H Kokoskoeken 28 Lezers helpen lezers Wat eten we vandaag? Onlangs lanceerde Hidde de Brabander zijn langverwachte boek Patisserie (Uitgeverij Kos mos). Hij is een gepassioneerd patis sier en probeert in zijn creaties regel matig een verbintenis te leggen tus sen traditie en avant-garde. Het is een boek voor échte zoetliefhebbers die net een stapje verder willen gaan. De kokoskoeken zijn een guilty pleasure van Hidde en zijn goed te maken, ook zonder veel bakervaring. Verwar ze niet met kokosmakronen: die worden niet met eidooier maar met eiwit be reid. Bereiding Zeef de bloem twee keer en meng in een kom met rietsuiker en kokosrasp. Verwarm in een steelpannetje op lage stand melk en glucosesiroop. Meng met een mixer het kokos-suiker- bloemmengsel met de melk-glucose- oplossing. Verwarm de oven voor op 200 graden Vul een spuitzak met het kokosmengsel en leg vellen ouwel op een bakplaat. Spuit mooie rozetten op de ouwel en bak de koeken afhanke lijk van de grootte in ongeveer 15 mi nuten gaar. Weetjes Ouwel wordt ook eetbaar papier ge noemd. Te koop online en in bakwin kels. Het wordt gemaakt van rijste- meel of aardappelzetmeel. Glucosesiroop kristalliseert minder dan suiker. Baksels blijven 'zachter'. Ingrediënten Komende dagen 3 VRAGEN AAN... IJscoman Rob Kok van Ijspaleis Driehuis zaterdag 25 juni 2016 Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Wie heeft er Dinoplaatjes van Albert Heijn? Voor drie kleine kinderen ben ik nog opzoek. Al les is welkom. Dorothea Desitter, doroty@zeelandnet.nl In mijn geluidsapparatuur (Spi- derjam) passen alleen oude SD kaartjes van ten hoogste 2 GB. Mag ook minder zijn dan 2GB. Peter Gutteling, pgutteling@zeelandnet.nl Jarenlang was mijn hobby kaar sen maken van resten kaars vet. Leuk om te doen met prach tige resultaten! Helaas kan ik dat niet meer. Ik heb dus heel veel resten kaarsvet in allerlei kleuren. Ook verschillende mal len. Wie kan ik daar blij mee ma ken? Didi van Loon, didi.vanloon@hetnet.nl Ik ben op zoek naar een knuffel van Groover. Hij is ongeveer 25 cm groot en de allerliefste knuf fel van mijn kleinzoon Joost. Het is een kostbaar bezit en daarom zoek ik voor de zeker heid nog zo'n knuffeltje. Ineke Bouman, Amerongen, s.bouhuys@planet.nl Mijn man is op zoek naar New Balance schoenen, maat 50 met breedtemaat 2E. Hij kan ze nergens meer vinden. J. van Leeuwen, jmgvanleeuwen@hotmail.nl Van mijn Philips knijpkat met dynamolamp, nog uit de jaren 40, mis ik het transparante lampkapje. Wie kan mij helpen? Bob Tebrunsvelt, Weert, 0495 521591, stado@mac.com Ik zoek damborden en -schij ven voor het project 'Verpieter niet, ga een potje dammen' voor alleenwonende ouderen. John Moens, 06 13207935, jhamoens@stichtingjocotal.nl Met infomatie over de kunst schilder Hendricus Bloem, die ooit in de Haagse Kazerne straat woonde, maakt u mij blij. Liesbeth Verster liesbeth.verster@ziggo.nl Ik heb 125 Ip's staan met stijl- dansmuziek, zoals Max Gregor, Hugo Strasser. Er zitten ook Ip's tussen met cocktailmuziek. J. van Leeuwen, Vlaardingen, j.leeuwen6@chello.nl Ik spaar landkaartjes op postze gels. Wie helpt me verder? Klaas Schokker, menkschokker@hetnet.nl Wie kan ik een plezier doen met een album vol telefoonkaar ten van over de hele wereld? Joke van der Wolft, jokevand-c@telfort.nl GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139910 van maandag t/m vrij dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 JANNYVAN DER HEIJDEN GEBAK 25 gram bloem 180 gram rietsuiker 250 gram kokosrasp 90 gram volle melk 50 gram glucosesiroop 1 klein ei 20 gram eidooier bakouwel MAANDAG Abrikozen gembersoufflé Er zijn volop verse abrikozen. Rijpe exemplaren worden in dit gerecht tot puree gekookt en gemengd met drie soorten gember: vers geraspt, siroop en poeder (djahé). DINSDAG Thaise zalmpakketjes Bereid in bakpapier met groente in de oven. Lekker met kokosrijst. WOENSDAG Pastinaaknoedels De pastinaak vervangt mie of pasta. Ide aal voor mensen met een koolhydraat- arm dieet, of gewoon, om aan de dage lijkse hoeveelheid groente te komen. GEHOORD... Onze kleinzoon maakt boven bij ons in het compu terkamertje zijn huiswerk. Ineens roept hij: „Oma, kijk eens snel uit het raam. Er ligt een zwerver of zoiets op het bruggetje." Ik kijk naar buiten en zie inderdaad een man op de brug in een slaapzak lig gen. De man ziet er vreemd uit. Een dik ke bos krulhaar en zwarte vegen op zijn gezicht. Zal ik naar hem toe lopen en hem aanspre ken? Weet je wat, denk ik bij mezelf: ik bel de politie. „Ik leg het voor aan de meldkamer en dan komt er een au to uw kant op om poolshoogte te ne men", zegt de me neer aan de tele foon. Net als het gesprek afgelopen is, komt er ineens een groep je kinderen met een papier in hun hand aan lopen. Ze lopen naar de man toe, moeten vreselijk la chen en krijgen dan een stempel van hem. Dan pas valt het kwartje. Vossen jacht. Clasien Calboo- Heideman Ook leuke ideeën? Mail ons! alledag@persgroep.nl De politie is je beste vriend, wordt vaak gezegd. Maar ouders ge bruiken 'de politie' ook wel om kinderen bang te maken. Daar wil het korps in Zoetermeer graag vanaf. Ze roepen ouders via Face- book op om te stoppen met deze bangmakerij. „Wij willen juist dat ze naar ons toe komen als ze bang zijn en niet dat ze van ons weg rennen." FOTO FACEBOOK POLITIE ZOETERMEER Voor klanten van Kok die niet kunnen kiezen en 'euh' stamelen, is er nu de specia le 'euh'-smaak. Welke smaak is het? „De smaak is dagelijks anders; het allereerste 'euh'-ijsje was cheesecake-Oreo, de meest recente is caramelkoek- jes met chocolade." 2 Euh is populair? „We krijgen klanten met lijst jes waarop staat wat ze voor anderen moeten bestel len en dan staat de 'euh' er vaak tussen. Dan staat er bij voorbeeld stracciatella, mango en 'euh' in een bakje." 3 Wat was ook een ijs- hit? Vorig jaar was Hu- go-wijn een zomerhit, daar maken we dan ijs van."

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 29