Crème brülée
28 SERVICE
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
Crème brülée is een van de popu
lairste toetjes; een goudbruin en
krakend laagje gekarameliseerde
suiker op vanillecrème. Het harde sui
kerlaagje krijg je het mooist wanneer je
rietsuiker gebruikt, dat geeft een beter
resultaat dan kristalsuiker. De laag va
nillecrème kan vervangen worden door
ander romige laagjes, zelfs een van wit
te chocoladecrème. Lekker om aan de
witte chocolade een heel klein beetje la
vendel toe te voegen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Vul een ovenschaal of een braadslee die
groot genoeg is voor zes schaaltjes met
een laagje water. Het water moet straks
tot ongeveer de helft van de hoogte van
de vormpjes komen. Doe de room in
een steelpan en verwarm op de laagste
stand. Klop eidooiers met suiker luch
tig. Hak de witte chocolade grof en los
deze op in de hete room. Voeg de
dooiers al roerend aan de witte chocola-
deroom toe. Schenk dit door een zeef in
een schenkkan. Zet zes ovenvaste
schaaltjes in de schaal met het laagje
water en schenk de chocoladeroom hier
over uit. Zet het geheel in de warme
oven en laat ongeveer 30-35 minuten
zachtjes stollen. Neem de schaaltjes uit
de oven en laat de inhoud afkoelen.
Bestrooi alle schaaltjes voor het serve
ren met een gelijkmatig dun laagje riet
suiker. Karamelliseer de suiker met een
crème brüléebrandertje. Serveer.
Ingrediënten
GEHOORD... IN GRIEKENLAND
Clown Bassie
—Bas van Toor (80)
Het gaat gelukkig weer wat
beter met clown Bassie.
Anderhalve maand geleden
werd hij getroffen door aan
gezichtsverlamming.
3 VRAGEN AAN
zaterdag 30 juli 2016
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Voor de echte verzamelaar
bied ik aan mijn heel bijzondere
'Snoopy's'. Ze komen uit heel
de wereld in diverse formaten.
Wegens kleiner wonen en met
pijn in t hart.
Ivonne van den Doel,
Burgh-Haamstede,
ivonnevddoel@ gmail.com
Wie heeft er belangstelling
voor circa 15 meter boeken
over maritieme geschiedenis,
onder andere VOC en WIC? Fo
to's beschikbaar.
Hans,
hans@fillet.nl
Lieve mensen, wie heeft er nog
voetbalplaatjes voor het EK
voetbalboek 2016? Natuurlijk
voor onze kleinzoon. Kosten ze
iets dan hoor ik dat graag?
Gerrie Verschoor, 0118-602909,
pverschoor@zeelandnet.nl
Wie heeft nog een iglo speel-
tentje Kajo in bezit en wil het af
staan aan onze kleutergroep?
Met ons winterthema De Noord
pool zullen de leerlingen er veel
plezier aan beleven. Een paar
jaar geleden was dit speelgoed
tentje te koop bij Ikea.
Lisanne en Ilse, docenten kleuter
groep blauw basisschool De Re
genboog, Nootdorp.
i.van.haagen@octant.nl
Mijn breinaalden liggen doel
loos in het breinaaldenkistje.
Wie wil ze hebben?
Henny Streep,
hstreep@upcmail.nl
Voor een genealogisch boek
over de familie Verheij uit
Katwijk en Scheveningen ben
ik op zoek naar gegevens van
met name de jongste genera
ties. Ook foto's zijn welkom. De
familie is vanuit Katwijk naar
Scheveningen en elders ge
gaan, ook naar het buitenland.
Frans van Min,
070 3459434,
boekverheij@ziggo.nl
De afstandsbediening van mijn
Sultan lattenbodem van Ikea is
kapot. Ikea kan mij er niet aan
helpen. Wie wel?
Greet Hulshof, Den Haag,
Greet.hulshof@ziggo.nl
Wij hebben 14 videobanden
2000 met van alles en een oli
fantstandje van 5 bij 30, 600
gram, voor kunstenaar.
Jan van Katwijk, Huissen,
06 57907791,
jvkatwijk@hotmail.com
Wie heeft restjes katoenen kin-
derstof voor de stichting
Droomdekentjes.
A. van der Gaag,
a.gaag2@chello.nl
It
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
JANNY VAN DER HEIJDEN
Nagerecht,
6 personen
500 ml slagroom
5 eidooiers
4 eetlepels suiker
100 gram witte
chocolade
zeezout
ca. 2- 3 eetlepels
rietsuiker
MAANDAG
Een gerecht dat van tevoren kan
worden bereid, deze noedelsalade
met kip en pindasaus.
DINSDAG
Aan de slag met plakjes bladerdeeg
voor de tartelettes met aubergine
en feta.
WOENSDAG
Kies voor dikke exemplaren om de
entrecote rozerood te houden op
de barbecue.
We staan in Grie
kenland te genie
ten van de heerlij
ke sfeer in Olym-
pia. Terwijl wij daar
de blaren aan onze
vingers fotografe
ren, komt er een
man moeizaam aan
lopen.
„Hallo, komen jullie
uit Holland?"
vraagt de man. Ja
zeker, uit de buurt
van Amsterdam.
„O, met de auto?"
Jazeker, met de au
to. „En hoe vinden
jullie het hier in
Griekenland?"
We zijn op onze
hoede en ontwij
ken een beetje zijn
vraag, maar daar
neemt hij geen ge
noegen mee.
„Ik begrijp niet dat
mensen het mooie
Griekenland zo roe
men."
Hij kijkt ons aan en
maakt een handge
baar richting de
ruïnes. „Het zijn al
lemaal ouwe ste
nen, waar je ook
komt, overal zijn
die stenen hetzelf
de, allemaal oud en
allemaal op een
hoop gestort. Wat
is daar nou aan?"
Barbara van Wijk
Een politieagente overvallen? Dat is natuurlijk geen goed idee.
Een dief in een park in Stockholm ondervond dat aan den lijve
toen hij met een listig trucje waardevolle spullen van een zonnend
groepje vrienden probeerde te stelen. Hij had niet gerekend op
een agente in bikini, (foto Instagram)
Beterschap! Hoe is het
nu? „Het gaat iets beter,
maar toen het net was ge
beurd, lulde ik slap en liep er
voortdurend kwijl uit mijn
mondhoeken. Verder was ik
zo scheel als een slechtzien
de marmot."
2 Dat was schrikken!
„Toen ik al waggelend
naar de spiegel was ge
lopen zag ik het ook. Links
hing de boel op half zeven.
Zó raar om te zien."
3 En nu? „Bas is nog in
redelijk perfecte staat.
Volgens de doktoren
zijn mijn hart, longen, lever en
nieren nog in topconditie."