14 ZEELAND ETEN AMBIENTE IN VLISSINGEN Wat doe je als je vreest voor een totaal verregende zomer? Dan zoek je de zon in eigen provincie. We vinden Spaanse gastvrijheid bij Ambiente in Vlissingen. meiden binnen. We merken er helemaal niets van, want de vriendelijke dames van Ambien te laten alles soepel verlopen. Tijdens de maal tijd komt zo'n beetje elke tien minuten ie mand vragen of alles naar wens is. Je kan niet zien dat het hier twee jaar leeg heeft gestaan. De toiletten zijn wat archaïsch, maar ook hartstikke schoon. Drempels kwa men ook mee met het oude pand, Ambiente is dus niet soepel toegankelijk voor mindervali- den. Hoewel op krijtborden leuke wijnsugges ties staan, kiezen we voor de lekker foute va kantiesfeer van sangria en Desperado's - limo nadebier met tequilaextract. In de sangria zit een complete grapefruit versneden, waardoor het drankje enigszins gezond en aangenaam bitter is. Disgenote bestelt er een glaasje water bij en we krijgen een kan vol, met citroentjes en ijs. We bestellen het driegangen tapasmenu voor twee en vier losse gerechtjes van de kaart. Die verschijnen gek genoeg eerst: venusschelp- jes met knoflook die een beetje ver door zijn maar wel smaakvol. Verslavende ansjovisjes in het zuur, gambastaartjes in knoflookolie die egenwoordig moet je steeds maar weer je eten afstaan: sha red dining met kleine gerech ten is het helemaal. Door al dat gehype van nieuwe eetcon- cepten vergeet je wel eens dat het allang bestond: het tapas- restaurant, waar je je samen kunt storten op miniatuurschoteltjes. 'Tapa' betekent dekseltje, bedacht als afsluiting voor je glas wijn of bier, om vliegen en stof weg te houden. Slimme kroegbazen legden er simpele hapjes op en ta- da, de tapa. Ik heb het altijd een beetje rare eet- mythe gevonden. Had je zo geen stof en vlie gen in je eten dan? Tapas vormen eigenlijk een bodempje voor de drankjes die je samen doet, pas heel veel la ter zoeken de Spanjaarden hun restaurant op. Aan onze eigen costa's vormen tapas de hoofd maaltijd. Zoals bij Ambiente in Vlissingen. Ei genaren Ruud en Jolanda kochten het pand 'Michieltje' en openden in 2015 hun hotel, res taurant en tapasbar. Spaanse en Italiaanse ge rechten, met uitzicht op de jachthaven. Panini en vitello tonato vormen de lunch, ook zijn er mossels en schnitzel voor de Duitse gasten. „Wel omgedoopt tot mediterrane schnitzel, met salsa en gesmolten kaas." Uiteraard is het slim om de Duitse toeristen tevreden te hou den. Maar Ruud en Jolanda zijn nog blijer met bijval van Spaanse bezoekers. „Die vinden echt dat wij de authentieke smaken en sfeer neer zetten." Nu kun je mij alles wijsmaken over Spanje, want ik ben er zelfs nog nooit in de buurt ge weest. Manlief is een beetje rossig en bij meer dan tien zonnestralen gaat zijn witte huidje richting gekookte kreeft. Maar ook de absolute leek kan hier Spanje identificeren, dankzij de stierenkop aan de muur en bungelende wor sten en hammen. De Ultimate Latin Top 100 staat op shufïle en onder begeleiding van Baila- mo's, Bamboleo's, Amors en Corazons bekij ken we de kaart. 'Leesbril nodig? Vraag het ons personeel!' De doelgroep lijkt inderdaad uit senioren te bestaan; grijsgelokte toeristen bezetten twee tafeltjes. Maar dan komt een grote groep jonge HET MENU WAAR REKENING 4,00 3,50 9,50 47,00 6,80 5,50 5,80 5,80 4,70 92,60 zaterdag 16 juli 2016 Grote ronde plank met tapa's (links). Ambiente heeft een Spaanse uitstraling (foto rechts), foto's lex de meester onze eig Amor en corazon aan Marloes Matthijssen Lunchen kan Spaans-Italiaans met soep, panini, maaltijdsalades en tapasplateaus. Er zijn ook tapas- boxen voor thuis. Voor vegetariërs zijn er hapjes zon der vlees (wel met kaas). Een leuk vegahoofdgerecht is oesterzwam- men van de bak plaat met gegrilde groenten (16,50 euro). Tapas zijn los te bestellen (vanaf 3,50 tot 12 euro), maar ook in een menu: drie gangen voor 23,50 euro (per persoon, per twee personen te bestellen). Vlissingen oiente iNiouwendijk2 BELLA 1 sangria 1 huiswijn rood 2 Desperado's 2 driegangen menu Gamba's ajillo Albondigas Almejas Boquerones en vinagre 2 cappuccino Totaal

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 51