M
14 ZEELAND
ETEN DA MAURIZIO
Zonnige smaken,
dat willen we in
deze
zomermaanden! In
de binnentuin van
DA Maurizio
oftewel Maurice in
Scherpenisse
proeven we het
gulle Italië.
daarom koken ze hier voor elke smaak en
beurs. Links in het pand is de wijnbar, waar je
kunt kiezen van de dagkaart: een pastaschotel,
kip of ribbetjes uit de oven. Ook om af te ha
len. Een trapje af en je bevindt je in het restau
rant, voor een serieus rijtje antipasti, primi, se-
condi en dolci. In vaasjes staan hortensia's uit
eigen tuin. Daar kun je ook dineren aan een
voudige houten tafels, ma en ik bewonderen
de rozenstruiken en een metershoge zuil van
aronskelken. Er heerst hier een fijn beschut kli
maat, dankzij de zijmuur van het naastgelegen
Raadhuis. Als er dan ook nog eens zwaluwen
rondom het prachtige klokkentorentje gaan
scheren ben je helemaal op vakantie. Gastenka
mers en een fijn zwembadje maken er een
fraaie 'albergo' van. La Dolce Vita op Tholen.
Alles lekker
De kaart is van het kaliber 'help, alles lijkt lek
ker': gegrilde oesters met citroen, kingcrab,
tournedos met gorgonzola. La Mamma kiest
carpaccio en tonijn. Ik ga voor het driegangen
menu DA Maurizio, dat prachtig begint met
drie flinke kussens ravioli. Gevuld met een
subtiel mengsel van aubergine, parmezaan en
prosciuttio, met sliertjes rauwe ham er boven
op. Blaadjes basilicum en geschaafde zwarte
truffel maken het helemaal af. Mijn moeder is
onder de indruk van de Carpaccio di Cipriani,
al wijkt-ie af van wat ze gewend is: geen berg
vleeswaren met pijnboompitten, maar dunne
plakjes met citroenmayonaise. De receptuur
van Harry's Bar in Venetië, waar chef Cipriani
het gerecht ooit bedacht. De Pinot Grigio erbij
is fris en koel en geurt naar nectarine en peer.
Alle wijnen hebben hier dezelfde prijs per glas
(4,00 euro) en per fles (23,50). Zodat je zelf on
bevooroordeeld kunt proeven van allerlei soor
ten en prijsklassen, die Maurice zelf impor
teert.
De vriendelijke dames Anouk en Heieen
moeten een complete Via Romana aflopen op
hun gympjes. Met veel smakelijke ballast: cru-
dité, zeekraal en lamsoor, verse frietjes en
twee hoofdschotels: tamme eend en tonijn. De
eendenborstfilet is prachtig mals en ligt in een
jus waarin we marsala, rozemarijn, tijm en
weer een vleugje truffel proeven. Verse vijgen
en kersenfruit van de sappige Bardolino uit Ve-
Zoals het hoort bij de Italiaan
ga ik uit eten met La Mamma.
Voor de deur staat een knal
oranje Porsche, die dient als
flitsend mobiel reclamebord.
Ma loopt er aan voorbij en
wijst naar de voordeur, naar
een plasje dat bijna is opgedroogd in de zomer
zon. „Kijk, ze hebben net het stoepje ge
schrobd. Dat is altijd een goed teken."
DA Maurizio is een nieuwe reïncarnatie van
Vis aan de Markt, het geliefde restaurant van
slowfood-chef Maurice de Coninck. Na per
soonlijke perikelen gooide hij het roer om en
ging kookstages doen door heel Italië, nabij Na
pels en aan de Costa Amalfl. Sinds april dit
jaar laat hij al die Italiaanse kooktradities los
op lokale Zeeuwse waren.
We worden hartelijk ontvangen door gast
vrouw Heieen, die ons direct een lastige vraag
stelt: een maaltijd in de trattoria of liever uitge
breid, in het restaurant? Het kleine Scherpenis
se ligt immers niet langs platgetreden paden,
HET MENU
WAAR
REKENING
zaterdag 30 juli 2016
La Dolce Vita in Scherpeni
Ravioli gevuld met aubergine, parmezaan en prosciuttio en met sliertjes rauwe
ham er bovenop.
In de besloten tuin kun je dineren aan eenvoudige houten tafels.
FOTO'S JOHAN VAN DER HEIJDEN
Marloes Matthijssen
Bij DA Maurizio
kun je terecht
voor een afhaalpiz-
za maar ook een
vijfgangendiner.
Er is een driegan
gen Menu Tratto
ria voor 25 euro
en Menu Maurizio
voor 33 euro. Het
Menu dello Chef
van vijf gangen
kost 60 euro (85
euro met bijpas
sende wijn).
A la carte starten
antipasti vanaf
9,50 euro en eet
je met z'n tweëen
een frutti di mare
inclusief kingcrab
en krukels voor
69,50 euro per
persoon.
Poortvlietsedijk
mM
DA Maurizio
HogeMarkt 8
Langeweg
1 jus d'orange
4,95
1 driegangen menu
33,00
1 carpaccio
12,50
1 tonno Livornese
24,50
1 Aqua Panna
5,50
1 Bardolino
4,00
3 x Pinot Grigio
12,00
1 Torte di Limone
8,50
1 espresso
2,95
1 limoncello
6,50
Totaal
114,40