart bij worden gegeven.
Ingrediënten
Komende dagen
GEHOORD... IN DE AUTO
3 VRAGEN AAN
Jeanine
Grasmeijer
vrijdag 9 september 2016
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Wie is bekend met- of vaardig
in metal-art? Ik wil er graag
meer over weten of er een cur
sus in volgen.
Anneke Uitterhoeve-Rommers,
's-Gravenpolder,
uitrom@live.nl
Ben in bezit van de microscoop
Bresser Biolux AL 20x-1280.
Wie kan mij helpen aan de bijbe
horende cd, zodat ik deze kan
kopiëren? Kosten worden ver
goed.
Janny Flikweert,
aflikweert@zeelandnet.nl
Wie heeft voor mij Engelstalige
pockets van Betty Neels (geen
e-boeken), uitgave Mills Boon
of Harlequin? Onkosten wor
den vergoed.
C.J. Dekker,
dekkercj@simpc.nl
Ik ben op zoek naar een
beeld(je) van de Heilige Barba
ra, beschermheilige van de artil
leristen en mijnwerkers. Haar
attribuut is een toren. Wie
heeft er één? Eventuele kosten
worden vergoed.
Hans Vermeulen,
hans.nl@zeelandnet.nl
Ik zoek een pop van 45 cm.
lang voor de klederdrachtpop.
De oude is kapot, hopelijk kun
nen jullie mij helpen. Het is voor
een hele goede kennis. Be
dankt.
Diny Hopstaken,
diho@zeelandnet.nl
Kan iemand mij helpen aan
een katoenen tas van Marimek-
ko? Ik heb ernaar gezocht in
Helsinki, waar ik onlangs een
weekend was, maar daar waren
ze niet meer te krijgen.
Anne Wichmann, 06 28744811.
Wie heeft 3 september bij de
Wereldhavendagen in Rotter
dam bij het springkussen de
verkeerde maat schoenen mee
genomen. Zwarte Nike Air maat
32.
Bianca,
Mahdinadirchamsse@live.nl
Wie maakt mij blij. Oud ketelbin
kie, nu 84 jaar, zoekt spulletjes
van de Holland Amerika Lijn.
A. Romijn,
06 20620545,
bradora@kpnmail.nl
Met mijn tweelingzussen heb ik
de appgroep de 3dommezus-
jes, naar het boek Van drie dom
me zusjes, van W. G. van de
Hulst. Ik wil hun op hun 65ste
verjaardag zo'n boekje geven.
Wie kan mij hieraan helpen?
Nely van der Kroon,
Vlaardingen,
nely.vanderkroon@kpnmail.nl
It
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
JANNY VAN DER HEIJDEN
HOOFDGERECHT,
4 personen
1 envelopje saffraan
draadjes
1/2 fles (375 ml) witte
wijn
1 flinke kip
peper, zout
1 kaneelstokje
1 bol knoflook
1 stuk gemberwortel
(ca. 5 cm)
MORGEN
Bij Italiaanse octopus smaakt een
scheut witte wijn, een scheut pastis of
Griekse ouzo ook heel lekker.
MAANDAG
Pide, Turks brood, leent zich ideaal als
bodem voor dit heerlijke vijfkazen-
brood.
DINSDAG
Kies voor deze krieltjessalade kriel
tjes in de schil, en niet de voorge-
stoomde, voorverpakte exemplaren.
Een collega had
al een tijd flink
veel pijn in zijn
rug. Hoog tijd om er
eens naar te laten
kijken. En om zijn
chef niet voor het
hoofd te stoten,
meldde hij zich
maandagmorgen
keurig met een
sms'je. 'Ik moet naar
de oncoloog van
wege mijn rug.'
Dat korte berichtje
sloeg bij de ontvan
ger, net onderweg
om drie kinderen af
te leveren op
school, in als een
bom. School moest
even wachten, de
auto werd gepar
keerd en de collega
in kwestie werd op
gebeld.
„Wat?!? Een onco
loog? Wat is er aan
de hand, waarom
heb je daar niet eer
der iets over ge
zegd?" De collega,
zich van geen
kwaad bewust: „Ja,
ik weet eigenlijk niet
of je dat zo noemt,
ik kreeg hem aange
raden door iemand.
Wacht even, ik zoek
het even op.... O, ik
zie het. Het is een
manueel therapeut!"
Ook iets leuks gehoord of gezien?
Mail naar: alledag@persgroep.nl
Amateurfotograaf
Mike Karas maakte
vorige week een
spectaculair beeld
van een pasge
trouwd stel in het
Amerikaanse Yosemi-
te Park. Hij deelde de
foto via social media
in de hoop hen te vin
den om de foto te
kunnen schenken.
De fotograaf uit
Hawaï was naar Taft
Point geklommen om
de ondergaande zon
vast te leggen, toen
hij het koppel zag
staan.
Recordhoudster
freediven
De 23-jarige Jeanine Gras
meijer had maar één adem
teug nodig om het wereld
record freediven te breken.
Vertel! „Ik daalde woens
dag zonder gebruik van
perslucht tijdens de Deep
Sea Challenge op Bonaire
92 meter naar beneden en
kwam na bijna 3 minuten en
46 seconden weer boven."
2 Moeilijk? „Dit was zeker
niet mijn beste duik ooit.
Ik voelde me in de laat
ste seconden behoorlijk
'shaky' maar de jury vond het
klaarblijkelijk goed genoeg."
3 Hoe dan?„Gewoon
diep ademhalen en
langs een touw de diep
te in glijden. Het is zo rustig en
vredig onder water. Heerlijk."