13
Perziksoep met rood fruit
28
Sportprijs
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
Ik at dit dessert zo'n dertig jaar gele
den voor het eerst in Oisterwijk bij
Cas Spijkers in zijn restaurant De
Swaen. Een simpel maar oh zo lekker
toetje. Geen ingewikkelde ingrediën
ten, maar wel met fruit van de hoogste
kwaliteit, vol van smaak en goed rijp.
Kies sappige perzikenhet liefst met
wit vruchtvlees, die zijn zachter en
kwetsbaarder, maar ook aromatischer
dan hun soortgenoten met geel oranje
vruchtvlees. Wilde perziken kunnen ui
teraard ook, kies in dat geval voor 10-12
stuks.
Bereiding
Halveer de perziken en verwijder de pit
en het velletje. Pureer de stukken per
zik met poedersuiker, likeur en citroen
sap. Proef en voeg eventueel wat extra
poedersuiker, likeur of citroensap toe.
Zet de puree afgedekt in de koelkast
om door en door koud te worden. Maak
het fruit schoon, maar laat de steeltjes
aan de kersen. Was en droog de blaad
jes munt, leg ze op elkaar, rol ze op en
snijd het rolletje vervolgens in ragfijne
reepjes. Schep de perziksoep in diepe
borden, verdeel het fruit hierover en be
strooi met de reepjes munt. Lekker met
amandelkrullen.
Variatie
Op dezelfde manier kan soep van me
loen gemaakt worden. Pureer het
vruchtvlees van een kleine meloen glad
en laat het door en door koud worden.
Garneer met fruit naar keuze.
Ingrediënten
Komende dagen
GEHOORD... IN DE SUPERMARKT
Hans van Soest
EERBETOON
zaterdag 16 juli 2016
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Wij hebben ongeveer 2700 Dou-
we Egberts waardepunten be
schikbaar. Wie heeft interesse?
Ze kunnen gratis worden afge
haald of tegen portokosten wor
den toegestuurd. Wie het eerst
komt die het eerst...
Mevr. G Leering- Hummel, Brou
wershaven,
dleering@zeelandnet.nl
In het jaar 1961 (lichting 60-1)
was ik als dienstplichtig sol
daat gelegerd in Stroe.
Ik schilderde een tekst op een
grote zwerfkei met een opge
metselde ovalen plaat.
Wie weet waar die zwerfkei nu
is?
Herman Wezenberg,
HJWezenberg@kpnplanet.nl
Dank aan allen die de Smac op-
draaisleuteltjes hebben ver
stuurd. Nu op zoek naar een
houten schilderskist voor alle
verftubetjes. Liefst omgeving
Amersfoort/Baarn.
Karen Spoelstra,
karen.spoelstra@gmail.com
Ik zoek het AD wandelroute
boekje AD, uitgave 2006.
Josien Hoonte,
Jhoonte@gmail.com
Ik zoek een Delfts zwarte bon-
bonnière, of alleen de deksel.
Nel Post,
nj.kaashoek@kpnmail.nl
Wie kan mij helpen aan een
wasbord en eventueel een
wringer. Ik wil er best iets
voor betalen.
Marja van Galen,
Marja.hans@chello.nl
Voor ons scholenproject in Ba
mako vragen wij DE-punten.
Daarmee schaffen wij Senseo
apparaten aan. Deze verkopen
wij op Marktplaats en van de op
brengst sponsoren wij leerlin
gen.
Annechien Kramer,
annechien.kramer@gmail.com
Wie helpt mij aan een adres
voor het kopen van een Singer
Featherweight naaimachine?
Of misschien heeft u er zelf een
te koop.
Tanja Moraal, Delft,
h.moraal@kpnplanet.nl
Aangeboden: twee leren stoe
len, een rood, een donker
blauw. En eenpersoons bed
met toebehoren.
Nel van der Horst, Rijswijk,
vanderhorstnel@gmail.com
Wie heeft er nog plaatjes van
Freek Vonk uit 2015.
Dorothea Desitter, Terneuzen,
doroty@zeelandnet.nl
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
JANNY VAN DER HEIJDEN
NAGERECHT
voor 4 personen
8 witte perziken
1 eetlepel poedersuiker
scheutje likeur
2 theelepels citroensap
12 aardbeien
4 eetlepels blauwe
bessen
12 kersen
6 blaadjes munt
Variëren met rood fruit
mag; meerdere soorten
of juist maar één
smaak.
Strooi er eventueel
extra kort geroosterde
geschaafde amandelen
over.
MAANDAG
Ontbijtmuffins van Mara Grimm met
banaan, havervlokken, honing en zwar
te bessen zijn een delicatesse
DINSDAG
Gevulde tomaten met geitenkaas en
mozzarella. Een lekker, snel en eenvou
dig recept voor zomerse dagen.
WOENSDAG
Gemarineerde karbonades: ook heel
lekker op de barbecue
Een jong stel loopt
langs het schap
met beschuiten en
crackers. Een win
kelbediende komt
aangelopen. Hij
wrijft zijn handen af
aan zijn schort en
loopt vrolijk op de
jongeman af: „Hoi,
wat leuk je weer te
zien!"
De mannelijke helft
van het stel kijkt ver
baasd naar de win
kelbediende.
„Hoi", probeert hij.
Aan zijn blik is te
zien dat hij geen
idee heeft wie hij
voor zich heeft,
maar dat niet durft
te zeggen. „Aan het
shoppen?" vraagt
de man in schort.
De ander probeert
wat uit in de hoop
op een aanwijzing
wie de man in he
melsnaam is: „Jaja,
dat is lang geleden."
De winkelbediende
reageert verbaasd:
„Hoezo?" De man
wordt wat nerveus:
„Nou gewoon, hoe
is het jou vergaan
de laatste tijd?"
De winkelbediende
kijkt verbolgen en
loopt resoluut weg.
De man kijkt hem na
en zegt dan: „Shit,
nu herken ik hem
pas. Heb gistera
vond lang met hem
zitten praten op een
verjaardag."
JWy
'S. V
De strijdkrachten van Zuid-Korea gebruiken een opvallend 'wa
pen' in de opleiding van hun soldaten: balletles. Dankzij de les
sen zouden de manschappen onder meer een betere balans krij
gen. Of de beelden indruk maken op de Noord-Koreaanse vijand
is hoogst twijfelachtig.
Kobe Bryant, een van de beste
basketballers ooit en net met
pensioen, krijgt een gouden
slijmdouche bij de uitreiking van
een sportprijs door kinderen.
Finley Renouf (3)
uit het Engelse
Cornwall zal zijn
ontmoeting met
zeven grijze eek
hoorns in een park
niet snel vergeten.
De beestjes vielen
hem zonder enige
aanleiding aan en
takelden vooral
zijn handen toe.