Zeebaars met watermeloensalsa 22 lezershelpenlezers@pzc.nl Wat eten we vandaag? De salsa van watermeloen past niet alleen bij zeebaars maar ook bij veel andere stevige vis. In dit geval wordt de vis gebakken, maar grillen in een grillpan, in zijn ge heel bereiden op de bbq, stomen of be reiden in aluminiumfolie in de oven kan ook. De salsa is ook lekker als bijge recht bij een bbq. Verwijder wel de pit jes bij de meloen, want die zijn niet lek ker in de salsa. Voor een iets zure tegen hanger is een paar druppels balsamico- azijn gesprenkeld over de salsa lekker. Hoewel watermeloen voor 95 procent uit water bestaat en daarmee zijn naam eer aan doet zit de vrucht wel boorde vol vitamines en mineralen. Bereiding Maak eerst de meloensalsa. Verwijder de schil en eventuele pitten en snijd de meloen in blokjes. Snijd de komkom mer in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de stukken in klei ne dobbelsteentjes. Halveer de rode pe per, verwijder de zaadlijsten met de punt van een mes en snijd de peper in ragfijne reepjes. Hak de olijven (zonder pit) in stukken. Snijd het lente-uitje in ringetjes. Meng alle ingrediënten. Dep de vis af en bestrooi de filets met zout en peper. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de filets op de velkant on geveer 3-5 minuten, afhankelijk van de dikte en grootte. De vis moet voor drie kwart gaar zijn. Draai de filets dan voor zichtig met een spatel om en bak ook de andere kant. Reken hiervoor op 1-1,5 minuut. Serveer de vis met de salsa. Ingrediënten Komende dagen GEHOORD... IN HET MUSEUM Tyrone Donner donderdag 28 juli 2016 Ik heb in deze rubriek gevraagd om een AD wandelrouteboekje uit 2006. Dat boekje werd het niet, maar ik kreeg wel verschil lende losse wandelroutekaar ten die ooit bij het AD zaten. Ik heb dus veel nieuwe routes om te gaan lopen. Dank jullie wel! Josien Hoonte, jhoonte@gmail.com Mijn moeder, T. de Bruin, is erg ziek geweest en heeft veel tijd nodig gehad om te herstellen. Ze is weer de oude en gaat ver huizen, op haar 82ste verjaar dag: 25 augustus. Wie wil haar een kaartje sturen? Dat zou ze fantastisch vinden. Tijdelijk adres: Goudenregenstraat 3, 2451 BK Leimuiden. Cobie Koopman, ckoopmanOOO@gmail.com Wie helpt ons zoontje aan de laatste voetbalplaatjes van de Plus: 32, 39, 40, 43, 75,111,131, 133,185. Verzendkosten wor den vergoed. Rachel Boon, familieboon@ymail.com Ik heb een dvd combispeler merk LG, waarmee je dvd's kunt opnemen en afspelen en ook video's kunt afspelen. Dit apparaat werkt helaas niet meer. Ik wil er graag weer een hebben. Christien van de Voort, Vlaardingen, c.voort4@kpnplanet.nl Wie kan mij helpen aan een Be- rini Corona zadel. Ik heb de brommer zonder zadel. Klaas Joop Visser, Bergschen- hoek, 010 418148, Kj.visser@casema.nl 15 (ook on-)bruikbare analoge camera's liggen in de Hoeksche Waard te wachten op een ama teurverzamelaar. En een afdruk- lamp. E. Schoot, ecvanderschoot@ gmail.com of bettyflintsto- ne10@gmail.com Wie kan mij helpen aan per soonlijke postzegels? Margreet Douma m.douma@casema.nl Voor het afspelen van mijn oude VHS-banden zoek ik een goed werkende videorecorder, regio Drechtsteden. H.S. Weitering, Zwijndrecht, h.s.weitering@wxs.nl Al een poos ben ik op zoek naar het boek 'Het Pippi Lang kous Principe' (2006). Wie heeft het en wil het tegen beta ling aan mij overdoen? Astrid Hendriks, Maarssen, Hendriks.hm@casema.nl Ik mis nog bepaalde Dinoplaat- jes: 26, 42, 58, 64,103,104, 106,140. Alvast bedankt voor de medewerking! Ruard Boender, Zevenbergen, a.boender43@upcmail.nl It GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139910 van maandag t/m vrij dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 JANNY VAN DER HEIJDEN Hoofdgerecht, 4 personen 4 stukken zeebaarsfilet peper, zout olijfolie flink stuk watermeloen >2 komkommer 1 rode peper 2 flinke eetlepels zwar te olijven 1 lente-ui MORGEN Er is niets lekkerders dan verse oogst inmaken. Een rode bessen-peperge lei past heerlijk bij toast, paté of sco nes. ZATERDAG Crème brülée is misschien wel wel een van de meest populaire toetjes; een goudbruin en krakend laagje gek- aremeliseerde suiker met daaronder vanillecrème. Ik breng een be zoek aan het mu seum De Kunsthal in Rotterdam. Voor een bezoek aan de expositie van Bo- tero. Wie zijn werk kent, weet dat zijn objecten over het algemeen dikke da mes en heren zijn. Ik loop rond en vang de gesprek jes en commenta ren op van bezoe kers. Onder hen twee dames, crea tieve types. Op het magere af. Schate rend zeggen ze te gen elkaar dat ze zo verschrikkelijk vrolijk worden van de schilderijen. Een halfuurtje la ter. Ik zit op het ter ras heerlijk in het zonnetje en zie het tweetal aankomen. Ze lopen langs een tafeltje waar een mollige dame met veel plezier taart eet. Tot mijn ver bijstering spreken de twee er hun af keuring over uit. „Geen wonder dat ze zo dik is." De vrolijkheid die Bo- tero bracht, is snel vergeten. M. Verbeek Binnenkort hoef je op reis je koffer niet meer te dragen, de kof fer draagt jou. Het Amerikaanse bedrijf Modobag heeft een draag- koffer met motortje en stuur ontworpen, waardoor je op het vlieg veld met maximaal 8 kilometer per uur rond kan 'racen'. De accu kan met een usb-stick worden opgeladen. Waarom een 8,5? „Ik heb het gevoel dat ik mijn leven weer op de rails heb. Het afgelopen jaar heb ik een levensbedrei gende ziekte overwonnen. Mijn leven stond lange tijd in het teken daarvan. Maar geluk kig hebben mijn ouders en vrienden mij er doorheen ge sleept. Ik ben nu naar verschil lende woninginstanties en uit zendbureaus geweest. Ik ben lekker bezig, kan alles aan." Hoe nu verder? „Wat me het meest zou helpen, is een nieu we baan. Ik wil maatschappe lijk werk doen. Jongens van de straat helpen om hun leven ook weer op de rails te krij gen." (48) —Geeft zijn humeur het cijfer.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 22