14 ZEELAND
ETEN
De Korenbeurs is
het carnavalscafé
van 's-Heeren-
hoek. Onder
leiding van Cees
en Regina Corbijn
is het soms ook
culinafr carnaval
in het
restaurant.
De Korenbeurs in 's-Heerenhoek
De Korenbeurs
r kleeft niet uitsluitend leut aan
De Korenbeurs. De vorige eige
naar, Kimmo Pankow, reed in
2013 met zijn bestelbus in de
sloot op de Oude Dierikpolder-
weg in Baarland. De uitbater van
De Korenbeurs en strandbrasse-
rie De Landing in Baarland bezweek kort na
het ongeval aan zijn verwondingen. Daarmee
verloor de Zak van Zuid-Beveland niet alleen
een begeesterd horeca-ondernemer, maar ook
de drijvende kracht achter het promotieproject
Borsele Energiek.
Twee jaar lang stond het pand leeg, totdat
Cees en Regina Corbijn uit Vrouwenpolder het
eind vorig jaar aandurfden café-restaurant De
Korenbeurs nieuw leven in te blazen. „We zit
ten zo'n dertig jaar in de catering en zochten al
een tijdje een restaurant. Het stond te koop,
eerst te duur, maar later konden we een haalba
re prijs overeenkomen", zegt Cees. Naast De
Korenbeurs zijn de Corbijns ook elke dag druk
met het cateringbedrijf Culilux. Verder leveren
HET MENU
ze een maaltijdservice, waar met name oude
ren op de Bevelanden gebruik van maken. Ze
koken dus op verschillende pitten. De Koren
beurs loopt leuk, zeggen Cees en Regina. „Met
carnaval is het natuurlijk vol, maar we hebben
ook eters uit de buurt."
Op zaterdagavond is er reuring in de Heeren
straat, de horecaboulevard van 's-Heerenhoek.
Dankzij een zonnetje kun je nog lekker buiten
zitten. De Korenbeurs heeft één terrastafel. Die
is voor ons. Als het fris wordt, stiefelen we naar
binnen. Daar hangt de geur van natte hond.
„Dat zal de oude stofzuiger wel zijn", bedenkt
Cees. Het interieur is van het archetype bruine
dorpskroeg. Een kloeke houten bar, met dito
krukken. De houten vloer toont sporen van ja
ren gehos. De lambrisering heeft een lik verf ge
had. Ergens tussen fuchsia en bordeauxrood.
Naast het restaurant telt De Korenbeurs een
'kletskamer', waar maximaal 24 gasten privé
kunnen happen. Achterin bevindt zich de
'zwierzaal', geschikt voor bruiloft, familiefeest
of een onversneden polonaise. Wij tweeën zijn
de enige gasten, dus dat zou een korte optocht
worden.
WAAR
Cees zegt geschoold te zijn in de Japanse keu
ken. „Veel sushi!" Dat verklaart onze lichte ver
wondering over de menukaart. Dat is een
vreemde vrijage van de Hollandse, Franse,
oriëntaalse en Aziatische keuken. Met tevens
een paar Italiaanse en Griekse gerechten stui
tert de kaart alle kanten op. Wat voor De Koren
beurs pleit, is dat de Corbijns glutenvrij koken
en keurig de allergenen vermelden. Ook den
ken ze ruimhartig aan de vegetariër en het min
der gefortuneerde volksdeel. Door de week is
er zelfs een menu voor de crisisprijs van 10 eu
ro!
We trappen af met minispiesjes van lauwwar
me wilde zalm, met een dressing van limoenko-
riander, en gevulde tomaat met jasmijnrijst,
kastanjechampignons en biologisch gestremde
brie, een vegetarisch voorafje. De spiesjes rus
ten op een matras ijsbergsla. Ze ruiken rokerig
en zo smaakt het korstje ook. Van de netjes ge
gaarde vis proeven we weinig door de bloed-
drukverhogende dosis zout. Dat mag wel drie
honderd korrels minder. Mijn tomaat ver
schijnt in een mini-braadpannetje. Met de ge
smolten brie bovenop oogt het als een stevig
REKENING
zaterdag 18 juni 2016
Smaken uit alle hoeken van de
Frank Balkenende
De Korenbeurs
biedt een geva
rieerde kaart, met
uitstapjes binnen
en buiten Europa.
Voor de vegeta
riërs is er ruime
keuze.
Het goedkoopste
voorgerecht is to
maat met rijst en
brie (vegetarisch,
5,50 euro), het
duurste krokant-
jes van tonijnsala
de (6,75 euro).
Het voordeligste
hoofdgerecht is
de Thaise kipspies
(12,50 euro), het
kostbaarste de
Tournedos Koren
beurs (22,50 eu
ro).
1 ijsthee
1,50
2 bier
4,00
1 bruiswater
3,00
1 zalmspiesjes
6,50
1 gevulde tomaat
5,50
1 asperges
14,75
1 zalmcurry
17,50
1 dame blanche
6,50
1 dessert chef
5,50
Totaal
64,75
'S-HEERENHOEK
Korenbeurs Culinair
Heerenstraat 17