0 0 Terug 'Wat is leuker dan zelf zilte zaligheden rapen en eten?' O ZEELAND 15 MARGOT eindscore BEOORDELING krijg twee pistoletjes, wit en bruin, met bakjes aioli, kruidenboter en tapenade. Die laatste ziet er waterig uit maar smaakt prima, dankzij cherrytomaatjes, zongedroogde tomaat en wat knoflook. Zeeuws weiderund Manlief gaat voor zijn allereerste hartige pan nenkoek: een special met gehakt, rucola, to maat en pijnboompitten. Hij snijdt er puntjes van zoals bij een pizza en is lovend over de combinatie. Er zit geen dressing op de sla, maar het gehakt is mooi op smaak. De ringen rode ui smaken nogal heftig, een badje van zout en azijn kan dat verzachten. Op mijn bordje verschijnt een hamburger van Zeeuws weiderund. Een knots van een burger, belegd met uien en tomaat. De curry en mayo komen in losse schaaltjes zodat je zelf kunt bepalen hoeveel saus er langs je ellenbo- gen druipt. Het sappige vlees ligt op een keu rig getoast sesambroodje, gelukkig niet op zo'n klef zoet briocheding. De frietjes erbij zijn 'vers ingekocht' en komen loeiheet en knappe rig op tafel. Het blijft de hele avond volle bak, maar toch maakt de bediening even tijd vrij om op elk tafeltje een kaarsje aan te steken. Schatkist Bij de toetjes blijken zowel het kinderijsje als de sorbet uit roomijs te bestaan, al bevat de sor bet ook welkome appelstukjes en halve drui ven. Appeltaart is ook weer zelfgemaakt, net zoals een heerlijke donkerbruine brownie. Compact en smeuïg en zo'n groot stuk dat ik de helft meesmokkel in een servetje, voor thuis. En een dag later was ie nog steeds top. Chai tea en goede koffie maken het feestje af. Fijn hier, die vriendelijkheid, die aandacht voor details. De kinderen mogen nog een pre sentje uitzoeken uit een grote schatkist. Voor deze papa en mama was de sfeer van Bram al een cadeautje op zich. Voorgerecht Hoofdgerecht Nagerecht Bediening Ambiance Prijs/kwaliteit Margot Verhaagen schrijft op deze plaats elke week over eten en drinken in Zeeland Terugkomen van vakantie is altijd weer even wennen. Terug naar alles wat je al kent en weet. Terug naar boodschap pen doen, wassen, opruimen en weer in het gareel. Terug naar af. Terwijl vakantie juist dat alles niet is. Tenminste bij mij. In de vakantie gaan de dingen zoals ze gaan en laat ik de boel graag eens de boel. De enige vraag die ik mezelf stel is: wat eten we van daag? De dag beginnen we met vers stokbrood dat de bakker iedere ochtend op de camping aflevert. Sterker nog, als de bestelbus het ter rein opdraait en toetert, is iedereen wakker. Maar wakker worden met verse croissants en stokbrood is geen straf. Vervolgens gaan Man en ik op ons gemakje eens achter regionale producten aan. Heerlijk die Franse markten met uitdragerijen van vis, vlees, wijn, groente en fruit. Oma's met zelfge maakte kaasjes, vissers die met hun visvangst van de voorgaande nacht een kraam bezetten. De keuze is overweldigend en het verbaast me telkens weer wat Man daarmee op onze cam ping allemaal op het bord weet te toveren. Al les even vers, lekker en verantwoord. Eenmaal terug en aan het werk, is het zaak dat vakantiegevoel toch nog even vast te hou den. Het lekkere weer van de afgelopen dagen droeg daar zeker aan bij. En Man maakt iedere avond een maaltijd in vakantiestijl. Zoals mos selen. Was twee kilo mosselen. Snij een bosje ko riander, een rood pepertje en een sjalotje fijn en strooi dat over de mosselen. Kook ze gaar en giet er aan het eind nog een glas witte wijn over. Lekker met citroenmayonaise en zuurde sembrood. Eet bij voorkeur buiten om dat va kantiegevoel nog even vast te houden. Eenmaal terug en aan het werk, is het zaak dat vakantiegevoel toch nog even vast te houden ondernemers in Wemeldinge zijn ambassadeur, omdat we het belang van dit park in zien. Morgen is er trouwens nog plaats op de excursie die vanaf ons hotel vertrekt." Zelf krukels rapen kan al tijd. Kook ze even kort. Maak intussen een vinaigrette van een gesnipperd sjalotje, wat olijfolie en azijn. Peuter de krukels leeg met een speld en haal ze door de vinaigrette. meteen klaarmaken en op eten? Verser kan niet", zegt hij. „En het is een leuke ma nier om mensen te laten erva ren hoe bijzonder dit gebied eigenlijk is." De excursies vertrekken vanaf drie locaties: Hotel We meldinge, de Burgse Diep- sluis bij de Oesterdam en mi- nicamping Zeelucht bij Wis- senkerke. Esther Bloemenkamp van Hotel Wemeldinge is gast vrouw van het Nationaal Park Oosterschelde. „Veel Dat de Oosterschelde rijk is aan schaal- en schelpdieren is u vast bekend. Maar om van die rijkdom een beleving te maken, dat is nog niet zo mak kelijk. Bij Nationaal Park Oos terschelde bedachten ze daar iets op. Een dagje voetvissen. Dat betekent niets meer en minder dan kaplaarzen aan en naar oesters, mosselen, zee wier en krukels zoeken. Alles onder leiding van een gids die meteen vertelt over de Oosterschelde. Wilco Jacobusse, coördina tor Communicatie en Educa tie, zegt dat deze activiteit zo wel toeristen als Zeeuwen trekt. „Streekproducten spreken nu een maal tot de ver beelding en wat is leuker dan zelf zilte zalig heden rapen en ze op een gasbrandertje zaterdag 20 augustus 2016 Bram (Prijs/kwaliteit telt dubbel) Goed zoeken en je gaat met een fijne portie krukels naar huis. Informatie: ontdekdeoos- terschelde.nl WEMELDINGE

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 43