Forel op z'n Zuid-Frans 24 SERVICE Wé. Lezers helpen lezers Wat eten we vandaag? Dit is een heerlijk zomers ge recht. De forel wordt onder de grill gegaard. De filets hoeven niet eens gedraaid te worden. Ge bruik een bakplaat met antiaanbak laag of leg een vel bakpapier op de plaat. Bestrijk de velkant voor het gril len met een goede olijfolie. Reken op twee filets per persoon. Bereiding Was aubergine, snijd in dikke plak ken en dan in dobbelstenen. Pel en snipper de ui. Snijd paprika's in blok jes. Maak courgette schoon en snijd in staafjes. Pel en snipper de knoflook. Verhit olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Voeg aubergine toe en fruit ze 4-5 minuten al omscheppend. Voeg uisnippers en paprika toe. Schep door elkaar en voeg eventueel een scheutje water toe. Laat al omschep pend zachtjes gaar worden. Verwarm grill van de oven en snijd velkant van de filets zo'n 3-4 keer in. Bestrijk licht met olijfolie en leg op een bakplaat. Voeg courgette met de Provenqaalse kruiden aan de pan toe, meng er kers tomaten door en laat zachtjes garen tot tomaten beginnen te barsten. Schuif vis onder hete grill en laat in enkele minuten gaar worden. Breng op smaak met zout en peper. Meng azijn door groente. Scheur basilicum blaadjes in stukken. Verdeel groente over de borden. Verdeel hierover de basilicum en leg daarop de vis. Ingrediënten Komende dagen Diana Woei donderdag 23 juni 2016 Wilt u ook een oproep doen? E-mail dan een korte tekst met contactgegevens en eventueel een foto (in jpg-formaat) naar lezershelpenlezers@pzc.nl. Vrouw, 59 jaar, ongewild kinder loos, zoekt lotgenotencontact met iemand van dezelfde leef tijd. Janet, janet.kinderloos@hotmail.com Ik zoek oude foto's van Utrecht. Ook oude boekjes van Utrecht zijn welkom. J. de Waal, J.p.dewaal@hotmail.com Wie kan mij (tegen betaling) hel pen aan een kleurencatalogus van de kunstschilder Johan Dijkstra. J. Hersman, j.hersman@hetnet.nl Wie wil voor mij enkele Fransta lige geboorte-, trouw- en overlij densaktes vertalen uit de Frans-Nederlandse periode 1810-1813. Anita Vink, Vinkanita185@gmail.com Ongeveer 100 stropdassen, de meeste met (bedrijfs-)logo. Wie heeft interesse. Klaas Groen, krgroen@outlook.com Omdat mijn camera verder nog heel goed is, ben ik op zoek naar een goede processor voor mijn Canon IXYdigital 2000IS camera (titanium body). Frans Boverhof, frans@boverhof.com Wie kan ons helpen om onze dia's te digitaliseren? Arie Dekwaadsteniet, ariedekwa@xs4all.nl Wegens verhuizing aangebo den, drie boeken: 'De hele we reld in woord en beeld'; 'Een eeuw in beeld'; 'Wie ben ik dat ik dit doen mag' (t.g.v. het aftre den van koningin Juliana). Theo Steenbergen, Den Haag, zeesteen@planet.nl Een mooie doopjurk ligt te wachten op een nieuwe baby. Af te halen omgeving Gouda. Greet de Haan, greet.de.haan@hetnet.nl Met een groepje dames maken we dekens voor Roemenië. Nu is het wollen garen bijna op. Wie helpt ons? Gré Hummel, gghummel@home.nl Wie kan mij helpen aan breipa- tronen van damestruitjes uit de jaren 50/60. Bea Aerns, bea.aerns@gmail.com Gratis af te halen diverse kin dervideobanden. Annie Schouten, annieendirk@casema.nl It GEEN KRANT ONTVANGEN? 088-0561510 Vragen over VERHUIZING OF VAKANTIE? 088-0139910 Abonneren U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze klantenservice voor een aanbod. Klantenservice Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw abonnement beëindigen of heeft u een andere vraag? Neem dan contact op met onze klanten service via 088-0139910 van maandag t/m vrij dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen online door via pzc.nl/service. Bezorgservice De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor 7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur. Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur. U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510. Leveringsvoorwaarden Op alle abonnementen zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via 088-0139910. Advertenties Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact op via 088-0139998 of ga naar persgroep.nl/adverteren. Auteursrechten Alle auteursrechten en databankrechten ten aan zien van de inhoud van deze uitgave worden uit drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten bij de PZC c.q. de desbetreffende makers. PZC De Persgroep Nederland Edisonweg 37e, Vlissingen Postbus 5046 4380 KA Vlissingen Telefoon: 088-0130200 redactie@pzc.nl BTW Nr.: NL001094592B01 KVK Nr.: 10017784 HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE Hoofdredacteur Arie Leen Kroon Commercieel directeur Tessa van Waarde REDACTIES Walcheren 088-0130221 walcheren@pzc.nl Bevelanden/Tholen 088-0130221 bevelanden@pzc.nl tholen@pzc.nl Schouwen-Duiveland 088-0130221 schouwen-duiveland@pzc.nl Zeeuws-Vlaanderen 0115-645740 zeeuws-vlaanderen@pzc.nl Postbus 145 4530 AC Terneuzen Sport sport@pzc.nl 088-0130241 Heeft u tips voor de redactie? Mail naar redactie@pzc.nl 088-0130200 JANNY VAN DER HEIJDEN HOOFDGERECHT MORGEN 4 personen Aardappelsalade met haring Met heerlijke Opperdoezer ronde die 1 grote aubergine tot september verkrijgbaar zijn. Een ide 1 rode ui aal huwelijk, deze twee. 1 gele en 1 groene paprika ZATERDAG 1 courgette Kokoskoeken 2 tenen knoflook Deze koeken zijn ook goed te maken olijfolie zonder veel bakervaring. Verwar ze niet 1 eetlepel herbes de met kokosmakronen: die worden niet Provence met eidooier maar met eiwit bereid. 1 doosje (250 gram) kerstomaten 1 eetlepel rode wijnazijn verse basilicum 8 forelfilets GEHOORD... Het zwervend bestaan is niet makkelijk. Op Den Haag Centraal zie ik hoe een dakloze die een mevrouw om eten vraagt, minachtend wordt afgeserveerd. De oudere man is afwij zing gewend. Hij vertrekt geen spier en loopt door. Terwijl ik de Albert Heijn binnenga, be gint er een schuld gevoel aan me te knagen. Ik zie deze zwervende oudere dagelijks. Ga ik nu echt een broodje voor mezelf kopen en hem niks ge ven? Dat is toch niet hoe ik mijn le ven wil leiden? Ik grijp in het schap naar een lek ker uitziende kaas croissant en reken, ik ga het niet ont kennen, met een goed gevoel af. Bui ten de winkel been ik op hem af, reik hem het broodje aan en wacht ver wachtingsvol op zijn dankbare res pons. En ik krijg keihard nul op het rekest: „Bedankt, maar ik lust helemaal geen kaascroissants." Edwin van der Aa m Een ongelukkige egel is dinsdagavond door medewerkers van de dierenambulan ce bevrijd uit een buis bij een gereformeerde kerk in Aalten. Het dier zat klem in de buis die enkele centi meters boven de grond uitsteekt. De die renambulance denkt dat het dier de buis in dook om er 'een lekker hapje' uit te vissen. De liefde van egeltjes gaat vaak door de maag. —weervrouw Het regent, hagelt, stormt, onweert vandaag. Maar ook de zon schijnt volop. Er is geen weerpeil op te trekken! Hoe kan dat nou? „Rond een uur of drie, I als de temperatuur op z'n hoogst is, ontstaan he vige buien door een combi natie van hoge temperatu ren en vochtige lucht." 2 Dus vaak buienra dar bekijken? „Zeker voor de orga nisatie van festivals en eve nementen is het raadzaam de weerberichten te vol gen. Als de buien zich or ganiseren tot een lijn kun nen zware windvlagen en hevige regenval tot scha de en overlast leiden." 3 Is dit uitzonderlijk? „Nee hoor, in de zo mermaanden juni, juli en augustus komt dat vaker voor." VRAGEN AAN

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 24