Abrikozen-gembersoufflé
22
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
Een soufflé maken is niet echt
moeilijk, alleen de timing is
heel belangrijk. Een soufflé
houdt niet van grote temperatuurs
wisselingen én niet van wachten. Dus
als hij gaar is, wil hij de oven uit, en
als hij uit de oven komt, wil hij direct
uitgeserveerd, bewonderd en gegeten
worden.
Bereiding
Halveer, ontpit en ontvel de abriko
zen. Breng de abrikozen met onge
veer vijf eetlepels water, de geraspte
gember, gemberwortel en suiker aan
de kook en laat ongeveer 10 minuten
zachtjes doorpruttelen tot het fruit
zacht is. Pureer de abrikozen en meng
er citroensap door. Verwarm de oven
voor op 190 °C (conventioneel, dus
niet hete lucht) en schuif een bak
plaat onderin de oven om mee te war
men. Verwarm de melk, op ruim 1 eet
lepel na, en los hierin de maïzena op.
Bind de melk hiermee en laat 5 minu
ten afkoelen. Splits de eieren. Klop de
eiwitten stijf. Roer de dooiers los en
meng ze door de gebonden melk.
Schep in elk van de ingevette rame-
quins een lepeltje abrikozenpuree en
meng de rest van de puree door de ge
bonden melk. Meng enkele eetlepels
hiervan door de stijfgeslagen eiwitten
en laat dit op de saus glijden. Spatel
door elkaar en schep op de abrikozen-
puree in de bakjes. Zet de ovenschaal
tjes op de hete bakplaat en laat ze
souffleren in 15-20 minuten.
Ingrediënten
Komende dagen
Marjolijn
Weideveld (28)
maandag 27 juni 2016
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Ik zoek een oud wijzerplaatje
met een diameter van 1,8 centi
meter. Het is voor een kleine
pendule van ongeveer 100 jaar
oud.
Nel Zoutenbier, Den Haag,
nelzoutenbier@casema.nl
Wie heeft voor mij het boekje
'Eigenaardigheden van de Wa
terman', geschetst door Roy
McKie, vertaald door Helena
Rooda. Uitg. Skarabee, Utrecht.
De boekjes van de andere 11
sterrenbeelden heb ik en dat
van de weegschaal zelfs dub
bel.
Jan Faro,
jjfaro@hotmail.com
Ik zoek contact met Chris
Maas, destijds uit R'dam,
mil.dienst 1975, getrouwd met
Barbel Rumpf; Jos Huijbers, Hui
ze Padua in Boekei; Frans Jor-
dens voorheen Neerstr Den
Bosch.
Toine Huijbers, Den Bosch,
toine.huijbers@live.nl
Mijn hobby is het maken van
kaarten. Ik heb nog prachtige
knipvellen, maar ben al langere
tijd op zoek naar de draaikaar-
ten hiervoor. Wie heeft er nog
in een verborgen hoekje een
paar liggen.
Gerda van Woudenberg,
gerdavanwoudenberg@hetnet.nl
Wie heeft wat kleine parfum of
crèmetubes over? Mijn klein
dochter van 5 jaar is er dol op
Ze gebruikt ze in haar speelwin-
keltje. Ik wil de verzendkosten
betalen.
Annelies, annelies@kpnplanet.nl
Ik ben twee dierbare boeken
kwijt. Wie helpt mij. Schrijver is
Tim Maran. De titels zijn
'Mart en Subandi' en 'Voor Suban-
di'.
H. R. Jansen,
hrjansen01@cs.com
Voor mijn verstandelijk en licha
melijk gehandicapte zwager
ben ik op zoek naar onbespeel-
de cassettebandjes. Zijn grote
hobby is het opnemen van mu
ziek. Verzendkosten worden
vergoed. Ingred Simons,
lngred.simons@gmail.com
Wie heeft een haaknaald en
een boekje van Ariadne die ge
geven werden bij een abonne
ment, ik zou heel blij zijn met de
ze bedels.
Willy Mulder,
rwmvb@planet.nl
It
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
NAGERECHT
MORGEN
6 personen
Thaise zalmpakketjes
De zalm in deze zalmpakketjes wordt in
500 gram verse abriko
bakpapier met groente in de oven be
zen
reid en geserveerd met kokosrijst.
2 theelepels geraspte
gemberwortel
DONDERDAG
mespunt gemberpoeder
Pastinaaknoedels
(djahé)
In principe kunnen voor dit recept aller
80 gram suiker
lei soorten gehakt worden gebruikt; van
scheutje citroensap
kip, rund tot halfom of vegetarisch ge
200 ml melk
hakt.
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels gember
VRIJDAG
siroop
Groene aspergesoep
3 eieren
De topjes van de groene asperges zijn
6 ramequins
heerlijk in een salade of in een pasta of
risotto, daarom snijd ik ze er voor de be
reiding van de soep af.
igSf--
GEHOORD... IN DE VISWINKEL
Op zaterdag vaste
prik. Stevige
60-plusser. Hij doet
't toch maar mooi. El
ke week. Ondanks
zijn verstandelijke
beperkingen. Ver
guld met zijn favorie
te verkoopster.
„Goedemorgen
Joukje", zegt hij be
leefd. „Je krijgt de
groeten van mijn va
der." „Dank je wel,
Ger. Doe hem maar
de groetjes terug.
Wat mag 't zijn?",
vraagt Joukje vrien
delijk. Een retori
sche vraag, want de
bestelling luidt elke
zaterdag hetzelfde.
„Een harinkje met
uitjes, alstublieft."
De haring wacht in
gepakt achter de
toonbank. „En ver
der nog, Ger?" Stil
zwijgen, fronsen en
hummen. Opeens in
staccato. „Een ma
kreel, alstublieft."
Gebroederlijk naast
de haring. Tja, het ri
tueel is nog niet ten
einde, weet ik uit er
varing. Niettemin on
vermijdelijk nog die
laatste vraag. „Is
dat alles?"
Diep gravend in het
geheugen. „Hmm...
kibbeling?", klinkt
het half-vragend.
„Was het niet een
lekkerbekje?"
Waar zouden we
zijn zonder Joukje?
Robert Steur
In Londen is de lang
ste tunnelglijbaan ter
wereld geopend. The
Orbit is een project
van kunstenaar
Carsten Holler en is
178 nieter lang en 76
meter hoog. De glij
baan omcirkelt het em
bleem van het Olym
pisch Park, een 115 me
ter hoge stalen sculp
tuur van de Brits-lndia-
se kunstenaar Anish
Kapoor.
FOTO RAY TANG/GETTY IMAGES
Welk cijfer? „Het is geen ho
ger cijfer, want ik ben bang
voor onweer! Ik hoef ook pas
om 11.30 uur op mijn werk te
zijn, maar ik zag op internet
dat het dan gaat stormen. Dus
ik ben twee uur eerder vertrok
ken van huis, nu het nog droog
is."
En morgen? „Dan ga ik op be
zoek bij mijn ouders en zusje.
Die wonen aan de andere kant
van het land. Het komt er min
der vaak van dan ik zou willen,
dus ik kijk ernaar uit."
geeft haar
humeur het cijfer...