Custardtaart
20
Lezers helpen lezers
Wilt u ook een oproep
doen? E-mail dan een kor
te tekst met contactgege
vens en eventueel een fo
to (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl
Wat eten we vandaag?
Het recept voor custard tart, zoals
de Britten het noemen, werd al
gebruikt in de middeleeuwen.
Iets minder verfijnd, want suiker werd
niet gebruikt. Wel honing.
Bereiding
Draai bloem en geraspte boter snel tot
een kruimelig geheel. Voeg suiker en
zout toe. Klop eidooiers los en meng
dit beetje bij beetje door het kruimelige
mengsel. Vorm tot deegbal, wikkel in
plasticfolie en laat minimaal 2 uur rus
ten. Rol het deeg daarna zo dun moge
lijk uit en bekleed een quichevorm.
Laat de deegranden overhangen, prik
de bodem in en zet de vorm circa een
half uur in de diepvries of 1-1,5 uur in
de koelkast. Oven voorverwarm enop
180 graden. Neem deegbodem uit de
koeling, bekleed met bakpapier en
strooi er een noodvulling op. Bak het
geheel ongeveer 20 minuten, verwijder
de noodvulling en bak opnieuw 10-12
minuten. Bestrijk bodem en randen
met ei en zet de vorm nog 3 minuten in
de oven. Laat dan bodem. Schakel oven
naar 120 graden. Verhit slagroom en
melk zachtjes met het merg uit het va
nillestokje. Klop dooiers en eieren met
suiker in een grote kom. Schenk er al
kloppend hete melk bij. Zeef over in
een schenkkan en zet de afgekoelde
vorm op de uitgeschoven bakplaat van
de oven. Schenk de custard in de vorm.
Bak de vulling stevig in ongeveer 40-45
minuten. Neem de taart uit de oven en
laat op een rooster afkoelen. Snij nu pas
de deegranden bij.
Ingrediënten
Komende dagen
GEHOORD
DRIE VRAGEN AAN
Babs van der Staak
Consumentenbond
vrijdag 8 juli 2016
Ik heb een volle vuilzak met
theezakjes, bij wie kan ik ze inle
veren?
mvpuyvelde@zeelandnet.nl
Heeft iemand misschien een
leeg album voor dinoplaatjes
van AH over? Ik heb plaatjes
voor een volledig album. Bij AH
zijn ze op.
Vliebois@zeelandnet.nl
Wie heeft belangstelling voor 2
albums met sigarenbandjes?
nellyderegt@live.nl
Ik heb hier nog een complete
cursus Engels van Linguap-
hone. Nooit gebruikt. Af te ha
len in Terneuzen. Opsturen
kost wel geld! (7 euro)
P.van de Griend, Terneuzen,
maardlakula@yahoo.co.uk
Voor de liefhebber heb ik vier
kop en schotels en een room-
stelletje van Marjolein Bastin.
Omgeving Diever (Drenthe).
L. van Paassen,
l.a.vanpaassen@ziggo.nl
Wie maak ik blij met 15 puzzels
van onder andere De drie bigge
tjes, Goofy en Jip en Janneke?
Jan Naunoks,
jan-bep@jp-naujoks.speedlinq.nl
Wie heeft voor mij uit de serie
C.A.J. Van Dishoeck-kookboek-
jes, uitgegeven in de jaren 70,
het deel 'Alles uit de braadscho
tel'?
Cisca Westerveld,
cisca.westerveld@online.nl
Gratis af te halen: 20 minitrein-
tjes.
A.J. Brouwer, Rotterdam,
06 51335460.
Wie maakt mij blij met postze
gels uit Nederlands-lndië, Suri
name, Nederlandse Antillen, Cu-
ragao en Nieuw-Guinea?
Tineke Dam, Rotterdam,
tnkdam@gmail.com
Voor mijn zus zoek ik de film
'Makkers staakt uw wild ge
raas' uit 1960 van Fons Rade
makers.
Els Beukelman,
ebeukelman@hotmail.com
Mijn man is al jaren op zoek
naar het boek 'De dodenvelden
van Siberië'.
Het heeft voor de oorlog als
feuilleton in de krant Voor
waarts of Het Vrije Volk ge
staan.
Jan Christiaanse,
opachristiaanse@gmail.com
Wie kan mij helpen aan een
USB Power Charger, model
CBL-101, voor een PHILIPS
MP3 speler type SA60.
Theo Verhoeven,
theoverhoeven75@gmail.com
It
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
JANNY VAN DER HEIJDEN
NAGERECHT
8 punten
250 gram bloem
125 gram koude boter,
grof geraspt
75 gram suiker
mespunt zout
3 eidooiers en 1 ei om
te bestrijken
Vulling:
350 ml slagroom
125 ml melk
half vanillestokje
2 eieren en 2 dooiers
ca. 4 eetlepels suiker
ZATERDAG
Varkenshaas met cashewnoten
Cashewnoten zitten boordevol
vitamines van het type B en daarnaast
bevatten ze veel mineralen als
magnesium, fosfor en ijzer.
MAANDAG
Zomerse stamppot met gebakken
mozzarella
Stamppot is niet alleen lekker in de
winter. Deze zomerse variant kan met
ijsbergsla en/of rucola (voor wat extra
pit) worden gemaakt.
Mijn man, een
trotse vader, ver
telt aan elke kind
hetzelfde verhaal.
Het gaat als volgt:
'Er was eens een
vader die tegen
zijn zoon zei: 'Jij zal
nooit een echt
mens worden'.
Nou, dacht die
zoon, ik zal mijn va
der eens wat laten
zien. Hij leerde en
leerde, ging van
het vwo naar de
universiteit en
werd directeur van
een groot bedrijf.
Eenmaal rijk en
succesvol dacht
hij: Nu zal ik mijn va
der eens wat laten
zien. Hij stuurde
zijn chauffeur naar
de inmiddels oude
man en liet hem
naar zijn kantoor
brengen. Eenmaal
tegenover elkaar
durfde hij het einde
lijk te zeggen: Nou
pa, ik heb het mooi
ver geschopt. Dat
had jij niet gedacht
he?! Waarop de va
der antwoordt: Jon
gen, ik heb nooit
gezegd dat jij niet
goed terecht zou
komen. Jij wordt
nooit een echt
mens, zei ik. Hoezo
dan? vroeg de
zoon. Vader ant
woordt: Als je een
echt mens was ge
weest, dan was je
naar me toegeko
men en had je niet
je chauffeur ge
stuurd. Zo. En geef
me nu nog maar
een kopje koffie.'
Aan de keukenta
fel blijft het altijd
even stil.
At
Tijdens een over
stroming in de Chine
se provincie Anhui
zijn bijna honderd alli
gators ontsnapt uit
een onderzoekscen
trum. Direct werden
alle omwonenden ge
waarschuwd op te
passen voor de loslo
pende krokodilachti-
gen. Het vangen
bleek een grote klus,
maar inmiddels kan
iedereen weer veilig
over straat.
Cornetto's en Magnums. Je
hebt ze in alle soorten en ma
ten, maar welke is nou het lek
kerst? De Consumentenbond
zocht het uit. En wat blijkt? De
'neppe' ijsjes zijn véél lekker
der dan de echte.
Wat is er getest?
„Ons panel heeft onder
I meer de smaak, de romig
heid en de hoeveelheid no
ten gekeurd."
2 En wie is de winnaar?
„De Cornetto van de
Jumbo (22 eurocent
per stuk) vond het panel het
allerlekkerst. Knapperig, ro
mig, veel nootjes en goede
chocola."
3 En de echte dan?
„Die blijft onvermin
derd populair. Mensen
zijn erg merktrouw en zwe
ren al jaren bij hun favoriete
ijsje. Maar een keer het huis
merk proberen kan dus geen
kwaad."