Forel op z'n Zuid-Frans
24 SERVICE
Wé.
Lezers helpen lezers
Wat eten we vandaag?
Dit is een heerlijk zomers ge
recht. De forel wordt onder de
grill gegaard. De filets hoeven
niet eens gedraaid te worden. Ge
bruik een bakplaat met antiaanbak
laag of leg een vel bakpapier op de
plaat. Bestrijk de velkant voor het gril
len met een goede olijfolie. Reken op
twee filets per persoon.
Bereiding
Was aubergine, snijd in dikke plak
ken en dan in dobbelstenen. Pel en
snipper de ui. Snijd paprika's in blok
jes. Maak courgette schoon en snijd in
staafjes. Pel en snipper de knoflook.
Verhit olijfolie in een ruime pan met
dikke bodem. Voeg aubergine toe en
fruit ze 4-5 minuten al omscheppend.
Voeg uisnippers en paprika toe. Schep
door elkaar en voeg eventueel een
scheutje water toe. Laat al omschep
pend zachtjes gaar worden. Verwarm
grill van de oven en snijd velkant van
de filets zo'n 3-4 keer in. Bestrijk licht
met olijfolie en leg op een bakplaat.
Voeg courgette met de Provenqaalse
kruiden aan de pan toe, meng er kers
tomaten door en laat zachtjes garen
tot tomaten beginnen te barsten.
Schuif vis onder hete grill en laat in
enkele minuten gaar worden. Breng
op smaak met zout en peper. Meng
azijn door groente. Scheur basilicum
blaadjes in stukken. Verdeel groente
over de borden. Verdeel hierover de
basilicum en leg daarop de vis.
Ingrediënten
Komende dagen
Diana Woei
donderdag 23 juni 2016
Wilt u ook een oproep doen?
E-mail dan een korte tekst met
contactgegevens en eventueel
een foto (in jpg-formaat) naar
lezershelpenlezers@pzc.nl.
Vrouw, 59 jaar, ongewild kinder
loos, zoekt lotgenotencontact
met iemand van dezelfde leef
tijd. Janet,
janet.kinderloos@hotmail.com
Ik zoek oude foto's van
Utrecht. Ook oude boekjes van
Utrecht zijn welkom.
J. de Waal,
J.p.dewaal@hotmail.com
Wie kan mij (tegen betaling) hel
pen aan een kleurencatalogus
van de kunstschilder Johan
Dijkstra.
J. Hersman,
j.hersman@hetnet.nl
Wie wil voor mij enkele Fransta
lige geboorte-, trouw- en overlij
densaktes vertalen uit de
Frans-Nederlandse periode
1810-1813.
Anita Vink,
Vinkanita185@gmail.com
Ongeveer 100 stropdassen, de
meeste met (bedrijfs-)logo. Wie
heeft interesse.
Klaas Groen,
krgroen@outlook.com
Omdat mijn camera verder nog
heel goed is, ben ik op zoek
naar een goede processor voor
mijn Canon IXYdigital 2000IS
camera (titanium body).
Frans Boverhof,
frans@boverhof.com
Wie kan ons helpen om onze
dia's te digitaliseren?
Arie Dekwaadsteniet,
ariedekwa@xs4all.nl
Wegens verhuizing aangebo
den, drie boeken: 'De hele we
reld in woord en beeld'; 'Een
eeuw in beeld'; 'Wie ben ik dat
ik dit doen mag' (t.g.v. het aftre
den van koningin Juliana).
Theo Steenbergen, Den Haag,
zeesteen@planet.nl
Een mooie doopjurk ligt te
wachten op een nieuwe baby.
Af te halen omgeving Gouda.
Greet de Haan,
greet.de.haan@hetnet.nl
Met een groepje dames maken
we dekens voor Roemenië. Nu
is het wollen garen bijna op.
Wie helpt ons?
Gré Hummel,
gghummel@home.nl
Wie kan mij helpen aan breipa-
tronen van damestruitjes uit de
jaren 50/60.
Bea Aerns,
bea.aerns@gmail.com
Gratis af te halen diverse kin
dervideobanden.
Annie Schouten,
annieendirk@casema.nl
It
GEEN KRANT ONTVANGEN?
088-0561510
Vragen over
VERHUIZING OF VAKANTIE?
088-0139910
Abonneren
U kunt gebruikmaken van onze aanbiedingen via
pzc.nl/abonneren of neem contact op met onze
klantenservice voor een aanbod.
Klantenservice
Wilt u een vakantie of verhuizing doorgeven, uw
abonnement beëindigen of heeft u een andere
vraag? Neem dan contact op met onze klanten
service via 088-0139910 van maandag t/m vrij
dag van 9.00-17.00 uur. Of geef uw wijzigingen
online door via pzc.nl/service.
Bezorgservice
De PZC wordt van maandag t/m vrijdag voor
7.00 uur bezorgd en op zaterdag voor 7.30 uur.
Heeft u een bezorgklacht? De bezorgservice is
bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
7.00-17.00 uur. Op zaterdag van 8.00-12.00 uur.
U kunt 24 uur per dag online uw bezorgklacht
doorgeven via pzc.nl/service of via 088-0561510.
Leveringsvoorwaarden
Op alle abonnementen zijn onze
leveringsvoorwaarden van toepassing. Deze kunt
u nalezen op pzc.nl/service of opvragen via
088-0139910.
Advertenties
Wilt u in de PZC adverteren neem dan contact
op via 088-0139998 of ga naar
persgroep.nl/adverteren.
Auteursrechten
Alle auteursrechten en databankrechten ten aan
zien van de inhoud van deze uitgave worden uit
drukkelijk voorbehouden. Deze rechten berusten
bij de PZC c.q. de desbetreffende makers.
PZC
De Persgroep Nederland
Edisonweg 37e, Vlissingen
Postbus 5046
4380 KA Vlissingen
Telefoon: 088-0130200
redactie@pzc.nl
BTW Nr.: NL001094592B01
KVK Nr.: 10017784
HOOFDREDACTIE SALESDIRECTIE
Hoofdredacteur
Arie Leen Kroon
Commercieel directeur
Tessa van Waarde
REDACTIES
Walcheren
088-0130221
walcheren@pzc.nl
Bevelanden/Tholen
088-0130221
bevelanden@pzc.nl
tholen@pzc.nl
Schouwen-Duiveland
088-0130221
schouwen-duiveland@pzc.nl
Zeeuws-Vlaanderen
0115-645740
zeeuws-vlaanderen@pzc.nl
Postbus 145
4530 AC Terneuzen
Sport
sport@pzc.nl
088-0130241
Heeft u tips voor de redactie?
Mail naar redactie@pzc.nl
088-0130200
JANNY VAN DER HEIJDEN
HOOFDGERECHT
MORGEN
4 personen
Aardappelsalade met haring
Met heerlijke Opperdoezer ronde die
1 grote aubergine
tot september verkrijgbaar zijn. Een ide
1 rode ui
aal huwelijk, deze twee.
1 gele en 1 groene
paprika
ZATERDAG
1 courgette
Kokoskoeken
2 tenen knoflook
Deze koeken zijn ook goed te maken
olijfolie
zonder veel bakervaring. Verwar ze niet
1 eetlepel herbes de
met kokosmakronen: die worden niet
Provence
met eidooier maar met eiwit bereid.
1 doosje (250 gram)
kerstomaten
1 eetlepel rode wijnazijn
verse basilicum
8 forelfilets
GEHOORD...
Het zwervend
bestaan is niet
makkelijk. Op Den
Haag Centraal zie
ik hoe een dakloze
die een mevrouw
om eten vraagt,
minachtend wordt
afgeserveerd. De
oudere man is afwij
zing gewend. Hij
vertrekt geen spier
en loopt door.
Terwijl ik de Albert
Heijn binnenga, be
gint er een schuld
gevoel aan me te
knagen. Ik zie deze
zwervende oudere
dagelijks. Ga ik nu
echt een broodje
voor mezelf kopen
en hem niks ge
ven? Dat is toch
niet hoe ik mijn le
ven wil leiden?
Ik grijp in het
schap naar een lek
ker uitziende kaas
croissant en reken,
ik ga het niet ont
kennen, met een
goed gevoel af. Bui
ten de winkel been
ik op hem af, reik
hem het broodje
aan en wacht ver
wachtingsvol op
zijn dankbare res
pons.
En ik krijg keihard
nul op het rekest:
„Bedankt, maar ik
lust helemaal geen
kaascroissants."
Edwin
van der Aa
m Een ongelukkige
egel is dinsdagavond
door medewerkers
van de dierenambulan
ce bevrijd uit een buis
bij een gereformeerde
kerk in Aalten. Het
dier zat klem in de
buis die enkele centi
meters boven de
grond uitsteekt. De die
renambulance denkt
dat het dier de buis in
dook om er 'een lekker
hapje' uit te vissen. De
liefde van egeltjes
gaat vaak door de
maag.
—weervrouw
Het regent, hagelt, stormt,
onweert vandaag. Maar
ook de zon schijnt volop.
Er is geen weerpeil op te
trekken!
Hoe kan dat nou?
„Rond een uur of drie,
I als de temperatuur op
z'n hoogst is, ontstaan he
vige buien door een combi
natie van hoge temperatu
ren en vochtige lucht."
2 Dus vaak buienra
dar bekijken?
„Zeker voor de orga
nisatie van festivals en eve
nementen is het raadzaam
de weerberichten te vol
gen. Als de buien zich or
ganiseren tot een lijn kun
nen zware windvlagen en
hevige regenval tot scha
de en overlast leiden."
3 Is dit uitzonderlijk?
„Nee hoor, in de zo
mermaanden juni,
juli en augustus komt dat
vaker voor."
VRAGEN AAN