Surinaams met Engelse hand 8 Jan Vos uit Goes is frontman van de Zeeuwse reggaeband Misty Basement. Deze zomer reist de groep door Nederland om zijn album te promoten. Optreden „De Grote Markt in Goes roept mooie herinneringen bij mij op. Ongetwij feld ook bij de andere bandleden. Er heerst daar op de een of andere ma nier altijd een fijne sfeer. We hebben er begin juni nog opgetreden. Na een lange periode van regen brak tijdens onze performance eindelijk het zon netje door. Een fijn moment was dat. Vooral ook, omdat iedereen mee danste. Dat is het fijne aan muziek met reggae-invloeden. Het maakt niet uit of je jong of oud bent, waar je vandaan komt en waar je normaal ge sproken naar luistert. Je wordt er ge woon blij van." Café „De cafés rond de Grote Markt in Goes zijn ook fijn, zowel om op te treden als om in je vrije tijd te bezoe ken. Zo speelden we onlangs in Café la Strada. Dat was één groot feest. Ie dereen ging uit z'n dak. We zijn ook regelmatig en graag te vinden in Café de Pompe. Daar is regelmatig goede livemuziek." Mooie plek „Ga eens naar het Goese Sas, vlakbij Wilhelminadorp. Het ligt aan de monding van het havenkanaal dat vanuit Goes uitmondt in de Ooster- schelde. Op de dijk langs het water kun je goed wandelen. Ik ben daar in Ovezande, Mosselrock in - het zal je niet verrassen - Yerseke, het Zie- rikzeese Anywave - waar het publiek altijd uit z'n dak gaat - en Southpark in Middelburg. Maar vooral Funfest Outdoor bij Wolphaartsdijk maakte indruk. Dat is een geweldig festival met kunst, muziek, theater, visuals en participatie van het publiek als be langrijkste ingrediënten. De sfeer was daar fantastisch en de verlichte kunstwerken spraken mij nog wel het meest aan." „Er staan toch ook nog twee Zeeuwse festivals op ons verlang lijstje: ten eerste Concert at Sea. Ik denk dat Misty Basement daar per fect past, zo met de zon en de zee op de achtergrond. Maar nog liever zou den wij op Vestrock in Hulst optre den. Wie weet komt het er volgend jaar van. Daarnaast hebben we, net als veel bands natuurlijk, de wens om op de grote festivals als Pinkpop en Lowlands te staan. Of Reggae Geel bij het gelijknamige Belgische plaatsje." „Spijtig overigens, dat de Zeeuwse reggaescene zo klein is. Op festivals in deze provincie wordt vooral rock en blues geprogrammeerd. Jammer, want er zijn natuurlijk veel meer stromingen. Er treden hier ook ont zettend veel coverbands op. Zeeuwen zijn naar mijn mening iets te snel te vreden, wat dit betreft dan." vaak te vinden met mijn hond. Nog een bijzondere plek in Zeeland: de boulevard in Vlissingen. Een aparte gewaarwording, die scheiding tussen de straat en het zand. Uniek in Zee land. Daarnaast ben ik ontzettend blij met de Zeeuwse stranden en de gebieden daaromheen. Dat ruimte lijke spreekt me aan. Het mooie is dat we hier zoveel keuze hebben, je kunt elke dag naar een ander strand als je Jammer dat de Zeeuwse reggaescene zo klein is zou willen. Het strand past ook bij onze muziek. Reggae en de zon, dat gaat heel goed samen. Op 7 augustus is Misty Basement te gast in strand paviljoen Panta Rhei bij Vlissingen. Daar kijk ik erg naar uit." Festivals „In Zeeland hebben we zo ongeveer op alle festivals gespeeld. Ik heb fijne herinneringen aan het Straatfestival PUCK KOOKT WANNEE RECEPT Surinaamse beschuitpudding donderdag 30 juni 2016 PZ 'Jong of oud, iedereen wordt blij van reggae' Sharon van Oost M Jan Vos: „Het strand past ook bij onze muziek, reggae en de zon, dat gaat heel goed samen." FOTO JOH AN VAN DER HEIJDEN Jan Vos m Misty Basement is een van de vier acts op het festival Roots Ska dat op zaterdag 2 juli plaatsvindt in Middelburg. In café De Mug, Café Ut Babbelaertje, Café Bardot en Kaffee 't Hof kun je vanaf 19.00 uur luisteren naar reggae en ska-mu- ziek. Naast Misty Basement zijn ook Phoenatix, Koos Busters en DJ Rake Klappers van de partij. De entree is gratis. Wie groeide niet op met de kookboeken van Wannée? Puck Kerkhoven neemt wekelijks een klassie ker uit het hand boek onder handen. Vandaag: Surinaamse beschuit pudding. Ik tref een 'Surinaams' recept aan in de Wan née. Surinaams tussen aanhalingstekens, want noch in mijn Surinaamse kookboeken noch op in ternet is een vergelijkbaar gerecht te vinden. Ook Surinaamse vrienden hebben nooit gehoord van 'beschuitpudding'. In Suri name eten ze wel pudding; glad en koud en in bonte kleuren. Maar lauwwarme pudding van beschuit, nee. Ik proef een sterke Hollandse dan wel Engelse hand. Suri naamse broodpud ding is vast net zo au thentiek als de Indi sche rijsttafel: niet. Neemt niet weg dat hij smakelijk is. Wel een tikkie ingewikkeld om te maken. Ik beken, het was een ramp om hem uit zijn pud dingvorm te krijgen. Dus dan is het redden wat er te redden valt. In zo'n geval haal ik een mooie presenteerschaal en al mijn plamuurtalenten uit de kast. Ziet er nog best chic uit, al zeg ik het zelf. Toch? Je kunt alleen er geen punt van snijden. Wannée sug gereert schuimsaus erbij; au bain-marie geklopte ei eren met suiker en vruch tensap. Ga je gang, ik ben voorlo pig even uitgeklutst. Zon der smaakt hij ook lekker. Ingrediënten Voor 4 tot 6 perso nen: 4 grote beschuiten; w 100 gram zachte boter; 50 gram kristalsuiker; 2 grote eieren; 50 gram bloem; 1/2 theelepel bak poeder; >2 dl melk; 100 gram krenten en 100 gram rozijnen, gewassen; 35 gram blanke amande len, grof gehakt; J4 thee lepel zout; geraspte schil van 1/2 citroen. Bereiding Verkruimel beschuiten, meng bakpoeder door ^4 A '"'"',1 1- i* bloem. Roer in kom boter met suiker romig en glad. Scheid eieren, meng ei dooiers en melk door botermengsel, klop ei witten in schone kom met schone garde stijf. 1 Vet puddingvorm in met boter, bestrooi met paneermeel. Verwarm oven voor op 110 graden. i Meng beschuitkruim, bloem, krenten, rozij nen, amandelen, zout en citroenschil gron- V dig door beslag. Spatel eiwit voor at" zichtig erdoor, vul puddingvorm voor 3/4 en zet deze in bak met heet water tot net onder rand van vorm. Gaar 2 uur in oven, vul af en toe water bij. Laat pudding uit over even opdrogen en dien op. Tip: Mooi als het je lukt deze lauwwarme pudding op een schaal te storten. En anders: schep de pudding gewoon uit in bakjes.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 60