14 ZEELAND ETEN BEACHCLUB ZUIDERDUIN WESTKAPELLE a Zeezicht, zand, zon op je gezicht. Afgelopen weekeinde kon het weer even. We snelden naar de kust om een tafel bij Beachclub Zuiderduin te bemachtigen. at is vreemd. Een paar we ken terug wilden we telefo nisch reserveren bij Club Zuiderduin (beach staat er in kleine letters voor). Het was kennelijk spitsuur op het terras, want we kregen na lang wachten het gelijknamige, binnenduin- se Fletcher-hotel Zuiderduin aan de lijn. „Re serveren bij de beachclub? Nee, dat doen we niet meer in de zomer", klonk het resoluut. Op hoop van zegen beklimmen we deze zon nige zondagmiddag de steile, houten duintrap achter het hotel. We vragen ons af hoe rolstoe lers bij deze beachclub een vorkje zouden kun nen prikken. Vanaf de top van het duin stellen we vast dat het terras van het kloeke, kubisti sche houten paviljoen nog vrij maagdelijk oogt. Tafels zat, glunderen we. Dat valt tegen. Op minstens zeven tafels staan bordjes 'gere serveerd'. De jonge ober begrijpt niet hoe we aan de wijsheid komen dat reserveren taboe is. „Dat doen we nog steeds. Wie heeft gezegd van niet? Iemand van het hotel? Oh!" Hoofd schuddend wijst hij ons een vrije tafel. Zit je leuk bij deze beachclub? HET MENU De entourage is fantastisch. Het houten terras met dito tafels en stoelen torent boven het strand uit. Omdat de transparante wanden laag zijn, heb je rondom een panoramisch uit zicht op zee, zand en duin. En bij een briesje sneller ook meteen de wind in je haren. Bijna nergens aan de Walcherse kust kun je vanach ter een glas chardonnay zover kijken als bij Zui derduin. Grote parasols houden het hoofd koel als de zon brandt. Wie baas boven baas wil zijn, kiest het loungedek, waar je kunt luieren in fauteuils en op banken. Een hippe tent, maar binnen met weinig ruimte. We tellen daar een tafel of tien. We moeten glimlachen om het bord dat Zeeuwse mosselen aanprijst: 'Vers van de vismijn'. Een open deur. Dat past wel weer bij een strandpaviljoen, maar het is wachten op de dag dat iemand durft te schrij ven: 'niet meer zo bijster vers zeebanket, eten op eigen risico...' Is de kaart interessant? Met zes voorgerechten, drie salades, zes hoofd gerechten (drie maal vlees, drie maal vis) en twee desserts is het menu compact. Merkwaar dig voor een etablissement aan zee is de absen tie van ijsdesserts. Geen exuberante coupes, noch drie bolletjes met slagroom. Slechts ap peltaart met vanilleijs en een brownie met WAAR rood fruit. Vegetariërs slanken bij Beachclub Zuiderduin automatisch af. Het menu ver meldt geen enkel gerecht zonder vlees, vis en schaal- en schelpdieren. Aan de kleintjes den ken ze hier wel met keuze uit vijf kinderge rechten. Het prijsniveau is zoals de Duitsers zeggen 'angemessen', maar ja, je zit wel op een superplek. Niets is zo verrukkelijk als een heer lijk maal op het strand, met het ruisen van de branding als trippy loungemuziek. Voorgerechten lekker? De bouillabaisse komt ruimschoots door de ballotage. De volle, netjes gekruide bouillon (peper, maar niet te veel) hint naar garnalen. In de dakpanrode soep zien we - houd u vast! - 'verse mosselen', een school Noordzee-garnaal- tjes en gerookte zalm. Het laatste ingrediënt vinden we wat gemakzuchtig. Niets is eenvou diger dan een pakje gerookte zalm opensnij den en in de bouillon mikken. Je verwacht op zijn minst verse zalm, maar waarom eigenlijk geen rode poon (want goedkoop) of een ander visje dat in de soep niet meteen uit elkaar valt. De mosselen zijn netjes gegaard en zijn kakel vers voor zover dat voor zeevruchten opgaat. Klopt dat bord dus toch. De salade van gerookte eend, pijnboompit ten, witlof, sinaasappel, paprika en lente-ui is REKENING zaterdag 13 augustus 2016 Net als in de bergetappes van de Tour bestaat het parcours naar Zuiderduin uit klimmen en dalen. Aan de finish wacht een strak tweedeks paviljoen met comfortabel lounge-meubilair. De sterke kant van Beachclub Zuiderduin: loungen met een fan tastisch uitzicht op zee, strand en duin. fotos dirk jan gjeltema Topuitzicht met een modaal Frank Balkenende De kaart van Beachclub Zuider duin is relatief klein. Het goed koopste voorge recht kost de gast 5 euro. Daarvoor zet Zuiderduin een broodplankje met zeezout en tapenade op tafel. Het duurste voor gerecht kost 18,50 euro: zes Franse oesters. De hoofdgerech ten lopen op van 15 euro (tagliatel le) tot 34 euro (surf turf). De kaart vermeldt geen vegetarische gerechten. Info: beachclub.nl ^/r\ WESTKAPELLE Beachclub Zuiderduin De Bucksweg 2 1 x verse jus 4,50 1 x frisdrank 3,50 2 x bronwater 5,50 2 x koffie 5,50 1 x bouillabaisse 10,00 1 x salade eendenborst 13,00 1 x kipsaté 16,00 1x zeebaars 24,00 1 x appeltaart met ijs 6,50 Totaal: 88,50

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 42