Abrikozen-gembersoufflé 22 Lezers helpen lezers Wat eten we vandaag? Een soufflé maken is niet echt moeilijk, alleen de timing is heel belangrijk. Een soufflé houdt niet van grote temperatuurs wisselingen én niet van wachten. Dus als hij gaar is, wil hij de oven uit, en als hij uit de oven komt, wil hij direct uitgeserveerd, bewonderd en gegeten worden. Bereiding Halveer, ontpit en ontvel de abriko zen. Breng de abrikozen met onge veer vijf eetlepels water, de geraspte gember, gemberwortel en suiker aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes doorpruttelen tot het fruit zacht is. Pureer de abrikozen en meng er citroensap door. Verwarm de oven voor op 190 °C (conventioneel, dus niet hete lucht) en schuif een bak plaat onderin de oven om mee te war men. Verwarm de melk, op ruim 1 eet lepel na, en los hierin de maïzena op. Bind de melk hiermee en laat 5 minu ten afkoelen. Splits de eieren. Klop de eiwitten stijf. Roer de dooiers los en meng ze door de gebonden melk. Schep in elk van de ingevette rame- quins een lepeltje abrikozenpuree en meng de rest van de puree door de ge bonden melk. Meng enkele eetlepels hiervan door de stijfgeslagen eiwitten en laat dit op de saus glijden. Spatel door elkaar en schep op de abrikozen- puree in de bakjes. Zet de ovenschaal tjes op de hete bakplaat en laat ze souffleren in 15-20 minuten. Ingrediënten Komende dagen Marjolijn Weideveld (28) maandag 27 juni 2016 Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Ik zoek een oud wijzerplaatje met een diameter van 1,8 centi meter. Het is voor een kleine pendule van ongeveer 100 jaar oud. Nel Zoutenbier, Den Haag, nelzoutenbier@casema.nl Wie heeft voor mij het boekje 'Eigenaardigheden van de Wa terman', geschetst door Roy McKie, vertaald door Helena Rooda. Uitg. Skarabee, Utrecht. De boekjes van de andere 11 sterrenbeelden heb ik en dat van de weegschaal zelfs dub bel. Jan Faro, jjfaro@hotmail.com Ik zoek contact met Chris Maas, destijds uit R'dam, mil.dienst 1975, getrouwd met Barbel Rumpf; Jos Huijbers, Hui ze Padua in Boekei; Frans Jor- dens voorheen Neerstr Den Bosch. Toine Huijbers, Den Bosch, toine.huijbers@live.nl Mijn hobby is het maken van kaarten. Ik heb nog prachtige knipvellen, maar ben al langere tijd op zoek naar de draaikaar- ten hiervoor. Wie heeft er nog in een verborgen hoekje een paar liggen. Gerda van Woudenberg, gerdavanwoudenberg@hetnet.nl Wie heeft wat kleine parfum of crèmetubes over? Mijn klein dochter van 5 jaar is er dol op Ze gebruikt ze in haar speelwin- keltje. Ik wil de verzendkosten betalen. Annelies, annelies@kpnplanet.nl Ik ben twee dierbare boeken kwijt. Wie helpt mij. Schrijver is Tim Maran. De titels zijn 'Mart en Subandi' en 'Voor Suban- di'. H. R. Jansen, hrjansen01@cs.com Voor mijn verstandelijk en licha melijk gehandicapte zwager ben ik op zoek naar onbespeel- de cassettebandjes. Zijn grote hobby is het opnemen van mu ziek. Verzendkosten worden vergoed. Ingred Simons, lngred.simons@gmail.com Wie heeft een haaknaald en een boekje van Ariadne die ge geven werden bij een abonne ment, ik zou heel blij zijn met de ze bedels. Willy Mulder, rwmvb@planet.nl It GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139910 van maandag t/m vrij dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 NAGERECHT MORGEN 6 personen Thaise zalmpakketjes De zalm in deze zalmpakketjes wordt in 500 gram verse abriko bakpapier met groente in de oven be zen reid en geserveerd met kokosrijst. 2 theelepels geraspte gemberwortel DONDERDAG mespunt gemberpoeder Pastinaaknoedels (djahé) In principe kunnen voor dit recept aller 80 gram suiker lei soorten gehakt worden gebruikt; van scheutje citroensap kip, rund tot halfom of vegetarisch ge 200 ml melk hakt. 1 eetlepel maïzena 2 eetlepels gember VRIJDAG siroop Groene aspergesoep 3 eieren De topjes van de groene asperges zijn 6 ramequins heerlijk in een salade of in een pasta of risotto, daarom snijd ik ze er voor de be reiding van de soep af. igSf-- GEHOORD... IN DE VISWINKEL Op zaterdag vaste prik. Stevige 60-plusser. Hij doet 't toch maar mooi. El ke week. Ondanks zijn verstandelijke beperkingen. Ver guld met zijn favorie te verkoopster. „Goedemorgen Joukje", zegt hij be leefd. „Je krijgt de groeten van mijn va der." „Dank je wel, Ger. Doe hem maar de groetjes terug. Wat mag 't zijn?", vraagt Joukje vrien delijk. Een retori sche vraag, want de bestelling luidt elke zaterdag hetzelfde. „Een harinkje met uitjes, alstublieft." De haring wacht in gepakt achter de toonbank. „En ver der nog, Ger?" Stil zwijgen, fronsen en hummen. Opeens in staccato. „Een ma kreel, alstublieft." Gebroederlijk naast de haring. Tja, het ri tueel is nog niet ten einde, weet ik uit er varing. Niettemin on vermijdelijk nog die laatste vraag. „Is dat alles?" Diep gravend in het geheugen. „Hmm... kibbeling?", klinkt het half-vragend. „Was het niet een lekkerbekje?" Waar zouden we zijn zonder Joukje? Robert Steur In Londen is de lang ste tunnelglijbaan ter wereld geopend. The Orbit is een project van kunstenaar Carsten Holler en is 178 nieter lang en 76 meter hoog. De glij baan omcirkelt het em bleem van het Olym pisch Park, een 115 me ter hoge stalen sculp tuur van de Brits-lndia- se kunstenaar Anish Kapoor. FOTO RAY TANG/GETTY IMAGES Welk cijfer? „Het is geen ho ger cijfer, want ik ben bang voor onweer! Ik hoef ook pas om 11.30 uur op mijn werk te zijn, maar ik zag op internet dat het dan gaat stormen. Dus ik ben twee uur eerder vertrok ken van huis, nu het nog droog is." En morgen? „Dan ga ik op be zoek bij mijn ouders en zusje. Die wonen aan de andere kant van het land. Het komt er min der vaak van dan ik zou willen, dus ik kijk ernaar uit." geeft haar humeur het cijfer...

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 22