commercieel directeur
Tessa van Waarde
m
10 DRIEKLEUR CHALLENGER ZEELAND
©NDERNEMERI
CAFÉ '16 I
Op Driekleur Challenger Zeeland 2016 is er de
primeur van het 'de Ondernemercafé'. Dit inter
actieve businessevenement van de Ondernemer,
het businessmagazine van De Persgroep, vindt
plaats op woensdag 29 en donderdag 30 juni.
Primaire doelstelling is om het hogere manage
ment van vooraanstaande bedrijven in Zeeland
samen te laten komen om een zo groot mogelijk
netwerk op te bouwen en te verzilveren.
Als bedrijven nog niet internationaal opereren, moeten
ze tenminste de provinciegrenzen overschrijden. Het
Zeeland breed denken en zeker de 'ons kent ons'
mentaliteit in de kernen is niet voldoende. Het zijn
stellingen die vandaag de dag steeds vaker geponeerd
worden. Tessa van Waarde, commercieel directeur van
De Persgroep, ziet ook nog steeds de nodige kansen
binnen de provincie. „Het Rapport Balkenende geeft
aan dat we van het eiland-denken af moeten, maar veel
bedrijven in Zeeland houden elkaar juist in stand en zijn
afhankelijk van lokale ontwikkelingen. Ik heb zes jaar in
Zuid-Holland gewoond en daar zie je die saamhorigheid
veel minder. In Zeeland doen ondernemers zaken met
elkaar. Het ene bedrijf gunt werk aan het andere. Dat
willen wij graag aanmoedigen."
Bundelen
Deze netwerkgedachte wordt uitgedragen met het 'de
Ondernemercafé' van De Persgroep. „Het is een platform
om te ondernemen. We beogen juist niet om een nieuwe
businessclub op te richten, maar om bestaande bedrijven
en netwerken met elkaar te verbinden. Het belang van
de ene organisatie kan het belang van de andere orga
nisatie ondersteunen. Veel ondernemers kunnen elkaar
qua bedrijvigheid en dienstverlening aanvullen", aldus
Tessa van Waarde. De Friezin verruilde per 1 november
2015 Tempo-Team voor De Persgroep. Daar is ze com
mercieel verantwoordelijk voor de PZC, de Ondernemer,
Zin in Zeeland en de huis-aan-huis bladen in de regio
Zeeland en Goeree-Overflakkee.
Persoonlijk
Een brede waaier aan ondernemers, beslissers,
beleidsbepalers en bestuurders worden door Driekleur
verzekeringen, de Ondernemer, ABN AMRO en Van Buren
Events persoonlijk uitgenodigd. In het 'de Onderne
mercafé' worden de zakenrelaties van deze bedrijven
met elkaar in contact gebracht, waardoor het netwerk
wordt vergroot. Na een inhoudelijke presentatie kan
men in het 'de Ondernemercafé' actief deelnemen aan
een informeel netwerkprogramma waarbij er onder het
genot van een hapje en een drankje volop gelegenheid
is om na te praten en tegelijkertijd mooi tennis te
aanschouwen.
Meerwaarde
De kick off van het 'de Ondernemercafé' was in het
najaar van 2015. Achterliggende gedachte is het bieden
van een meerwaarde. „Met het 'de Ondernemercafé'
wordt het evenement zakelijk omarmd. Het speelt in op
de behoefte vanuit de sponsors om hun netwerk verder
uit te breiden. Het mooie is dat we onze klanten een
enorm bereik kunnen bieden via het magazine de
Ondernemer en het online platform de Ondernemer,
nl. Een groot bereik en een omvangrijk netwerk
is 1, het verzilveren ervan is 2. Daarvoor is het 'de
Ondernemercafé' zeer geschikt", verklaart de com
mercieel directeur van De Persgroep.
DRIEKLEUR
CHALLENGER
ZEELAND
Gastsprekers in het 'de Ondernemercafé' zijn op
woensdag 29 juni Willem-Albert Bol (Manager
Marketing Advertising, De Persgroep Nederland) en
Freek Donkers (partner Intenza Consulting Group).
Bol houdt een presentatie over 'Aandacht van de klant
als grootste goed'. Zonder aandacht heb je niks aan
bereik. Hoe kun je de aandacht van de consument
grijpen en vasthouden? Aan de hand van zowel
theorie als praktijk voert Willem-Albert Bol je mee
in de wondere wereld van aandacht. Donkers houdt
een referaat met als titel 'Verzilver je netwerk'. Zijn
presentatiestijl wordt door klanten omschreven als:
prikkelend, energiek, aanstekelijk en actiegericht om
ambities te overtreffen. Voormalig hockeyinternation-
al Kim Lammers verzorgt op donderdag 30 juni een
motivatiespeech onder het motto 'Hoe maak je goud
van brons'. Op deze dag spreekt ook Jan Pieter van
Leeuwen van Intenza.
ZATERDAG 25 JUNI 2016
ZAKELIJKE OMARMING MET
HET'DE ONDERNEMERCAFÉ