14 ZEELAND ETEN De Korenbeurs is het carnavalscafé van 's-Heeren- hoek. Onder leiding van Cees en Regina Corbijn is het soms ook culinafr carnaval in het restaurant. De Korenbeurs in 's-Heerenhoek De Korenbeurs r kleeft niet uitsluitend leut aan De Korenbeurs. De vorige eige naar, Kimmo Pankow, reed in 2013 met zijn bestelbus in de sloot op de Oude Dierikpolder- weg in Baarland. De uitbater van De Korenbeurs en strandbrasse- rie De Landing in Baarland bezweek kort na het ongeval aan zijn verwondingen. Daarmee verloor de Zak van Zuid-Beveland niet alleen een begeesterd horeca-ondernemer, maar ook de drijvende kracht achter het promotieproject Borsele Energiek. Twee jaar lang stond het pand leeg, totdat Cees en Regina Corbijn uit Vrouwenpolder het eind vorig jaar aandurfden café-restaurant De Korenbeurs nieuw leven in te blazen. „We zit ten zo'n dertig jaar in de catering en zochten al een tijdje een restaurant. Het stond te koop, eerst te duur, maar later konden we een haalba re prijs overeenkomen", zegt Cees. Naast De Korenbeurs zijn de Corbijns ook elke dag druk met het cateringbedrijf Culilux. Verder leveren HET MENU ze een maaltijdservice, waar met name oude ren op de Bevelanden gebruik van maken. Ze koken dus op verschillende pitten. De Koren beurs loopt leuk, zeggen Cees en Regina. „Met carnaval is het natuurlijk vol, maar we hebben ook eters uit de buurt." Op zaterdagavond is er reuring in de Heeren straat, de horecaboulevard van 's-Heerenhoek. Dankzij een zonnetje kun je nog lekker buiten zitten. De Korenbeurs heeft één terrastafel. Die is voor ons. Als het fris wordt, stiefelen we naar binnen. Daar hangt de geur van natte hond. „Dat zal de oude stofzuiger wel zijn", bedenkt Cees. Het interieur is van het archetype bruine dorpskroeg. Een kloeke houten bar, met dito krukken. De houten vloer toont sporen van ja ren gehos. De lambrisering heeft een lik verf ge had. Ergens tussen fuchsia en bordeauxrood. Naast het restaurant telt De Korenbeurs een 'kletskamer', waar maximaal 24 gasten privé kunnen happen. Achterin bevindt zich de 'zwierzaal', geschikt voor bruiloft, familiefeest of een onversneden polonaise. Wij tweeën zijn de enige gasten, dus dat zou een korte optocht worden. WAAR Cees zegt geschoold te zijn in de Japanse keu ken. „Veel sushi!" Dat verklaart onze lichte ver wondering over de menukaart. Dat is een vreemde vrijage van de Hollandse, Franse, oriëntaalse en Aziatische keuken. Met tevens een paar Italiaanse en Griekse gerechten stui tert de kaart alle kanten op. Wat voor De Koren beurs pleit, is dat de Corbijns glutenvrij koken en keurig de allergenen vermelden. Ook den ken ze ruimhartig aan de vegetariër en het min der gefortuneerde volksdeel. Door de week is er zelfs een menu voor de crisisprijs van 10 eu ro! We trappen af met minispiesjes van lauwwar me wilde zalm, met een dressing van limoenko- riander, en gevulde tomaat met jasmijnrijst, kastanjechampignons en biologisch gestremde brie, een vegetarisch voorafje. De spiesjes rus ten op een matras ijsbergsla. Ze ruiken rokerig en zo smaakt het korstje ook. Van de netjes ge gaarde vis proeven we weinig door de bloed- drukverhogende dosis zout. Dat mag wel drie honderd korrels minder. Mijn tomaat ver schijnt in een mini-braadpannetje. Met de ge smolten brie bovenop oogt het als een stevig REKENING zaterdag 18 juni 2016 Smaken uit alle hoeken van de Frank Balkenende De Korenbeurs biedt een geva rieerde kaart, met uitstapjes binnen en buiten Europa. Voor de vegeta riërs is er ruime keuze. Het goedkoopste voorgerecht is to maat met rijst en brie (vegetarisch, 5,50 euro), het duurste krokant- jes van tonijnsala de (6,75 euro). Het voordeligste hoofdgerecht is de Thaise kipspies (12,50 euro), het kostbaarste de Tournedos Koren beurs (22,50 eu ro). 1 ijsthee 1,50 2 bier 4,00 1 bruiswater 3,00 1 zalmspiesjes 6,50 1 gevulde tomaat 5,50 1 asperges 14,75 1 zalmcurry 17,50 1 dame blanche 6,50 1 dessert chef 5,50 Totaal 64,75 'S-HEERENHOEK Korenbeurs Culinair Heerenstraat 17

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2016 | | pagina 50