13 Perziksoep met rood fruit 28 Sportprijs Lezers helpen lezers Wat eten we vandaag? Ik at dit dessert zo'n dertig jaar gele den voor het eerst in Oisterwijk bij Cas Spijkers in zijn restaurant De Swaen. Een simpel maar oh zo lekker toetje. Geen ingewikkelde ingrediën ten, maar wel met fruit van de hoogste kwaliteit, vol van smaak en goed rijp. Kies sappige perzikenhet liefst met wit vruchtvlees, die zijn zachter en kwetsbaarder, maar ook aromatischer dan hun soortgenoten met geel oranje vruchtvlees. Wilde perziken kunnen ui teraard ook, kies in dat geval voor 10-12 stuks. Bereiding Halveer de perziken en verwijder de pit en het velletje. Pureer de stukken per zik met poedersuiker, likeur en citroen sap. Proef en voeg eventueel wat extra poedersuiker, likeur of citroensap toe. Zet de puree afgedekt in de koelkast om door en door koud te worden. Maak het fruit schoon, maar laat de steeltjes aan de kersen. Was en droog de blaad jes munt, leg ze op elkaar, rol ze op en snijd het rolletje vervolgens in ragfijne reepjes. Schep de perziksoep in diepe borden, verdeel het fruit hierover en be strooi met de reepjes munt. Lekker met amandelkrullen. Variatie Op dezelfde manier kan soep van me loen gemaakt worden. Pureer het vruchtvlees van een kleine meloen glad en laat het door en door koud worden. Garneer met fruit naar keuze. Ingrediënten Komende dagen GEHOORD... IN DE SUPERMARKT Hans van Soest EERBETOON zaterdag 16 juli 2016 Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Wij hebben ongeveer 2700 Dou- we Egberts waardepunten be schikbaar. Wie heeft interesse? Ze kunnen gratis worden afge haald of tegen portokosten wor den toegestuurd. Wie het eerst komt die het eerst... Mevr. G Leering- Hummel, Brou wershaven, dleering@zeelandnet.nl In het jaar 1961 (lichting 60-1) was ik als dienstplichtig sol daat gelegerd in Stroe. Ik schilderde een tekst op een grote zwerfkei met een opge metselde ovalen plaat. Wie weet waar die zwerfkei nu is? Herman Wezenberg, HJWezenberg@kpnplanet.nl Dank aan allen die de Smac op- draaisleuteltjes hebben ver stuurd. Nu op zoek naar een houten schilderskist voor alle verftubetjes. Liefst omgeving Amersfoort/Baarn. Karen Spoelstra, karen.spoelstra@gmail.com Ik zoek het AD wandelroute boekje AD, uitgave 2006. Josien Hoonte, Jhoonte@gmail.com Ik zoek een Delfts zwarte bon- bonnière, of alleen de deksel. Nel Post, nj.kaashoek@kpnmail.nl Wie kan mij helpen aan een wasbord en eventueel een wringer. Ik wil er best iets voor betalen. Marja van Galen, Marja.hans@chello.nl Voor ons scholenproject in Ba mako vragen wij DE-punten. Daarmee schaffen wij Senseo apparaten aan. Deze verkopen wij op Marktplaats en van de op brengst sponsoren wij leerlin gen. Annechien Kramer, annechien.kramer@gmail.com Wie helpt mij aan een adres voor het kopen van een Singer Featherweight naaimachine? Of misschien heeft u er zelf een te koop. Tanja Moraal, Delft, h.moraal@kpnplanet.nl Aangeboden: twee leren stoe len, een rood, een donker blauw. En eenpersoons bed met toebehoren. Nel van der Horst, Rijswijk, vanderhorstnel@gmail.com Wie heeft er nog plaatjes van Freek Vonk uit 2015. Dorothea Desitter, Terneuzen, doroty@zeelandnet.nl GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139910 van maandag t/m vrij dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 JANNY VAN DER HEIJDEN NAGERECHT voor 4 personen 8 witte perziken 1 eetlepel poedersuiker scheutje likeur 2 theelepels citroensap 12 aardbeien 4 eetlepels blauwe bessen 12 kersen 6 blaadjes munt Variëren met rood fruit mag; meerdere soorten of juist maar één smaak. Strooi er eventueel extra kort geroosterde geschaafde amandelen over. MAANDAG Ontbijtmuffins van Mara Grimm met banaan, havervlokken, honing en zwar te bessen zijn een delicatesse DINSDAG Gevulde tomaten met geitenkaas en mozzarella. Een lekker, snel en eenvou dig recept voor zomerse dagen. WOENSDAG Gemarineerde karbonades: ook heel lekker op de barbecue Een jong stel loopt langs het schap met beschuiten en crackers. Een win kelbediende komt aangelopen. Hij wrijft zijn handen af aan zijn schort en loopt vrolijk op de jongeman af: „Hoi, wat leuk je weer te zien!" De mannelijke helft van het stel kijkt ver baasd naar de win kelbediende. „Hoi", probeert hij. Aan zijn blik is te zien dat hij geen idee heeft wie hij voor zich heeft, maar dat niet durft te zeggen. „Aan het shoppen?" vraagt de man in schort. De ander probeert wat uit in de hoop op een aanwijzing wie de man in he melsnaam is: „Jaja, dat is lang geleden." De winkelbediende reageert verbaasd: „Hoezo?" De man wordt wat nerveus: „Nou gewoon, hoe is het jou vergaan de laatste tijd?" De winkelbediende kijkt verbolgen en loopt resoluut weg. De man kijkt hem na en zegt dan: „Shit, nu herken ik hem pas. Heb gistera vond lang met hem zitten praten op een verjaardag." JWy 'S. V De strijdkrachten van Zuid-Korea gebruiken een opvallend 'wa pen' in de opleiding van hun soldaten: balletles. Dankzij de les sen zouden de manschappen onder meer een betere balans krij gen. Of de beelden indruk maken op de Noord-Koreaanse vijand is hoogst twijfelachtig. Kobe Bryant, een van de beste basketballers ooit en net met pensioen, krijgt een gouden slijmdouche bij de uitreiking van een sportprijs door kinderen. Finley Renouf (3) uit het Engelse Cornwall zal zijn ontmoeting met zeven grijze eek hoorns in een park niet snel vergeten. De beestjes vielen hem zonder enige aanleiding aan en takelden vooral zijn handen toe.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 29