Knoflookkip met saffraan 26 Lezers helpen lezers Wat eten we vandaag? Een lezeres vroeg me om een recept met saffraan en daarom vandaag een enigszins bewerkt, maar eeuwenoud recept om het misver stand weg te nemen dat ingrediënten als saffraan en gemberwortel nu pas in onze keukens verschijnen. Bereiding Verwarm de oven voor op 225 C. Week de saffraan in de witte wijn. Wrijf de kip in met peper. Neem de teentjes van de bol knoflook en pel ze. Schil het stuk gemberwortel en snijd de gember in dunne plakken. Breek het kaneelstok je in stukken en vul de holte van de kip met teentjes knoflook, plakjes gember en stukjes van het kaneelstokje. Leg de kip in een ovenschaal en verdeel de rest van de tenen knoflook, stukken kaneel en plakjes gember eromheen. Bestrooi met zout. Schenk de witte wijn met saf fraan hierover uit en zet de schaal in het midden van de hete oven. Bak de kip ongeveer 20 minuten en schakel de oventemperatuur dan terug naar 175 C. Bak de kip nogmaals 40-45 minuten en lepel er tussentijds regelmatig het braadvocht overheen. Tip In plaats van de tenen te pellen, kan ook een grote bol knoflook doormid den worden gesneden, licht bestreken met wat olie en naast de kip worden ge legd (snijvlak naar boven). De gare knof look kan dan uit de teentjes worden ge drukt en er apart bij worden gegeven. Ingrediënten Komende dagen GEHOORD... IN DE AUTO 3 VRAGEN AAN Jeanine Grasmeijer vrijdag 9 september 2016 Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Wie is bekend met- of vaardig in metal-art? Ik wil er graag meer over weten of er een cur sus in volgen. Anneke Uitterhoeve-Rommers, 's-Gravenpolder, uitrom@live.nl Ben in bezit van de microscoop Bresser Biolux AL 20x-1280. Wie kan mij helpen aan de bijbe horende cd, zodat ik deze kan kopiëren? Kosten worden ver goed. Janny Flikweert, aflikweert@zeelandnet.nl Wie heeft voor mij Engelstalige pockets van Betty Neels (geen e-boeken), uitgave Mills Boon of Harlequin? Onkosten wor den vergoed. C.J. Dekker, dekkercj@simpc.nl Ik ben op zoek naar een beeld(je) van de Heilige Barba ra, beschermheilige van de artil leristen en mijnwerkers. Haar attribuut is een toren. Wie heeft er één? Eventuele kosten worden vergoed. Hans Vermeulen, hans.nl@zeelandnet.nl Ik zoek een pop van 45 cm. lang voor de klederdrachtpop. De oude is kapot, hopelijk kun nen jullie mij helpen. Het is voor een hele goede kennis. Be dankt. Diny Hopstaken, diho@zeelandnet.nl Kan iemand mij helpen aan een katoenen tas van Marimek- ko? Ik heb ernaar gezocht in Helsinki, waar ik onlangs een weekend was, maar daar waren ze niet meer te krijgen. Anne Wichmann, 06 28744811. Wie heeft 3 september bij de Wereldhavendagen in Rotter dam bij het springkussen de verkeerde maat schoenen mee genomen. Zwarte Nike Air maat 32. Bianca, Mahdinadirchamsse@live.nl Wie maakt mij blij. Oud ketelbin kie, nu 84 jaar, zoekt spulletjes van de Holland Amerika Lijn. A. Romijn, 06 20620545, bradora@kpnmail.nl Met mijn tweelingzussen heb ik de appgroep de 3dommezus- jes, naar het boek Van drie dom me zusjes, van W. G. van de Hulst. Ik wil hun op hun 65ste verjaardag zo'n boekje geven. Wie kan mij hieraan helpen? Nely van der Kroon, Vlaardingen, nely.vanderkroon@kpnmail.nl It GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139910 van maandag t/m vrij dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 JANNY VAN DER HEIJDEN HOOFDGERECHT, 4 personen 1 envelopje saffraan draadjes 1/2 fles (375 ml) witte wijn 1 flinke kip peper, zout 1 kaneelstokje 1 bol knoflook 1 stuk gemberwortel (ca. 5 cm) MORGEN Bij Italiaanse octopus smaakt een scheut witte wijn, een scheut pastis of Griekse ouzo ook heel lekker. MAANDAG Pide, Turks brood, leent zich ideaal als bodem voor dit heerlijke vijfkazen- brood. DINSDAG Kies voor deze krieltjessalade kriel tjes in de schil, en niet de voorge- stoomde, voorverpakte exemplaren. Een collega had al een tijd flink veel pijn in zijn rug. Hoog tijd om er eens naar te laten kijken. En om zijn chef niet voor het hoofd te stoten, meldde hij zich maandagmorgen keurig met een sms'je. 'Ik moet naar de oncoloog van wege mijn rug.' Dat korte berichtje sloeg bij de ontvan ger, net onderweg om drie kinderen af te leveren op school, in als een bom. School moest even wachten, de auto werd gepar keerd en de collega in kwestie werd op gebeld. „Wat?!? Een onco loog? Wat is er aan de hand, waarom heb je daar niet eer der iets over ge zegd?" De collega, zich van geen kwaad bewust: „Ja, ik weet eigenlijk niet of je dat zo noemt, ik kreeg hem aange raden door iemand. Wacht even, ik zoek het even op.... O, ik zie het. Het is een manueel therapeut!" Ook iets leuks gehoord of gezien? Mail naar: alledag@persgroep.nl Amateurfotograaf Mike Karas maakte vorige week een spectaculair beeld van een pasge trouwd stel in het Amerikaanse Yosemi- te Park. Hij deelde de foto via social media in de hoop hen te vin den om de foto te kunnen schenken. De fotograaf uit Hawaï was naar Taft Point geklommen om de ondergaande zon vast te leggen, toen hij het koppel zag staan. Recordhoudster freediven De 23-jarige Jeanine Gras meijer had maar één adem teug nodig om het wereld record freediven te breken. Vertel! „Ik daalde woens dag zonder gebruik van perslucht tijdens de Deep Sea Challenge op Bonaire 92 meter naar beneden en kwam na bijna 3 minuten en 46 seconden weer boven." 2 Moeilijk? „Dit was zeker niet mijn beste duik ooit. Ik voelde me in de laat ste seconden behoorlijk 'shaky' maar de jury vond het klaarblijkelijk goed genoeg." 3 Hoe dan?„Gewoon diep ademhalen en langs een touw de diep te in glijden. Het is zo rustig en vredig onder water. Heerlijk."

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 27