M 14 ZEELAND ETEN DA MAURIZIO Zonnige smaken, dat willen we in deze zomermaanden! In de binnentuin van DA Maurizio oftewel Maurice in Scherpenisse proeven we het gulle Italië. daarom koken ze hier voor elke smaak en beurs. Links in het pand is de wijnbar, waar je kunt kiezen van de dagkaart: een pastaschotel, kip of ribbetjes uit de oven. Ook om af te ha len. Een trapje af en je bevindt je in het restau rant, voor een serieus rijtje antipasti, primi, se- condi en dolci. In vaasjes staan hortensia's uit eigen tuin. Daar kun je ook dineren aan een voudige houten tafels, ma en ik bewonderen de rozenstruiken en een metershoge zuil van aronskelken. Er heerst hier een fijn beschut kli maat, dankzij de zijmuur van het naastgelegen Raadhuis. Als er dan ook nog eens zwaluwen rondom het prachtige klokkentorentje gaan scheren ben je helemaal op vakantie. Gastenka mers en een fijn zwembadje maken er een fraaie 'albergo' van. La Dolce Vita op Tholen. Alles lekker De kaart is van het kaliber 'help, alles lijkt lek ker': gegrilde oesters met citroen, kingcrab, tournedos met gorgonzola. La Mamma kiest carpaccio en tonijn. Ik ga voor het driegangen menu DA Maurizio, dat prachtig begint met drie flinke kussens ravioli. Gevuld met een subtiel mengsel van aubergine, parmezaan en prosciuttio, met sliertjes rauwe ham er boven op. Blaadjes basilicum en geschaafde zwarte truffel maken het helemaal af. Mijn moeder is onder de indruk van de Carpaccio di Cipriani, al wijkt-ie af van wat ze gewend is: geen berg vleeswaren met pijnboompitten, maar dunne plakjes met citroenmayonaise. De receptuur van Harry's Bar in Venetië, waar chef Cipriani het gerecht ooit bedacht. De Pinot Grigio erbij is fris en koel en geurt naar nectarine en peer. Alle wijnen hebben hier dezelfde prijs per glas (4,00 euro) en per fles (23,50). Zodat je zelf on bevooroordeeld kunt proeven van allerlei soor ten en prijsklassen, die Maurice zelf impor teert. De vriendelijke dames Anouk en Heieen moeten een complete Via Romana aflopen op hun gympjes. Met veel smakelijke ballast: cru- dité, zeekraal en lamsoor, verse frietjes en twee hoofdschotels: tamme eend en tonijn. De eendenborstfilet is prachtig mals en ligt in een jus waarin we marsala, rozemarijn, tijm en weer een vleugje truffel proeven. Verse vijgen en kersenfruit van de sappige Bardolino uit Ve- Zoals het hoort bij de Italiaan ga ik uit eten met La Mamma. Voor de deur staat een knal oranje Porsche, die dient als flitsend mobiel reclamebord. Ma loopt er aan voorbij en wijst naar de voordeur, naar een plasje dat bijna is opgedroogd in de zomer zon. „Kijk, ze hebben net het stoepje ge schrobd. Dat is altijd een goed teken." DA Maurizio is een nieuwe reïncarnatie van Vis aan de Markt, het geliefde restaurant van slowfood-chef Maurice de Coninck. Na per soonlijke perikelen gooide hij het roer om en ging kookstages doen door heel Italië, nabij Na pels en aan de Costa Amalfl. Sinds april dit jaar laat hij al die Italiaanse kooktradities los op lokale Zeeuwse waren. We worden hartelijk ontvangen door gast vrouw Heieen, die ons direct een lastige vraag stelt: een maaltijd in de trattoria of liever uitge breid, in het restaurant? Het kleine Scherpenis se ligt immers niet langs platgetreden paden, HET MENU WAAR REKENING zaterdag 30 juli 2016 La Dolce Vita in Scherpeni Ravioli gevuld met aubergine, parmezaan en prosciuttio en met sliertjes rauwe ham er bovenop. In de besloten tuin kun je dineren aan eenvoudige houten tafels. FOTO'S JOHAN VAN DER HEIJDEN Marloes Matthijssen Bij DA Maurizio kun je terecht voor een afhaalpiz- za maar ook een vijfgangendiner. Er is een driegan gen Menu Tratto ria voor 25 euro en Menu Maurizio voor 33 euro. Het Menu dello Chef van vijf gangen kost 60 euro (85 euro met bijpas sende wijn). A la carte starten antipasti vanaf 9,50 euro en eet je met z'n tweëen een frutti di mare inclusief kingcrab en krukels voor 69,50 euro per persoon. Poortvlietsedijk mM DA Maurizio HogeMarkt 8 Langeweg 1 jus d'orange 4,95 1 driegangen menu 33,00 1 carpaccio 12,50 1 tonno Livornese 24,50 1 Aqua Panna 5,50 1 Bardolino 4,00 3 x Pinot Grigio 12,00 1 Torte di Limone 8,50 1 espresso 2,95 1 limoncello 6,50 Totaal 114,40

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 50