Custardtaart 20 Lezers helpen lezers Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een kor te tekst met contactgege vens en eventueel een fo to (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl Wat eten we vandaag? Het recept voor custard tart, zoals de Britten het noemen, werd al gebruikt in de middeleeuwen. Iets minder verfijnd, want suiker werd niet gebruikt. Wel honing. Bereiding Draai bloem en geraspte boter snel tot een kruimelig geheel. Voeg suiker en zout toe. Klop eidooiers los en meng dit beetje bij beetje door het kruimelige mengsel. Vorm tot deegbal, wikkel in plasticfolie en laat minimaal 2 uur rus ten. Rol het deeg daarna zo dun moge lijk uit en bekleed een quichevorm. Laat de deegranden overhangen, prik de bodem in en zet de vorm circa een half uur in de diepvries of 1-1,5 uur in de koelkast. Oven voorverwarm enop 180 graden. Neem deegbodem uit de koeling, bekleed met bakpapier en strooi er een noodvulling op. Bak het geheel ongeveer 20 minuten, verwijder de noodvulling en bak opnieuw 10-12 minuten. Bestrijk bodem en randen met ei en zet de vorm nog 3 minuten in de oven. Laat dan bodem. Schakel oven naar 120 graden. Verhit slagroom en melk zachtjes met het merg uit het va nillestokje. Klop dooiers en eieren met suiker in een grote kom. Schenk er al kloppend hete melk bij. Zeef over in een schenkkan en zet de afgekoelde vorm op de uitgeschoven bakplaat van de oven. Schenk de custard in de vorm. Bak de vulling stevig in ongeveer 40-45 minuten. Neem de taart uit de oven en laat op een rooster afkoelen. Snij nu pas de deegranden bij. Ingrediënten Komende dagen GEHOORD DRIE VRAGEN AAN Babs van der Staak Consumentenbond vrijdag 8 juli 2016 Ik heb een volle vuilzak met theezakjes, bij wie kan ik ze inle veren? mvpuyvelde@zeelandnet.nl Heeft iemand misschien een leeg album voor dinoplaatjes van AH over? Ik heb plaatjes voor een volledig album. Bij AH zijn ze op. Vliebois@zeelandnet.nl Wie heeft belangstelling voor 2 albums met sigarenbandjes? nellyderegt@live.nl Ik heb hier nog een complete cursus Engels van Linguap- hone. Nooit gebruikt. Af te ha len in Terneuzen. Opsturen kost wel geld! (7 euro) P.van de Griend, Terneuzen, maardlakula@yahoo.co.uk Voor de liefhebber heb ik vier kop en schotels en een room- stelletje van Marjolein Bastin. Omgeving Diever (Drenthe). L. van Paassen, l.a.vanpaassen@ziggo.nl Wie maak ik blij met 15 puzzels van onder andere De drie bigge tjes, Goofy en Jip en Janneke? Jan Naunoks, jan-bep@jp-naujoks.speedlinq.nl Wie heeft voor mij uit de serie C.A.J. Van Dishoeck-kookboek- jes, uitgegeven in de jaren 70, het deel 'Alles uit de braadscho tel'? Cisca Westerveld, cisca.westerveld@online.nl Gratis af te halen: 20 minitrein- tjes. A.J. Brouwer, Rotterdam, 06 51335460. Wie maakt mij blij met postze gels uit Nederlands-lndië, Suri name, Nederlandse Antillen, Cu- ragao en Nieuw-Guinea? Tineke Dam, Rotterdam, tnkdam@gmail.com Voor mijn zus zoek ik de film 'Makkers staakt uw wild ge raas' uit 1960 van Fons Rade makers. Els Beukelman, ebeukelman@hotmail.com Mijn man is al jaren op zoek naar het boek 'De dodenvelden van Siberië'. Het heeft voor de oorlog als feuilleton in de krant Voor waarts of Het Vrije Volk ge staan. Jan Christiaanse, opachristiaanse@gmail.com Wie kan mij helpen aan een USB Power Charger, model CBL-101, voor een PHILIPS MP3 speler type SA60. Theo Verhoeven, theoverhoeven75@gmail.com It GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139910 van maandag t/m vrij dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 JANNY VAN DER HEIJDEN NAGERECHT 8 punten 250 gram bloem 125 gram koude boter, grof geraspt 75 gram suiker mespunt zout 3 eidooiers en 1 ei om te bestrijken Vulling: 350 ml slagroom 125 ml melk half vanillestokje 2 eieren en 2 dooiers ca. 4 eetlepels suiker ZATERDAG Varkenshaas met cashewnoten Cashewnoten zitten boordevol vitamines van het type B en daarnaast bevatten ze veel mineralen als magnesium, fosfor en ijzer. MAANDAG Zomerse stamppot met gebakken mozzarella Stamppot is niet alleen lekker in de winter. Deze zomerse variant kan met ijsbergsla en/of rucola (voor wat extra pit) worden gemaakt. Mijn man, een trotse vader, ver telt aan elke kind hetzelfde verhaal. Het gaat als volgt: 'Er was eens een vader die tegen zijn zoon zei: 'Jij zal nooit een echt mens worden'. Nou, dacht die zoon, ik zal mijn va der eens wat laten zien. Hij leerde en leerde, ging van het vwo naar de universiteit en werd directeur van een groot bedrijf. Eenmaal rijk en succesvol dacht hij: Nu zal ik mijn va der eens wat laten zien. Hij stuurde zijn chauffeur naar de inmiddels oude man en liet hem naar zijn kantoor brengen. Eenmaal tegenover elkaar durfde hij het einde lijk te zeggen: Nou pa, ik heb het mooi ver geschopt. Dat had jij niet gedacht he?! Waarop de va der antwoordt: Jon gen, ik heb nooit gezegd dat jij niet goed terecht zou komen. Jij wordt nooit een echt mens, zei ik. Hoezo dan? vroeg de zoon. Vader ant woordt: Als je een echt mens was ge weest, dan was je naar me toegeko men en had je niet je chauffeur ge stuurd. Zo. En geef me nu nog maar een kopje koffie.' Aan de keukenta fel blijft het altijd even stil. At Tijdens een over stroming in de Chine se provincie Anhui zijn bijna honderd alli gators ontsnapt uit een onderzoekscen trum. Direct werden alle omwonenden ge waarschuwd op te passen voor de loslo pende krokodilachti- gen. Het vangen bleek een grote klus, maar inmiddels kan iedereen weer veilig over straat. Cornetto's en Magnums. Je hebt ze in alle soorten en ma ten, maar welke is nou het lek kerst? De Consumentenbond zocht het uit. En wat blijkt? De 'neppe' ijsjes zijn véél lekker der dan de echte. Wat is er getest? „Ons panel heeft onder I meer de smaak, de romig heid en de hoeveelheid no ten gekeurd." 2 En wie is de winnaar? „De Cornetto van de Jumbo (22 eurocent per stuk) vond het panel het allerlekkerst. Knapperig, ro mig, veel nootjes en goede chocola." 3 En de echte dan? „Die blijft onvermin derd populair. Mensen zijn erg merktrouw en zwe ren al jaren bij hun favoriete ijsje. Maar een keer het huis merk proberen kan dus geen kwaad."

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 20