Crème brülée 28 SERVICE Lezers helpen lezers Wat eten we vandaag? Crème brülée is een van de popu lairste toetjes; een goudbruin en krakend laagje gekarameliseerde suiker op vanillecrème. Het harde sui kerlaagje krijg je het mooist wanneer je rietsuiker gebruikt, dat geeft een beter resultaat dan kristalsuiker. De laag va nillecrème kan vervangen worden door ander romige laagjes, zelfs een van wit te chocoladecrème. Lekker om aan de witte chocolade een heel klein beetje la vendel toe te voegen Bereiding Verwarm de oven voor op 150 graden. Vul een ovenschaal of een braadslee die groot genoeg is voor zes schaaltjes met een laagje water. Het water moet straks tot ongeveer de helft van de hoogte van de vormpjes komen. Doe de room in een steelpan en verwarm op de laagste stand. Klop eidooiers met suiker luch tig. Hak de witte chocolade grof en los deze op in de hete room. Voeg de dooiers al roerend aan de witte chocola- deroom toe. Schenk dit door een zeef in een schenkkan. Zet zes ovenvaste schaaltjes in de schaal met het laagje water en schenk de chocoladeroom hier over uit. Zet het geheel in de warme oven en laat ongeveer 30-35 minuten zachtjes stollen. Neem de schaaltjes uit de oven en laat de inhoud afkoelen. Bestrooi alle schaaltjes voor het serve ren met een gelijkmatig dun laagje riet suiker. Karamelliseer de suiker met een crème brüléebrandertje. Serveer. Ingrediënten GEHOORD... IN GRIEKENLAND Clown Bassie —Bas van Toor (80) Het gaat gelukkig weer wat beter met clown Bassie. Anderhalve maand geleden werd hij getroffen door aan gezichtsverlamming. 3 VRAGEN AAN zaterdag 30 juli 2016 Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Voor de echte verzamelaar bied ik aan mijn heel bijzondere 'Snoopy's'. Ze komen uit heel de wereld in diverse formaten. Wegens kleiner wonen en met pijn in t hart. Ivonne van den Doel, Burgh-Haamstede, ivonnevddoel@ gmail.com Wie heeft er belangstelling voor circa 15 meter boeken over maritieme geschiedenis, onder andere VOC en WIC? Fo to's beschikbaar. Hans, hans@fillet.nl Lieve mensen, wie heeft er nog voetbalplaatjes voor het EK voetbalboek 2016? Natuurlijk voor onze kleinzoon. Kosten ze iets dan hoor ik dat graag? Gerrie Verschoor, 0118-602909, pverschoor@zeelandnet.nl Wie heeft nog een iglo speel- tentje Kajo in bezit en wil het af staan aan onze kleutergroep? Met ons winterthema De Noord pool zullen de leerlingen er veel plezier aan beleven. Een paar jaar geleden was dit speelgoed tentje te koop bij Ikea. Lisanne en Ilse, docenten kleuter groep blauw basisschool De Re genboog, Nootdorp. i.van.haagen@octant.nl Mijn breinaalden liggen doel loos in het breinaaldenkistje. Wie wil ze hebben? Henny Streep, hstreep@upcmail.nl Voor een genealogisch boek over de familie Verheij uit Katwijk en Scheveningen ben ik op zoek naar gegevens van met name de jongste genera ties. Ook foto's zijn welkom. De familie is vanuit Katwijk naar Scheveningen en elders ge gaan, ook naar het buitenland. Frans van Min, 070 3459434, boekverheij@ziggo.nl De afstandsbediening van mijn Sultan lattenbodem van Ikea is kapot. Ikea kan mij er niet aan helpen. Wie wel? Greet Hulshof, Den Haag, Greet.hulshof@ziggo.nl Wij hebben 14 videobanden 2000 met van alles en een oli fantstandje van 5 bij 30, 600 gram, voor kunstenaar. Jan van Katwijk, Huissen, 06 57907791, jvkatwijk@hotmail.com Wie heeft restjes katoenen kin- derstof voor de stichting Droomdekentjes. A. van der Gaag, a.gaag2@chello.nl It GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139910 van maandag t/m vrij dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 JANNY VAN DER HEIJDEN Nagerecht, 6 personen 500 ml slagroom 5 eidooiers 4 eetlepels suiker 100 gram witte chocolade zeezout ca. 2- 3 eetlepels rietsuiker MAANDAG Een gerecht dat van tevoren kan worden bereid, deze noedelsalade met kip en pindasaus. DINSDAG Aan de slag met plakjes bladerdeeg voor de tartelettes met aubergine en feta. WOENSDAG Kies voor dikke exemplaren om de entrecote rozerood te houden op de barbecue. We staan in Grie kenland te genie ten van de heerlij ke sfeer in Olym- pia. Terwijl wij daar de blaren aan onze vingers fotografe ren, komt er een man moeizaam aan lopen. „Hallo, komen jullie uit Holland?" vraagt de man. Ja zeker, uit de buurt van Amsterdam. „O, met de auto?" Jazeker, met de au to. „En hoe vinden jullie het hier in Griekenland?" We zijn op onze hoede en ontwij ken een beetje zijn vraag, maar daar neemt hij geen ge noegen mee. „Ik begrijp niet dat mensen het mooie Griekenland zo roe men." Hij kijkt ons aan en maakt een handge baar richting de ruïnes. „Het zijn al lemaal ouwe ste nen, waar je ook komt, overal zijn die stenen hetzelf de, allemaal oud en allemaal op een hoop gestort. Wat is daar nou aan?" Barbara van Wijk Een politieagente overvallen? Dat is natuurlijk geen goed idee. Een dief in een park in Stockholm ondervond dat aan den lijve toen hij met een listig trucje waardevolle spullen van een zonnend groepje vrienden probeerde te stelen. Hij had niet gerekend op een agente in bikini, (foto Instagram) Beterschap! Hoe is het nu? „Het gaat iets beter, maar toen het net was ge beurd, lulde ik slap en liep er voortdurend kwijl uit mijn mondhoeken. Verder was ik zo scheel als een slechtzien de marmot." 2 Dat was schrikken! „Toen ik al waggelend naar de spiegel was ge lopen zag ik het ook. Links hing de boel op half zeven. Zó raar om te zien." 3 En nu? „Bas is nog in redelijk perfecte staat. Volgens de doktoren zijn mijn hart, longen, lever en nieren nog in topconditie."

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 28