H
Kokoskoeken
28
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
Onlangs lanceerde Hidde de
Brabander zijn langverwachte
boek Patisserie (Uitgeverij Kos
mos). Hij is een gepassioneerd patis
sier en probeert in zijn creaties regel
matig een verbintenis te leggen tus
sen traditie en avant-garde. Het is een
boek voor échte zoetliefhebbers die
net een stapje verder willen gaan. De
kokoskoeken zijn een guilty pleasure
van Hidde en zijn goed te maken, ook
zonder veel bakervaring. Verwar ze
niet met kokosmakronen: die worden
niet met eidooier maar met eiwit be
reid.
Bereiding
Zeef de bloem twee keer en meng in
een kom met rietsuiker en kokosrasp.
Verwarm in een steelpannetje op lage
stand melk en glucosesiroop. Meng
met een mixer het kokos-suiker-
bloemmengsel met de melk-glucose-
oplossing. Verwarm de oven voor op
200 graden Vul een spuitzak met het
kokosmengsel en leg vellen ouwel op
een bakplaat. Spuit mooie rozetten op
de ouwel en bak de koeken afhanke
lijk van de grootte in ongeveer 15 mi
nuten gaar.
Weetjes
Ouwel wordt ook eetbaar papier ge
noemd. Te koop online en in bakwin
kels. Het wordt gemaakt van rijste-
meel of aardappelzetmeel.
Glucosesiroop kristalliseert minder
dan suiker. Baksels blijven 'zachter'.
Ingrediënten
Komende dagen
3 VRAGEN AAN...
IJscoman
Rob Kok
van Ijspaleis
Driehuis
zaterdag 25 juni 2016
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Wie heeft er Dinoplaatjes van
Albert Heijn? Voor drie kleine
kinderen ben ik nog opzoek. Al
les is welkom.
Dorothea Desitter,
doroty@zeelandnet.nl
In mijn geluidsapparatuur (Spi-
derjam) passen alleen oude SD
kaartjes van ten hoogste 2 GB.
Mag ook minder zijn dan 2GB.
Peter Gutteling,
pgutteling@zeelandnet.nl
Jarenlang was mijn hobby kaar
sen maken van resten kaars
vet. Leuk om te doen met prach
tige resultaten! Helaas kan ik
dat niet meer. Ik heb dus heel
veel resten kaarsvet in allerlei
kleuren. Ook verschillende mal
len. Wie kan ik daar blij mee ma
ken? Didi van Loon,
didi.vanloon@hetnet.nl
Ik ben op zoek naar een knuffel
van Groover. Hij is ongeveer 25
cm groot en de allerliefste knuf
fel van mijn kleinzoon Joost.
Het is een kostbaar bezit en
daarom zoek ik voor de zeker
heid nog zo'n knuffeltje.
Ineke Bouman, Amerongen,
s.bouhuys@planet.nl
Mijn man is op zoek naar New
Balance schoenen, maat 50
met breedtemaat 2E. Hij kan ze
nergens meer vinden.
J. van Leeuwen,
jmgvanleeuwen@hotmail.nl
Van mijn Philips knijpkat met
dynamolamp, nog uit de jaren
40, mis ik het transparante
lampkapje. Wie kan mij helpen?
Bob Tebrunsvelt, Weert,
0495 521591, stado@mac.com
Ik zoek damborden en -schij
ven voor het project 'Verpieter
niet, ga een potje dammen'
voor alleenwonende ouderen.
John Moens, 06 13207935,
jhamoens@stichtingjocotal.nl
Met infomatie over de kunst
schilder Hendricus Bloem, die
ooit in de Haagse Kazerne
straat woonde, maakt u mij blij.
Liesbeth Verster
liesbeth.verster@ziggo.nl
Ik heb 125 Ip's staan met stijl-
dansmuziek, zoals Max Gregor,
Hugo Strasser. Er zitten ook
Ip's tussen met cocktailmuziek.
J. van Leeuwen, Vlaardingen,
j.leeuwen6@chello.nl
Ik spaar landkaartjes op postze
gels. Wie helpt me verder?
Klaas Schokker,
menkschokker@hetnet.nl
Wie kan ik een plezier doen
met een album vol telefoonkaar
ten van over de hele wereld?
Joke van der Wolft,
jokevand-c@telfort.nl
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
JANNYVAN DER HEIJDEN
GEBAK
25 gram bloem
180 gram rietsuiker
250 gram kokosrasp
90 gram volle melk
50 gram glucosesiroop
1 klein ei
20 gram eidooier
bakouwel
MAANDAG
Abrikozen gembersoufflé
Er zijn volop verse abrikozen. Rijpe
exemplaren worden in dit gerecht tot
puree gekookt en gemengd met drie
soorten gember: vers geraspt, siroop
en poeder (djahé).
DINSDAG
Thaise zalmpakketjes
Bereid in bakpapier met groente in de
oven. Lekker met kokosrijst.
WOENSDAG
Pastinaaknoedels
De pastinaak vervangt mie of pasta. Ide
aal voor mensen met een koolhydraat-
arm dieet, of gewoon, om aan de dage
lijkse hoeveelheid groente te komen.
GEHOORD...
Onze kleinzoon
maakt boven bij
ons in het compu
terkamertje zijn
huiswerk. Ineens
roept hij: „Oma, kijk
eens snel uit het
raam. Er ligt een
zwerver of zoiets op
het bruggetje."
Ik kijk naar buiten
en zie inderdaad
een man op de brug
in een slaapzak lig
gen.
De man ziet er
vreemd uit. Een dik
ke bos krulhaar en
zwarte vegen op
zijn gezicht. Zal ik
naar hem toe lopen
en hem aanspre
ken? Weet je wat,
denk ik bij mezelf: ik
bel de politie.
„Ik leg het voor aan
de meldkamer en
dan komt er een au
to uw kant op om
poolshoogte te ne
men", zegt de me
neer aan de tele
foon.
Net als het gesprek
afgelopen is, komt
er ineens een groep
je kinderen met een
papier in hun hand
aan lopen. Ze lopen
naar de man toe,
moeten vreselijk la
chen en krijgen dan
een stempel van
hem. Dan pas valt
het kwartje. Vossen
jacht.
Clasien
Calboo-
Heideman
Ook leuke ideeën? Mail ons!
alledag@persgroep.nl
De politie is je beste vriend, wordt vaak gezegd. Maar ouders ge
bruiken 'de politie' ook wel om kinderen bang te maken. Daar wil
het korps in Zoetermeer graag vanaf. Ze roepen ouders via Face-
book op om te stoppen met deze bangmakerij. „Wij willen juist dat
ze naar ons toe komen als ze bang zijn en niet dat ze van ons weg
rennen." FOTO FACEBOOK POLITIE ZOETERMEER
Voor klanten van Kok die
niet kunnen kiezen en 'euh'
stamelen, is er nu de specia
le 'euh'-smaak.
Welke smaak is het? „De
smaak is dagelijks anders;
het allereerste 'euh'-ijsje
was cheesecake-Oreo, de
meest recente is caramelkoek-
jes met chocolade."
2 Euh is populair? „We
krijgen klanten met lijst
jes waarop staat wat ze
voor anderen moeten bestel
len en dan staat de 'euh' er
vaak tussen. Dan staat er bij
voorbeeld stracciatella, mango
en 'euh' in een bakje."
3 Wat was ook een ijs-
hit? Vorig jaar was Hu-
go-wijn een zomerhit,
daar maken we dan ijs van."