Zeebaars met watermeloensalsa
22
lezershelpenlezers@pzc.nl
Wat eten we vandaag?
De salsa van watermeloen past
niet alleen bij zeebaars maar
ook bij veel andere stevige vis.
In dit geval wordt de vis gebakken,
maar grillen in een grillpan, in zijn ge
heel bereiden op de bbq, stomen of be
reiden in aluminiumfolie in de oven
kan ook. De salsa is ook lekker als bijge
recht bij een bbq. Verwijder wel de pit
jes bij de meloen, want die zijn niet lek
ker in de salsa. Voor een iets zure tegen
hanger is een paar druppels balsamico-
azijn gesprenkeld over de salsa lekker.
Hoewel watermeloen voor 95 procent
uit water bestaat en daarmee zijn naam
eer aan doet zit de vrucht wel boorde
vol vitamines en mineralen.
Bereiding
Maak eerst de meloensalsa. Verwijder
de schil en eventuele pitten en snijd de
meloen in blokjes. Snijd de komkom
mer in de lengte in vieren en verwijder
de zaadlijsten. Snijd de stukken in klei
ne dobbelsteentjes. Halveer de rode pe
per, verwijder de zaadlijsten met de
punt van een mes en snijd de peper in
ragfijne reepjes. Hak de olijven (zonder
pit) in stukken. Snijd het lente-uitje in
ringetjes. Meng alle ingrediënten. Dep
de vis af en bestrooi de filets met zout
en peper. Verhit olie in een koekenpan
en bak hierin de filets op de velkant on
geveer 3-5 minuten, afhankelijk van de
dikte en grootte. De vis moet voor drie
kwart gaar zijn. Draai de filets dan voor
zichtig met een spatel om en bak ook
de andere kant. Reken hiervoor op 1-1,5
minuut. Serveer de vis met de salsa.
Ingrediënten
Komende dagen
GEHOORD... IN HET MUSEUM
Tyrone Donner
donderdag 28 juli 2016
Ik heb in deze rubriek gevraagd
om een AD wandelrouteboekje
uit 2006. Dat boekje werd het
niet, maar ik kreeg wel verschil
lende losse wandelroutekaar
ten die ooit bij het AD zaten. Ik
heb dus veel nieuwe routes om
te gaan lopen. Dank jullie wel!
Josien Hoonte,
jhoonte@gmail.com
Mijn moeder, T. de Bruin, is erg
ziek geweest en heeft veel tijd
nodig gehad om te herstellen.
Ze is weer de oude en gaat ver
huizen, op haar 82ste verjaar
dag: 25 augustus. Wie wil haar
een kaartje sturen? Dat zou ze
fantastisch vinden. Tijdelijk
adres: Goudenregenstraat 3,
2451 BK Leimuiden.
Cobie Koopman,
ckoopmanOOO@gmail.com
Wie helpt ons zoontje aan de
laatste voetbalplaatjes van de
Plus: 32, 39, 40, 43, 75,111,131,
133,185. Verzendkosten wor
den vergoed.
Rachel Boon,
familieboon@ymail.com
Ik heb een dvd combispeler
merk LG, waarmee je dvd's
kunt opnemen en afspelen en
ook video's kunt afspelen. Dit
apparaat werkt helaas niet
meer. Ik wil er graag weer een
hebben.
Christien van de Voort,
Vlaardingen,
c.voort4@kpnplanet.nl
Wie kan mij helpen aan een Be-
rini Corona zadel. Ik heb de
brommer zonder zadel.
Klaas Joop Visser, Bergschen-
hoek, 010 418148,
Kj.visser@casema.nl
15 (ook on-)bruikbare analoge
camera's liggen in de Hoeksche
Waard te wachten op een ama
teurverzamelaar. En een afdruk-
lamp.
E. Schoot, ecvanderschoot@
gmail.com of bettyflintsto-
ne10@gmail.com
Wie kan mij helpen aan per
soonlijke postzegels?
Margreet Douma
m.douma@casema.nl
Voor het afspelen van mijn
oude VHS-banden zoek ik een
goed werkende videorecorder,
regio Drechtsteden.
H.S. Weitering, Zwijndrecht,
h.s.weitering@wxs.nl
Al een poos ben ik op zoek
naar het boek 'Het Pippi Lang
kous Principe' (2006). Wie
heeft het en wil het tegen beta
ling aan mij overdoen?
Astrid Hendriks, Maarssen,
Hendriks.hm@casema.nl
Ik mis nog bepaalde Dinoplaat-
jes: 26, 42, 58, 64,103,104,
106,140. Alvast bedankt voor
de medewerking!
Ruard Boender, Zevenbergen,
a.boender43@upcmail.nl
It
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
JANNY VAN DER HEIJDEN
Hoofdgerecht,
4 personen
4 stukken zeebaarsfilet
peper, zout
olijfolie
flink stuk watermeloen
>2 komkommer
1 rode peper
2 flinke eetlepels zwar
te olijven
1 lente-ui
MORGEN
Er is niets lekkerders dan verse oogst
inmaken. Een rode bessen-peperge
lei past heerlijk bij toast, paté of sco
nes.
ZATERDAG
Crème brülée is misschien wel wel
een van de meest populaire toetjes;
een goudbruin en krakend laagje gek-
aremeliseerde suiker met daaronder
vanillecrème.
Ik breng een be
zoek aan het mu
seum De Kunsthal
in Rotterdam. Voor
een bezoek aan de
expositie van Bo-
tero. Wie zijn werk
kent, weet dat zijn
objecten over het
algemeen dikke da
mes en heren zijn.
Ik loop rond en
vang de gesprek
jes en commenta
ren op van bezoe
kers. Onder hen
twee dames, crea
tieve types. Op het
magere af. Schate
rend zeggen ze te
gen elkaar dat ze
zo verschrikkelijk
vrolijk worden van
de schilderijen.
Een halfuurtje la
ter. Ik zit op het ter
ras heerlijk in het
zonnetje en zie het
tweetal aankomen.
Ze lopen langs een
tafeltje waar een
mollige dame met
veel plezier taart
eet. Tot mijn ver
bijstering spreken
de twee er hun af
keuring over uit.
„Geen wonder dat
ze zo dik is." De
vrolijkheid die Bo-
tero bracht, is snel
vergeten.
M. Verbeek
Binnenkort hoef je op reis je koffer niet meer te dragen, de kof
fer draagt jou. Het Amerikaanse bedrijf Modobag heeft een draag-
koffer met motortje en stuur ontworpen, waardoor je op het vlieg
veld met maximaal 8 kilometer per uur rond kan 'racen'. De accu
kan met een usb-stick worden opgeladen.
Waarom een 8,5? „Ik heb het
gevoel dat ik mijn leven weer
op de rails heb. Het afgelopen
jaar heb ik een levensbedrei
gende ziekte overwonnen.
Mijn leven stond lange tijd in
het teken daarvan. Maar geluk
kig hebben mijn ouders en
vrienden mij er doorheen ge
sleept. Ik ben nu naar verschil
lende woninginstanties en uit
zendbureaus geweest. Ik ben
lekker bezig, kan alles aan."
Hoe nu verder? „Wat me het
meest zou helpen, is een nieu
we baan. Ik wil maatschappe
lijk werk doen. Jongens van de
straat helpen om hun leven
ook weer op de rails te krij
gen."
(48)
—Geeft zijn humeur het cijfer.